Koti-valikon ja appikirjaston järjestäminen iPhonessa

iOS 14 ja sitä uudemmat versiot sisältävät uusia tapoja etsiä ja järjestää appeja iPhonessa, jotta näet haluamasi asiat haluamassasi paikassa. Opi käyttämään appikirjastoa ja järjestämään Koti-valikko.

Appien etsiminen appikirjaston avulla

Pyyhkäise Koti-valikossa vasemmalle, kunnes näet appikirjaston. Apit lajitellaan automaattisesti kategorioihin. Saatat esimerkiksi nähdä yhteisöpalveluapit Yhteisöt-kategoriassa. Useimmin käyttämäsi apit järjestetään automaattisesti käytön mukaan. Kun asennat uusia appeja, ne lisätään appikirjastoosi, mutta voit muuttaa, minne uudet apit ladataan.

iPhone, jossa näkyy appikirjastonäyttö.

Apin hakeminen appikirjastosta

1. Siirry appikirjastoon.
  2. Napauta hakukenttää ja kirjoita siihen appi, jota etsit.
  3. Avaa appi napauttamalla sitä.

Apin poistaminen appikirjastosta

1. Siirry appikirjastoon ja avaa luettelo napauttamalla hakukenttää.
  2. Pidä appikuvaketta painettuna ja napauta sitten Poista appi Roskakorikuvake.
  3. Vahvista napauttamalla uudelleen Poista.

Jos et pysty poistamaan muun kuin Applen valmistamaa appia, poista käyttörajoitukset käytöstä ja yritä sitten poistaa appi uudelleen.

Appien siirtäminen appikirjastoon

1. Paina ja pidä appia painettuna.
  2. Napauta Poista appi.
  3. Napauta Poista Koti-valikosta.

Sivujen etsiminen, piilottaminen ja poistaminen Koti-valikosta

iOS 14:ssä ja sitä uudemmissa versioissa voit selkeyttää Koti-valikkoa kätkemällä sivuja helposti ja lisätä ne milloin tahansa takaisin. Toimi seuraavasti:

iPhone, jossa näkyy, miten voit kätkeä sivun Koti-valikossa.

1. Pidä Koti-valikon tyhjää aluetta painettuna.
  2. Napauta näytön alalaidassa olevia pisteitä.
  3. Napauta kätkettävän sivun alla olevaa ympyrää.
  4. Napauta Valmis.

Voit tuoda sivun näkyviin toistamalla edellä esitetyt vaiheet. Sen jälkeen voit etsiä eri sivuilla kätketyt apit nopeasti appikirjaston avulla.

Sivujen poistaminen Koti-valikosta:

1. Pidä Koti-valikon tyhjää aluetta painettuna.
  2. Napauta näytön alalaidassa olevia pisteitä.
  3. Napauta kätkettävän sivun alla olevaa ympyrää.
  4. Napauta Poista-painiketta  ja sitten Poista.

Jos poistat sivun Koti-valikosta, apit näkyvät edelleen appikirjastossa.

Sivujen järjestäminen uudelleen Koti-valikossa

iOS 15:ssä ja iPadOS 15:ssä voit siirtää sivuja Koti-valikossa. Toimi seuraavasti:

iPhone, jossa näkyy, miten sivuja siirretään Koti-valikossa

1. Pidä Koti-valikon tyhjää aluetta painettuna.
  2. Napauta näytön alalaidassa olevia pisteitä.
  3. Vaihda sivun paikkaa vetämällä sitä.
  4. Napauta Valmis.

iPhone, jossa näkyy, miten appien lataussijaintia muutetaan

Uusien appien lataussijainnin muuttaminen

Jos haluat muuttaa sijaintia, minne uudet apit ladataan iPhonessa, tai jos haluat näyttää tai kätkeä appikirjastossa näkyvät ilmoitukset:

1. Valitse Asetukset > Koti-valikko.
  2. Valitse vaihtoehto, kuten Lisää Koti-valikkoon tai Vain appikirjasto.

Lisätietoja

Ota selvää, miten voit muokata Koti-valikon widgettejä, jotta tiedot pysyvät käsillä.