Auton avaimen lisääminen Applen Lompakkoon iPhonessa tai Apple Watchissa

Voit lisätä auton avaimen Lompakko-appiin ja käyttää iPhonea tai Apple Watchia auton ovien lukitsemiseen ja avaamiseen sekä auton käynnistämiseen.

Jotta voit lisätä auton avaimen iPhoneen tai Apple Watchiin ja käyttää avainta, tarvitset seuraavat:

• Yhteensopiva auto. Voit selvittää autosi yhteensopivuuden auton valmistajalta tai jälleenmyyjältä.

• iPhone XS tai sitä uudempi tai iPhone SE (2. sukupolvi), jossa on iOS:n uusin versio, tai Apple Watch Series 5 tai sitä uudempi tai Apple Watch SE, jossa on watchOS:n uusin versio.

• Sinun on oltava kirjautuneena laitteeseen Apple ID:lläsi.

Auton avaimen lisääminen Applen Lompakkoon iPhonessa

1. Varmista, että autosi on liitetty autonvalmistajan toimittamaan tiliin.

2. Avaa autonvalmistajan appi, sähköposti tai tekstiviesti tai käytä autosi näyttöä ja ota avain käyttöön noudattamalla ohjeita.

3. Kun sinut on ohjattu Lompakko-appiin, napauta Jatka.

4. Aseta iPhone avaimenlukijaan, kun iPhonesta ja autosta muodostetaan laiteparia, jos näytön ohjeissa neuvotaan tekemään niin.

Auton avaimet Lompakossa

Kun lisäät auton avaimen iPhoneen, avain saatetaan automaattisesti lisätä myös pariksi liitettyyn Apple Watchiin. Saatat myös nähdä vaihtoehdon lisätä avain pariksi liitettyyn Apple Watchiin.

Voit myös lisätä auton avaimen Apple Watchiin manuaalisesti. Napauta parina olevan iPhonen Apple Watch -apissa auton avaimen vierestä Lompakko ja Apple Pay > Lisää-painike.

Lue ohjeet auton avaimen poistamiseen Applen Lompakosta

Jos hankit uuden iPhonen tai nollaat nykyisen iPhonen, sinun on otettava auton avain käyttöön uudelleen Lompakko-apissa.

iPhonessa tai Apple Watchissa olevan auton avaimen käyttäminen

Voit käyttää iPhonessa tai Apple Watchissa olevaa auton avainta auton ovien lukitsemiseen ja avaamiseen sekä auton käynnistämiseen. Avaimen käyttötapa ja käytettävissä olevat ominaisuudet riippuvat auton mallista. Voit kysyä auton valmistajalta tai jälleenmyyjältä, mitä ominaisuuksia avaimesi tukee.

Kun lisäät auton avaimen Lompakko-appiin, pikatila laitetaan automaattisesti päälle. Pikatilassa voit käyttää auton avainta ilman laitteen lukituksen avaamista tai todentamista Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodilla.

Lue lisätietoja pikatilasta

Auton ovien avaaminen ja lukitseminen sekä auton käynnistäminen passiivisen käytön avulla

Joissakin autoissa voit lukita ja avata auton ovet sekä käynnistää auton passiivisen käytön avulla. Sinulla on vain oltava laite mukanasi.

• Kun lähestyt autoa laitteesi kanssa, auton ovet avautuvat.

• Kun olet autossa, voit käynnistää auton.

• Kun kävelet poispäin autoltasi laitteen kanssa, auton ovet lukittuvat.

Yhteensopivien autojen passiivinen käyttö edellyttää iPhone 11:tä tai uudempaa tai Apple Watch Series 6:ta tai uudempaa.

Auton ovien avaaminen ja lukitseminen sekä auton käynnistäminen lähietäisyydeltä

Joissakin autoissa voit lukita ja avata auton ovet ja käynnistää auton pitämällä laitettasi auton ovenkahvan tai avaimenlukijan lähellä.

• Jos haluat lukita tai avata auton ovet, pidä laitettasi auton ovenkahvan lähellä.

• Jos haluat käynnistää auton, aseta iPhone auton avaimenlukijaan tai pidä Apple Watchiasi lukijan lähellä. Paina sitten auton käynnistyspainiketta.

Auton ovien avaaminen ja lukitseminen etäältä

Joissakin autoissa voit etälukita ja ‑avata auton ovet sekä käyttää muita etätoimintoja laitteellasi.

1. Avaa Lompakko-appi laitteessasi.

2. Napauta auton avainta.

3. Autosta riippuen näet eri ominaisuuksia, kuten lukitsemisen, avaamisen ja käynnistämisen.

Yhteensopivien autojen etäkäyttö edellyttää iPhone 11:tä tai uudempaa tai Apple Watch Series 6:ta tai uudempaa. Sinun on myös oltava autosi Bluetooth-kantaman sisällä.

Auton avaimen jakaminen

Autosi mallista riippuen voit ehkä jakaa auton avaimen AirDropilla viestiapeissa, kuten Viestit-, Mail- ja WhatsApp-apeissa.

1. Avaa Lompakko-appi iPhonessa ja valitse sitten auton avain.

2. Napauta Jaa-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä. Jos et näe jakovaihtoehtoa, päivitä iOS tai watchOS uusimpaan versioon.

3. Valitse jakotapa.

4. Nimeä jaettu avain (tai valitse nimeksi äskettäin käyttämäsi yhteystieto), määritä avaimen oikeudet ja valitse, edellytetäänkö turvallisuutta lisäävää aktivointikoodia. Joidenkin autojen avaimet edellyttävät ajoneuvokoodia.

5. Valitse vastaanottaja. Jos olet jakamassa avainta Viestit-apissa ja olet nimennyt sen yhteystiedon mukaan, kyseinen henkilö asetetaan automaattisesti vastaanottajaksi.

6. Napauta Jatka, suorita todennus Face ID:llä ja noudata näytössä näkyviä ohjeita.

7. Jos valitsit, että käyttäjältä edellytetään aktivointikoodia, tai jos avaimesi edellyttää ajoneuvokoodia, koodi näkyy avaimen jakamisen jälkeen. Vastaanottaja tarvitsee tämän kertakäyttökoodin, jotta hän voi lisätä avaimen laitteeseensa. Lähetä koodi vastaanottajalle napauttamalla Jaa. Jos haluat maksimoida turvallisuuden, anna se kasvotusten tai puhelimitse.

Vastaanottaja saattaa myös tarvita avaimenperäsi tai toisen laitteen, jossa avain on jo, ennen kuin avain voidaan lisätä laitteeseen.

Jos haluat lopettaa auton avaimen jakamisen, avaa Lompakko-appi ja napauta avainta. Napauta Ihmiset-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä ja valitse vastaanottaja, jolle et enää halua jakaa avainta. Napauta sitten Lopeta jako.

Jos iPhonen akku on ladattava

iPhonen mallista riippuen voit mahdollisesti käyttää auton avainta, vaikka iPhonen akusta loppuisi virta.

Jos laitteesi katoaa

• Jos laitteesi katoaa tai varastetaan, voit merkitä laitteen kadonneeksi. Tällä toiminnolla varmistat, ettei kukaan muu voi käyttää laitettasi, ja poistat käytöstä auton avaimen ja kaikki Lompakko-apin kortit ja avaimet.

• Jaettuja avaimia ei poisteta käytöstä, vaikka merkitsisit oman laitteesi kadonneeksi.