Kuulokkeiden äänitasojen muokkaaminen iPhonessa tai iPadissa

Voit vahvistaa pehmeitä ääniä ja säätää tiettyjä taajuuksia kuulosi tarpeiden mukaan iOS 14:n ja iPadOS 14:n sekä uudempien Kuulokkeiden mukautus -toiminnolla.

AirPodit ja iPhone, jossa näkyy Muokattu äänen käyttöönotto sekä kysymys, mikä ääninäyte kuulostaa paremmalta.

Kuulokkeiden mukautus -toiminto toimii seuraavien kuulokkeiden kanssa:

• AirPodit (3. sukupolvi)
  • AirPods Max
  • Applen EarPodit (3,5 mm:n kuulokeliitännällä tai Lightning-liitännällä)
  • AirPods (2. sukupolvi)
  • AirPods Pro
  • Powerbeats
  • Powerbeats Pro
  • Beats Solo Pro
  • Beats Fit Pro

Jos käytät automaattista laitteen vaihtoa AirPodien kanssa, muokattuja ääniasetuksia siirretään iPhonen, iPadin ja laitepariksi liitetyn (watchOS 7:ää käyttävän) Apple Watchin välillä, mutta niitä ei siirretä Maciin.

Kuulokkeiden mukautus -toiminnon ottaminen käyttöön

1. Varmista, että sinulla on iOS:n tai iPadOS:n uusin versio.
  2. Valitse Asetukset > Käyttöapu > Kuulo/näkö > Kuulokkeiden mukautus. Ota Kuulokkeiden mukautus -toiminto käyttöön.
  3. Valitse, miten haluat käyttää muokattuja ääniasetuksia:
    • Ota käyttöön Puhelin, jos haluat käyttää näitä asetuksia puheluissa, FaceTime-puheluissa ja muiden valmistajien videopuheluapeissa.
    • Ota käyttöön Media, jos haluat käyttää näitä asetuksia musiikissa, elokuvissa, podcasteissa, äänikirjoissa, Sirissä, vastaajassa ja Suorassa kuuntelussa.
  4. Muokkaa kuulokkeiden ääniasetuksia:

Muokattu äänen käyttöönotto -toiminnon käyttäminen

1. Palauta kaikki nykyiset äänimääritykset niiden oletusasetuksiin:
    • Valitse Asetukset > Musiikki > Taajuuskorjain ja laita sitten Musiikki-taajuuskorjain pois päältä napauttamalla Pois.
    • Valitse Asetukset > Käyttöapu > Ääni/visuaalinen ja säädä sitten Balanssi-liukusäädintä. Aseta äänenvoimakkuuden balanssi keskelle.
  2. Liitä kuulokkeet. Varmista, että olet hiljaisessa ympäristössä.
  3. Valitse Asetukset > Käyttöapu > Kuulo/näkö > Kuulokkeiden mukautus. Napauta Muokattu äänen käyttöönotto.
  4. Toimi näyttöön tulevien ohjeiden mukaan. Kun olet valmis, napauta Käytä muokattuja asetuksia, jolloin valintoihisi perustuvat muokatut asetukset otetaan käyttöön. Voit palata vakioasetuksiin milloin tahansa.

Terveys-apin äänikäyrätietojen käyttäminen

Napauta Muokattu äänen käyttöönotto ja sitten Käytä kuulokäyrää, jos haluat käyttää Terveys-apin kuulokäyrän tietoja ääniasetusten muokkaamiseen.

Jos kuulokäyrä on lähes symmetrinen, Kuulokkeiden mukautus -toiminto laskee kahden korvan keskiarvon ja mukauttaa vasemman ja oikean äänikanavan kyseiseen profiiliin. Jos äänikäyrä on epäsymmetrinen, toiminto mukauttaa vasemman ja oikean äänikanavan paremman korvan mukaan.

Ääniasetusten säätäminen manuaalisesti

Kuulokkeiden ääni -näytössä voit myös säätää sävy- ja vahvistusasetuksia manuaalisesti. Napauta Toista näyte, jos haluat kuulla ääninäytteen nykyisillä asetuksillasi. Voit muuttaa näitä asetuksia vertailun vuoksi, kun kuuntelet näytettä.

Voit säätää äänenvoimakkuuden balanssia vasemman ja oikean kanavan välillä seuraavasti:

1. Valitse Asetukset > Käyttöapu > Ääni/visuaalinen.
  2. Säädä Balanssi-liukusäädintä.

Jos käytät AirPods Prossa tai AirPods Maxissa läpikuulumistilaa, voit lukea miten voit säätää äänenvoimakkuuden balanssia vasemman ja oikean kanavan välillä.

Läpikuulumistilan muokkaaminen AirPods Prossa

Kuulokkeiden mukautus -toiminto tukee AirPods Pro -kuulokkeiden läpikuulumistilaa, joka parantaa hiljaisten äänten kuuluvuutta ja säätää ympäristön ääniä kuulosi tarpeiden mukaan. Lue lisätietoja läpikuulumistilasta ja sen poistamisesta käytöstä.

Kun läpikuulumistila on käytössä, Kuulokkeiden mukautus -toiminnon asetukset saattavat muuttaa sitä, miten kuulet oman äänesi, tai lisätä ympäristösi melutasoa. Sinun on mahdollisesti säädettävä näitä asetuksia, jotta löydät itsellesi sopivan kokoonpanon. Voit aloittaa lievemmällä asetuksella säätämällä Sävy- tai Vahvistus-liukusäädintä. Nosta sitten asetusta asteittain, kunnes saavutat tason, jolla kuulet ympäristösi ihmisten puheen tai luonnolliset äänet parhaiten.

Voit muokata läpikuulumistilan asetuksia seuraavasti:

1. Varmista, että sinulla on iOS:n tai iPadOS:n uusin versio.
  2. Laita AirPods Pro -kuulokkeet korviisi ja yhdistä ne iPhoneen tai iPadiin.
  3. Valitse Asetukset > Käyttöapu > Kuulo/näkö > Kuulokkeiden mukautus > Läpikuulumistila.
  4. Napauta Muokattu läpikuulumistila ja ota se käyttöön.

Voit säätää äänenvoimakkuuden balanssia vasemman ja oikean kanavan välillä Läpikuulumisen balanssi -liukusäätimellä. Voit säätää läpikuulumistilan asetuksia myös napauttamalla Ohjauskeskuksen Kuulo-painiketta .

Keskustelun vahvistus -toiminnon käyttäminen AirPods Prossa

Keskustelun vahvistus -toiminto kohdistaa AirPods Pro -kuulokkeet henkilöön, joka puhuu edessäsi. Tämä helpottaa kuulemista kasvokkain puhuttaessa.

Voit ottaa Keskustelun vahvistus -toiminnon käyttöön seuraavasti:

1. Varmista, että sinulla on iOS:n tai iPadOS:n uusin versio.
  2. Laita AirPods Pro -kuulokkeet korviisi ja yhdistä ne iPhoneen tai iPadiin.
  3. Valitse Asetukset > Käyttöapu > Ääni/visuaalinen > Kuulokkeiden mukautus > Läpikuulumistila.
  4. Napauta Keskustelun vahvistus.

Voit ottaa Keskustelun vahvistus -toiminnon käyttöön myös napauttamalla Ohjauskeskuksen Kuulo-painiketta .