Auton avaimen lisääminen Applen Lompakkoon iPhonessa tai Apple Watchissa

Voit lisätä auton avaimen Lompakko-appiin ja käyttää iPhonea tai Apple Watchia auton ovien lukitsemiseen ja avaamiseen sekä auton käynnistämiseen.

Auton avaimet Lompakossa

Jotta voit lisätä auton avaimen iPhoneen tai Apple Watchiin ja käyttää avainta, tarvitset seuraavat:

• Yhteensopiva auto. Voit selvittää autosi yhteensopivuuden auton valmistajalta tai jälleenmyyjältä.
  • iPhone XS tai sitä uudempi tai iPhone SE (2. sukupolvi), jossa on iOS:n uusin versio, tai Apple Watch Series 5 tai sitä uudempi tai Apple Watch SE, jossa on watchOS:n uusin versio. Jos haluat käyttää passiivista käyttöä tai etäominaisuuksia yhteensopivissa autoissa, tarvitset iPhone 11:n tai sitä uudemman tai Apple Watch Series 6:n tai sitä uudemman.
  • Apple ID, jolla olet kirjautunut iCloudiin.

Auton avaimen lisääminen Applen Lompakkoon iPhonessa

1. Varmista, että autosi on liitetty autonvalmistajan toimittamaan tiliin.
  2. Avaa autonvalmistajan appi, sähköposti tai tekstiviesti tai käytä autosi näyttöä ja ota avain käyttöön noudattamalla ohjeita.
  3. Kun sinut on ohjattu Lompakko-appiin, napauta Jatka.
  4. Aseta iPhone avaimenlukijaan, kun iPhonesta ja autosta muodostetaan laiteparia, jos näytön ohjeissa neuvotaan tekemään niin.
  5. Kun iPhonen ja auton välille on muodostettu laitepari, napauta Valmis.

Kun lisäät auton avaimen iPhoneen, avain saatetaan automaattisesti lisätä myös pariksi liitettyyn Apple Watchiin. Saatat myös nähdä vaihtoehdon lisätä avain pariksi liitettyyn Apple Watchiin.

Voit myös lisätä auton avaimen Apple Watchiin manuaalisesti. Napauta parina olevan iPhonen Apple Watch -apissa auton avaimen vierestä Lompakko ja Apple Pay > Lisää-painike.

Jos hankit uuden iPhonen tai nollaat nykyisen iPhonen, sinun on otettava auton avain käyttöön uudelleen Lompakko-apissa.

iPhonessa tai Apple Watchissa olevan auton avaimen käyttäminen

Voit käyttää iPhonessa tai Apple Watchissa olevaa auton avainta muun muassa auton ovien lukitsemiseen ja avaamiseen sekä auton käynnistämiseen. Tämä ominaisuus voi toimia eri tavoin auton mallista riippuen.

Kun lisäät auton avaimen Lompakko-appiin, pikatila saatetaan laittaa automaattisesti päälle. Pikatilassa voit käyttää auton avainta ilman laitteen herättämistä, laitteen lukituksen avaamista tai todentamista Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodilla.

Lue lisätietoja pikatilasta.

Auton ovien avaaminen ja lukitseminen sekä auton käynnistäminen passiivisen käytön avulla

Joissakin autoissa voit lukita ja avata auton ovet sekä käynnistää auton passiivisen käytön avulla. Sinulla on vain oltava laite mukanasi.

• Kun lähestyt autoa laitteesi kanssa, auton ovet avautuvat.
  • Kun olet autossa, voit käynnistää auton.
  • Kun kävelet poispäin autoltasi laitteen kanssa, auton ovet lukittuvat.

Saat ilmoituksia laitteeseesi, kun auton ovet lukittuvat tai avautuvat.

Jos pikatila ei ole päällä, vahvista toiminto antamalla pääsykoodi, niin auton ovet lukittuvat tai avautuvat tai auto käynnistyy.

Auton ovien avaaminen ja lukitseminen sekä auton käynnistäminen lähietäisyydeltä

Joissakin autoissa voit lukita ja avata auton ovet ja käynnistää auton pitämällä laitettasi auton ovenkahvan tai avaimenlukijan lähellä.

• Jos haluat lukita tai avata auton ovet, pidä laitettasi auton ovenkahvan lähellä.
  • Jos haluat käynnistää auton, aseta iPhone auton avaimenlukijaan tai pidä Apple Watchiasi lukijan lähellä. Paina sitten auton käynnistyspainiketta.

Auton ovien lukitseminen ja avaaminen sekä auton käynnistäminen etäältä

Joissakin autoissa voit lukita ja avata auton ovet, käynnistää auton sekä käyttää muita etätoimintoja laitteesi avulla.

1. Avaa Lompakko-appi laitteessasi.
  2. Napauta auton avainta.
  3. Autosta riippuen näet eri vaihtoehtoja, kuten lukitsemisen, avaamisen ja käynnistämisen.

Kun käytät avainta etäältä, saat siitä ilmoituksen.

Auton avaimen jakaminen, kumoaminen ja poistaminen

1. Avaa Lompakko-appi iPhonessa.
  2. Napauta auton avainta.
  3. Napauta Lisää-painiketta .
  4. Etsi haluamasi vaihtoehto:
    • Jos haluat jakaa avaimen, napauta Kutsu ja noudata ohjeita.
    • Jos haluat kumota jaetun avaimen, napauta henkilön nimeä ja noudata ohjeita.
    • Jos haluat poistaa avaimen Lompakko-apista, napauta Poista avain.

Jos iPhone on ladattava

iPhonen mallista riippuen voit mahdollisesti käyttää auton avainta, vaikka iPhonen akusta loppuisi virta.

Jos laitteesi katoaa

Jos laitteesi katoaa tai varastetaan, voit merkitä laitteen kadonneeksi. Näin voit varmistaa, että kukaan muu ei voi käyttää laitettasi. Lisäksi kaikki Lompakko-apissa olevat kortit, avaimet ja liput, mukaan lukien auton avain, laitetaan pois päältä automaattisesti.