Aerobisen kunnon tason seuraaminen

Apple Watchisi pystyy arvioimaan aerobisen kuntosi tason ja lähettämään sinulle viestin, kun se on matala.

Tietoa aerobisesta kunnosta

Aerobinen kunto mittaa VO2 Aerobinen kunto korreloi voimakkaasti fyysisen yleiskuntosi kanssa ja ennakoi terveyttäsi pidemmällä aikavälillä. Apple Watchisi antaa sinulle Treeni-apissa aerobisen kuntoarvion mittaamalla, miten nopeasti sydämesi lyö ulkokävelyn, ulkojuoksun tai patikoinnin aikana.

Jos aerobisen kuntosi taso on omaan ikääsi ja sukupuoleesi nähden matala, saat ilmoituksen. Jos aerobisen kuntosi taso pysyy edelleen matalana, saat uusia ilmoituksia.

Useimmat ihmiset voivat parantaa VO2 VO2 max

ios15-iphone12-pro-health-browse-heart-cardio-fitness

Aerobisen kunnon tietojen tarkasteleminen

1. Avaa Terveys-appi iPhonessa tai iPadissa.

2. Jos käytät iPhonea, napauta Selaa-välilehteä. Jos käytät iPadia, napauta sivupalkkianapauta.

3. Napauta Sydän ja napauta sitten Aerobinen kunto.

4. Napauta p, vk tai v sen mukaan, haluatko tarkastella keskiarvoasi päivän, viikon vai vuoden mukaan.

5. Napauta Näytä kaikki aerobisen kunnon tasot.

6. Napauta jotakin aerobisen kunnon tasoa, jos haluat verrata tuloksiasi muihin ikääsi ja sukupuoleesi perustuviin tasoihin

Voit napauttaa myös Näytä tiedot -painikettapainikeoikeassa yläkulmassa, jos haluat tarkastella kaikkien ikäryhmien kaikkia keskimääräisiä aerobisen kunnon tasoja naisten, miesten tai kaikkien ihmisten osalta.

Miten Apple Watch arvioi aerobisen kuntosi tason?

Apple Watch Series 3 tai uudempi pystyy tallentamaan arvioidun VO2 Apple Watch tukee VO2 max -aluetta 14–65 ml/kg/min, joka on validoitu vähintään 20-vuotiaille käyttäjille.

Aerobisen kuntosi tasoa arvioidessaan Apple Watch huomioi myös

• ikäsi

• sukupuolesi

• painosi

• pituutesi

• sykkeeseen mahdollisesti vaikuttavat lääkkeesi.

Sinun on mahdollisesti käytettävä Apple Watchia vähintään 24 tuntia ja sen jälkeen suoritettava useita ulkokävely-, ulkojuoksu- tai patikointitreenejä* ja passiivisia mittauksia, ennen kuin saat ensimmäisen arvion.

Jos Terveys-appi havaitsee, että edelliset aerobisen kunnon arviot voisivat pitää paremmin paikkansa, sinulla on vaihtoehtona päivittää tietosi. Napauta Päivitä Aerobisen kunnon Päivitä tiedot ‑osion alla. Päivittämisen jälkeen Aerobisen kunnon tiedot päivitettiin ‑ilmoituksessa näkyy päivityksen tulokset ja miten arviosi ovat muuttuneet.

Lisätietoja

* Kelaustreenejä ei tueta.