Kuulokkeiden äänitasojen muokkaaminen iPhonessa tai iPadissa

Vahvista pehmeitä ääniä ja säädä tiettyjä taajuuksia kuulosi tarpeiden mukaan iOS 14:n ja iPadOS 14:n Kuulokkeiden mukautus -toiminnolla.

EarPodit ja iPhone, jossa näkyy Muokattu äänikokoonpano -näyttö sekä kysymys, mikä ääninäyte kuulostaa paremmalta.

Kuulokkeiden mukautus -toiminto toimii seuraavien kuulokkeiden kanssa:

• Applen EarPodit (3,5 mm:n kuulokeliitännällä tai Lightning-liitännällä)
  • AirPodit (2. sukupolvi)
  • AirPods Pro
  • Powerbeats
  • Powerbeats Pro
  • Beats Solo Pro

Kun käytät automaattista laitteen vaihtoa AirPodien kanssa, muokattuja ääniasetuksia siirretään iPhonen, iPadin ja pariksi liitetyn (watchOS 7:ää käyttävän) Apple Watchin välillä, mutta niitä ei siirretä Maciin.

Kuulokkeiden mukautus -toiminnon ottaminen käyttöön

1. Varmista, että sinulla on iOS:n tai iPadOS:n uusin versio.
  2. Valitse Asetukset > Käyttöapu > Ääni/visuaalinen > Kuulokkeiden mukautus. Ota Kuulokkeiden mukautus -toiminto käyttöön.
  3. Valitse, miten haluat käyttää muokattuja ääniasetuksia:
    • Ota käyttöön Puhelin, jos haluat käyttää näitä asetuksia puheluissa, FaceTime-puheluissa ja muiden valmistajien videopuheluapeissa.
    • Ota käyttöön Media, jos haluat käyttää näitä asetuksia musiikissa, elokuvissa, podcasteissa, äänikirjoissa, Sirissä, vastaajassa ja Suorassa kuuntelussa.
  4. Muokkaa kuulokkeiden ääniasetuksia:

Muokattu äänikokoonpano -toiminnon käyttäminen

1. Palauta kaikki nykyiset äänimääritykset niiden oletusasetuksiin:
    • Valitse Asetukset > Musiikki > Taajuuskorjain, ja ota sitten Musiikki-taajuuskorjain pois käytöstä napauttamalla Pois käytöstä.
    • Valitse Asetukset > Käyttöapu > Ääni/visuaalinen ja säädä sitten Balanssi-liukusäädintä. Aseta äänenvoimakkuuden balanssi keskelle.
  2. Liitä kuulokkeet. Varmista, että olet hiljaisessa ympäristössä.
  3. Valitse Asetukset > Käyttöapu > Ääni/visuaalinen > Kuulokkeiden mukautus. Napauta Muokattu äänikokoonpano.
  4. Toimi näyttöön tulevien ohjeiden mukaan. Kun olet valmis, napauta Käytä muokattuja asetuksia, jolloin valintoihisi perustuvat muokatut asetukset otetaan käyttöön. Voit palata vakioasetuksiin milloin tahansa.

Terveys-apin äänikäyrätietojen käyttäminen

Napauta Muokattu äänikokoonpano ja sitten Käytä kuulokäyrää, jos haluat käyttää Terveys-apin kuulokäyrän tietoja ääniasetusten muokkaamiseen.

Jos kuulokäyrä on lähes symmetrinen, Kuulokkeiden mukautus -toiminto laskee kahden korvan keskiarvon ja mukauttaa vasemman ja oikean äänikanavan kyseiseen profiiliin. Jos äänikäyrä on epäsymmetrinen, toiminto mukauttaa vasemman ja oikean äänikanavan paremman korvan mukaan.

Ääniasetusten säätäminen manuaalisesti

Kuulokkeiden ääni -näytössä voit myös säätää sävy- ja vahvistusasetuksia manuaalisesti. Napauta Toista näyte, jos haluat kuulla ääninäytteen nykyisillä asetuksillasi. Voit muuttaa näitä asetuksia vertailun vuoksi, kun kuuntelet näytettä.

Voit säätää äänenvoimakkuuden balanssia vasemman ja oikean kanavan välillä seuraavasti:

1. Valitse Asetukset > Käyttöapu > Ääni/visuaalinen.
  2. Säädä Balanssi-liukusäädintä.

Jos käytät AirPods Prossa läpikuulumistilaa, ota selvää, miten voit säätää äänenvoimakkuuden balanssia vasemman ja oikean kanavan välillä.

Läpikuulumistilan muokkaaminen AirPods Prossa

Kuulokkeiden mukautus -toiminto tukee AirPods Pro -kuulokkeiden läpikuulumistilaa, joka lisää hiljaisten äänten kuuluvuutta ja säätää ympäristön ääniä kuulosi tarpeiden mukaan. Lue lisätietoja läpikuulumistilasta ja sen poistamisesta käytöstä.

Kun läpikuulumistila on käytössä, Kuulokkeiden mukautus -toiminnon asetukset saattavat muuttaa sitä, miten kuulet oman äänesi, tai lisätä ympäristösi melutasoa. Sinun on mahdollisesti säädettävä näitä asetuksia, jotta löydät itsellesi sopivan kokoonpanon. Voit aloittaa lievemmällä asetuksella säätämällä Sävy- tai Vahvistus-liukusäädintä. Nosta sitten asetusta asteittain, kunnes saavutat tason, jolla kuulet ympäristösi ihmisten puheen tai luonnolliset äänet parhaiten.

Voit muokata läpikuulumistilan asetuksia seuraavasti:

1. Varmista, että sinulla on iOS:n tai iPadOS:n uusin versio.
  2. Valitse Asetukset > Käyttöapu > Ääni/visuaalinen > Kuulokkeiden mukautus.
  3. Napauta Muokattu läpikuulumistila ja ota se käyttöön.

Voit säätää äänenvoimakkuuden balanssia vasemman ja oikean kanavan välillä Läpikuulumisen balanssi -liukusäätimellä. Voit säätää läpikuulumistilan asetuksia myös napauttamalla Ohjauskeskuksen Kuulo-kuvaketta .