Keynote-esityksen hahmotelman luominen

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit käyttää Keynoten hahmotelmanäkymää iPhonessa, iPadissa ja Macissa.

Keynoten hahmotelmanäkymässä voit nopeasti muuntaa ideasi esitykseksi. Voit asettaa otsikoita, lisätä luettelomerkkejä ja järjestää mitkä tahansa diat uudelleen. Voit milloin tahansa poistua hahmotelmanäkymästä ja tehdä esitykseesi lisää muutoksia, esimerkiksi asettaa koonnosjärjestyksen.

Hahmotelman luominen iPhonen ja iPadin Keynotessa

1. Napauta esityksen hallinnassa Lisää-kuvaketta , joka löytyy näytön yläosasta. Jos olet juuri muokkaamassa esitystä, avaa esityksen hallinta napauttamalla Esitykset-painiketta .
  2. Napauta Aloita hahmotelma.
  3. Anna ensimmäiselle dialle nimi.
  4. Jos haluat luoda uuden dian, napauta Uusi dia -painiketta  tai paina rivinvaihtonäppäintä kaksi kertaa.
  5. Jos haluat lisätä diaan tekstityksen tai luettelomerkkejä, napauta diaa ja sitten näppäimistön rivinvaihtonäppäintä.
  6. Jos haluat järjestää dian uudelleen, pidä dian miniatyyria painettuna ja vedä se sitten uuteen paikkaan. Voit muuttaa dian tai luettelomerkin sisennyksen syvyyttä Sisennä - ja Ulonna  -painikkeilla.
  7. Jos haluat muuttaa dian layoutia, napauta Muoto-painiketta  ja valitse sitten uusi layout.
  8. Voit sulkea hahmotelmanäkymän napauttamalla Näkymävalinnat-painiketta  tai Lisää-painiketta  ja napauttamalla sitten Dianäkymä tai Valopöytänäkymä. Voit myös kaksoisnapauttaa dian miniatyyria.

Kun olet luonut hahmotelman, voit poistua hahmotelmanäkymästä esimerkiksi dian asettelun ja koonnosjärjestyksen muuttamista varten.

Hahmotelman luominen Macin Keynotessa

1. Avaa Keynote, valitse teema ja klikkaa sitten Luo.
  2. Valitse Näytä > Hahmotelma.
  3. Anna vasemmassa sivupalkissa dialle nimi.
  4. Jos haluat luoda uuden dian, klikkaa Lisää dia tai valitse dia ja paina näppäimistön rivinvaihtonäppäintä.
  5. Jos haluat lisätä diaan luettelomerkkejä, valitse dia, paina rivinvaihtonäppäintä ja paina sitten sarkainnäppäintä.
  6. Jos haluat muuttaa dian tai luettelomerkin sisennyksen syvyyttä, valitse dia tai luettelomerkki ja paina sitten näppäimistön sarkainnäppäintä tai vaihto- ja sarkainnäppäimiä.
  7. Jos haluat järjestää dian uudelleen, vedä dia tai luettelomerkki sivupalkissa uuteen paikkaan.
  8. Voit sulkea hahmotelmanäkymän klikkaamalla Näytä-painiketta  ja valitsemalla sitten toisen näkymävalinnan.

Kun olet luonut hahmotelman, voit poistua hahmotelmanäkymästä esimerkiksi dian asettelun ja koonnosjärjestyksen muuttamista varten.