Applen vakioappien poistaminen Koti-valikosta iOS 14:ssä tai uudemmassa, iPadOS-laitteessa tai Apple Watchissa

iOS 14:ssä ja uudemmissa sekä iPadOS:ssä voit poistaa joitakin Applen vakioappeja iPhonesta, iPadista, iPod touchista ja Apple Watchista.

Kun poistat vakioappeja laitteesta, poistat samalla niihin liittyvät käyttäjätiedot ja asetustiedostot. Tämä saattaa vaikuttaa esimerkiksi niihin liittyviin järjestelmätoimintoihin tai Apple Watchissa oleviin tietoihin.

Vakioapit, jotka voit poistaa laitteestasi

Jos käytössäsi on iOS 14 tai uudempi tai iPadOS, voit poistaa1 seuraavat apit laitteestasi:

• Aktiivisuus
  • Apple Books3
  • Laskin
  • Kalenteri
  • Kompassi
  • Yhteystiedot1
  • FaceTime2
  • Tiedostot
  • Koti
  • iTunes Store
  • Mail
  • Kartat3
  • Mittanauha
  • Musiikki3
  • News (mikäli saatavana)
  • Huomautukset
  • Podcastit3
  • Muistutukset
  • Pikakomennot
  • Pörssi
  • Vinkit
  • Käännä
  • TV (mikäli saatavana)
  • Videot
  • Sanelin
  • Watch-appi4
  • Sää

1. Jos poistat Yhteystiedot-apin, kaikki yhteystietosi säilyvät Puhelin-apissa.
  2. Jos poistat FaceTime-apin, voit yhä soittaa ja vastaanottaa FaceTime-puheluita Yhteystiedot- ja Puhelin-apeissa.
  3. Jos poistat Apple Books-, Kartat-, Musiikki- tai Podcastit-apin, apit eivät ole käytettävissä CarPlayssa. Jos poistat Musiikki-apin, et pysty toistamaan sen kirjaston sisältöä Applen apeissa tai muiden valmistajien apeissa joissakin autostereoissa tai stereovastaanottimissa.
  4. Jos yrität poistaa Watch-apin iPhonesta, joka on liitetty Apple Watchiin, näkyviin tulee varoitusviesti, jossa pyydetään poistamaan Apple Watch -laitepari, ennen kuin appi voidaan poistaa.

Vakioapin poistaminen laitteesta

1. Pidä appia painettuna iOS- tai iPadOS-laitteessa.
  2. Napauta Poista appi.
  3. Napauta Poista.

Jos sinulla on Apple Watch, apin poistaminen iPhonesta poistaa kyseisen apin myös Apple Watchista.

Poistetun vakioapin palautus

1. Siirry App Storeen iOS- tai iPadOS-laitteessa.
  2. Hae appi. Varmista, että käytät apin tarkkaa nimeä.
  3. Napauta
    pilveä, jossa on alaspäin osoittava nuoli.Palauta appi napauttamalla
    .
  4. Odota, kunnes appi on palautettu, ja avaa se sitten Koti-valikossa.

Jos sinulla on Apple Watch, apin palauttaminen iPhoneen palauttaa kyseisen apin myös Apple Watchiin.

Vakioappien laitteesta poistamisen vaikutukset

Vakioappien poistaminen laitteesta saattaa vaikuttaa muihin järjestelmän toimintoihin. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä:

• Jos olet muodostanut Apple Watchista ja iPhonesta laiteparin, apin poistaminen iPhonesta poistaa apin myös Apple Watchin Koti-valikosta.
  • Jos poistat Podcastit-apin laitteesta, Podcastit ei ole käytettävissä CarPlayn kanssa.
  • Jos poistat Pörssi- tai Sää-apin laitteesta, pörssi- ja säätiedot eivät ole käytettävissä muuallakaan. Et esimerkiksi näe pörssi- tai säätietoja iPhonen Ilmoituskeskuksessa tai komplikaatioina tai vilkaisuina Apple Watchissa.
  • Jos poistat Laskin-apin, laskinta ei näy Ohjauskeskuksessa.

Voit palauttaa yllä mainitut toiminnallisuudet lisäämällä kyseisen vakioapin takaisin laitteeseen.