iPhonen tai Apple Watchin käyttäminen autonavaimena

Lue, miten autonavaimet lisätään Apple Walletiin ja miten iPhonea ja Apple Watchia voi käyttää auton lukituksen avaamiseen ja auton käynnistämiseen.

Jotkin autonvalmistajat tarjoavat mahdollisuutta hallita ajoneuvoa digitaalisella autonavaimella. Jos autosi on yhteensopiva, voit lisätä avaimen iPhonesi Wallet-appiin.

Kun autonavaimet on lisätty Walletiin, voit avata auton lukituksen ja käynnistää sen iPhonella tai Apple Watchilla asettamalla laitteen lähelle tiettyjä kohtia autossa. Wallet-apilla voit myös jakaa autonavaimesi muille.

Vaatimukset

Jos haluat selvittää, onko auto Apple Wallet -yhteensopiva, ota yhteyttä autonvalmistajaan tai jälleenmyyjäliikkeeseen.

Voit lisätä autonavaimet seuraaviin iPhone-malleihin, joissa on iOS 13.6 tai uudempi:

• iPhone SE (2. sukupolvi)
  • iPhone 11 Pro
  • iPhone 11 Pro Max
  • iPhone 11

• iPhone XS
  • iPhone XS Max
  • iPhone XR

Lue, miten iPhonen mallin voi tarkistaa ja miten ohjelmisto päivitetään.

Apple Watchin käyttäminen autonavaimena edellyttää Apple Watch Series 5:tä, jossa on watchOS 6.2.8 tai uudempi.

Myös seuraavat edellytykset on huomioitava:

• Sinun on oltava autonvalmistajan toimittaman tilin omistaja, ja autosi on oltava yhdistetty kyseiseen tiliin. Autonvalmistaja tai jälleenmyyntiliike voi auttaa tässä.
  • Sinun on oltava kirjautuneena iPhoneen Apple ID:lläsi.
  • iPhonesi on oltava suojattu pääsykoodilla, jotta voit tehdä todennuksen Face ID:llä tai Touch ID:llä tai antamalla pääsykoodin.

Autonavainten lisääminen Apple Walletiin iPhonessa

1. Varmista, että autosi on liitetty autonvalmistajan toimittamaan tiliin.
  2. Avaa autonvalmistajan appi ja määritä avainasetukset ohjeiden mukaan. Appi siirtää sinut sitten Apple Walletiin.
  3. Napauta Jatka.
  4. Aseta iPhone avaimenlukijaan näyttöön tulevien ohjeiden mukaisesti ja odota, että iPhone ja auto muodostavat laiteparin.
  5. Napauta Valmis.

Autonavaimet voi mahdollisesti lisätä kahdella muullakin tavalla ajoneuvosta riippuen: autonvalmistajan sähköpostissa lähettämän linkin kautta tai toimimalla ajoneuvon tietonäyttöön tulevien ohjeiden mukaan.

Avainten lisääminen sähköpostista

Kun lisäät autosi sen valmistajan toimittamalle tilille, saat sähköpostiviestin, jossa on ohjeet autonavainten prosessoinnin aloittamiseen. Napauta sähköpostiviestissä olevaa linkkiä ja toimi sitten edellä kuvattujen vaiheiden 3–5 mukaan Wallet-apissa.

Avainten lisääminen auton tietonäytön avulla

Siirry auton tietonäytön avainosioon ja toimi sitten näyttöön tulevien ohjeiden mukaan. Toimi pyydettäessä edellä kuvattujen vaiheiden 3–5 mukaan Wallet-apissa.

Jos hankit uuden iPhonen tai jos nollaat nykyisen iPhonesi, sinun on määritettävä autonavainasetukset uudelleen Walletissa jollakin edellä kuvatuista tavoista.

Autonavainten lisääminen Apple Watchiin

1. Toimi ohjeiden mukaan ja määritä autonavainasetukset iPhonesi Wallet-apissa. Jos sinulla on iPhonesi kanssa laiteparin muodostanut Apple Watch, Wallet-appi kysyy, haluatko lisätä autonavaimen Watchiisi.
  2. Napauta Lisää nyt.
  3. Vahvista autonavaimen lisääminen Apple Watchiisi kaksoisnapsauttamalla iPhonen sivupainiketta.

Voit lisätä autonavaimet myöhemminkin:

1. Avaa Watch-appi iPhonessasi.
  2. Vieritä Oma Apple Watch -välilehdessä alas ja napauta Wallet ja Apple Pay -vaihtoehtoa.
  3. Napauta Lisää sen kortin kohdalla, johon haluat lisätä autonavaimen.

Auton hallinta Apple-laitteella

Kun olet määrittänyt autonavaimen Walletiin, pidä iPhonea tai Apple Watchia auton ovenkahvan lähellä. Auton oven lukitus avataan automaattisesti, jos Pikakäyttötila on käytössä. Jos olet poistumassa autosi luota, voit lukita auton pitämällä Apple-laitetta ovenkahvan lähellä.

Voit käynnistää auton asettamalla iPhonen auton avaimenlukijaan tai pitämällä Apple Watchia lukijan lähellä. Paina sitten auton käynnistyspainiketta.

Pikakäyttötilan käyttäminen

Pikakäyttötilassa voit avata autonoven automaattisesti pitämällä Apple-laitetta ovenkahvan lähellä. Voit myös käynnistää ajoneuvon nopeasti asettamalla laitteen auton avaimenlukijaan. Pikakäyttötila otetaan oletusarvoisesti käyttöön iPhonessa ja Apple Watchissa, kun autonavain lisätään Walletiin.

Pikakäyttötilan voi poistaa käytöstä seuraavasti:

1. Avaa Wallet-appi iPhonessa.
  2. Napauta autonavaimen korttia.
  3. Napauta Lisää-painiketta .
  4. Poista Pikakäyttötila käytöstä.

Jos poistat Pikakäyttötilan käytöstä, todennus on tehtävä joka kerta, kun haluat käyttää Apple-laitetta autonavaimena:

• Avaa Wallet-appi iPhonessa ja napauta autonavaimen korttia. Pidä iPhonea auton ovenkahvan tai avaimenlukijan lähellä ja jatka sitten pääsykoodilla, Face ID:llä tai Touch ID:llä.
  • Kaksoisnapsauta Apple Watchin sivupainiketta, jotta saat korttisi esiin. Napauta autonavaimen korttia ja pidä sitten Watchia auton ovenkahvan tai avaimenlukijan lähellä.

Jos iPhone on ladattava

Voit avata auton lukituksen ja käynnistää auton iPhonellasi, vaikka sen akkuvirta olisi vähissä ja se pitäisi ladata.

Kun iPhonen akkuvirtaa on enää hyvin vähän jäljellä, puhelin siirtyy virransäästötilaan. Jos Pikakäyttötila on käytössä, autonavaimet ovat käytettävissä jopa viisi tuntia, vaikka iPhone olisi virransäästötilassa.

Voit iPhonen sivupainiketta painamalla tarkistaa, onko autonavaimia käytettävissä.

Autonavaimen jakaminen jollekulle muulle

1. Avaa Wallet-appi iPhonessa.
  2. Napauta autonavaimen korttia.
  3. Napauta Lisää-painiketta .
  4. Napauta Kutsu.
  5. Napauta Aseta käyttöoikeus ja valitse sitten jaetun autonavaimen rajoitukset.
  6. Napauta Kutsu. Uusi viesti tulee näkyviin.
  7. Aloita henkilön nimen kirjoittaminen viestin Vast.ottaja-kenttään ja napauta hänen nimeään sen tultua näkyviin. Jos vastaanottaja ei ole yhteystiedoissasi, voit kirjoittaa puhelinnumeron.
  8. Napauta Lähetä-painiketta .

Autonavaimen jakamiskutsuja voi lähettää vain iMessage-viesteinä. Henkilöllä, jolle jaat autonavaimen, on oltava yhteensopiva iPhone ja hänen on oltava kirjautuneena Apple ID:llä. Hänellä on myös oltava pääsykoodi käytössä.

Kun vastaanottaja napauttaa kutsua iPhonessaan tai Apple Watchissaan, Wallet-appi tulee näkyviin ja kertoo, miten autonavain lisätään ja miten sitä käytetään.

Autosi valmistaja on saattanut rajoittaa henkilömäärää, jolle avaimen voi jakaa.

Autonavaimen poistaminen tai käyttöoikeuden kumoaminen

Voit poistaa autonavaimen Apple-laitteistasi seuraavasti:

1. Avaa Wallet-appi iPhonessa.
  2. Napauta autonavaimen korttia.
  3. Napauta Lisää-painiketta .
  4. Napauta Poista tämä auton avain -vaihtoehtoa.
  5. Vahvista napauttamalla Poista.

Voit kumota myös jakamasi autonavaimen käyttöoikeuden seuraavasti:

1. Avaa Wallet-appi iPhonessa.
  2. Napauta autonavaimen korttia.
  3. Napauta Lisää-painiketta .
  4. Napauta sen henkilön nimeä, jolle olet jakanut autonavaimen.
  5. Napauta Kumoa käyttöoikeus -vaihtoehtoa. Henkilö saa ilmoituksen, jossa kerrotaan, että autonavaimen käyttöoikeus on kumottu.

Jos Apple-laite katoaa

Jos uskot, että iPhonesi tai Apple Watchisi on kadonnut tai varastettu, voit toisen Apple-laitteen iCloud.comin tai Missä on…? -apin avulla pitää autonavaintasi koskevat tiedot turvassa.

Lue, mitä voit tehdä, jos iPhonesi katoaa tai varastetaan tai jos Apple Watchisi katoaa tai varastetaan.