Verkkovideoiden käyttäminen Pagesissa ja Numbersissa

Toista YouTube- ja Vimeo-videoita suoraan asiakirjoissa ja laskentataulukoissa iPhonella, iPadilla, iPod touchilla ja Macilla.

Kopioi videon internet-osoite (URL) YouTube- tai Vimeo-verkkosivustolta ja lisää se sitten asiakirjaasi. Sinun lisäksesi henkilöt, joille asiakirja on jaettu, voivat toistaa videon suoraan asiakirjassa. Videon toistamiseen tarvitaan internet-yhteys.

Tämä ominaisuus ei ehkä ole käytettävissä kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.

Videon lisääminen verkosta Pagesiin ja Numbersiin iPhonessa tai iPadissa

1. Kopioi videon URL-osoite:
    • Jos käytät verkkoselainta, kuten Safaria, etsi video YouTube- tai Vimeo-verkkosivustolta, napauta sivun yläreunan osoiteriviltä URL-osoitetta, napauta sitä uudelleen ja napauta sitten Kopioi. Varmista, että koko linkki on valittu, esimerkiksi https://youtu.be/nnZeDt2c8Yo.
    • Jos laitteeseesi on asennettu YouTube- tai Vimeo-appi, etsi video, napauta videon jakopainiketta ja napauta sitten Kopioi linkki.
  2. Napauta Pagesissa tai Numbersissa asiakirjaa, jossa haluat videon näkyvän.
  3. Napauta Lisää-painiketta , napauta Media-painiketta  ja napauta sitten Verkkovideo.
  4. Napauta Syötä URL -kenttää ja napauta sitten Sijoita.
  5. Napauta Lisää.*

Katso video napauttamalla toistopainiketta  videossa asiakirjassa. Saatat joutua napauttamaan toistopainiketta uudelleen. Voit katsoa videota muokkausnäkymässä tai lukunäkymässä.

Muiden kohteiden tapaan voit siirtää videota vetämällä sitä sivulla, muuttaa sen kokoa ja sijaintia sekä kohdistaa videon. Voit myös lisätä videoon otsikoita ja kuvatekstejä.

*Jotkin Vimeo-apista kopioidut URL-osoitteet eivät välttämättä toimi Pagesissa tai Numbersissa. Jos Vimeo-appi on asennettuna, voit kopioida URL-osoitteen etsimällä videon selaimessa, napauttamalla ja pitämällä videota painettuna hakutuloksissa ja napauttamalla sitten Kopioi. Voit sitten lisätä videon asiakirjaasi.

Otsikoiden ja kuvatekstien lisääminen iPhonessa tai iPadissa

1. Napauta asiakirjassa olevaa videota ja napauta sitten Muoto-painiketta .
  2. Napauta Verkkovideo, napauta Otsikko ja kuvateksti ja ota käyttöön haluamasi asetukset.
  3. Kaksoisnapauta paikkamerkkitekstiä ja kirjoita sitten otsikko tai kuvateksti. Jos teksti ei mahdu, vedä tekstikentän valintakahvoista. Jos et näe valintakahvoja, napauta ruudun ulkopuolelta ja napauta sitten tekstiä kerran.

Videon lisääminen verkosta Pagesissa tai Numbersissa Macilla

1. Kopioi videon URL-osoite selaimessa, kuten Safarissa:
    • Etsi video YouTube- tai Vimeo-sivustolta.
    • Valitse koko URL-osoite osoiteriviltä, esimerkiksi https://youtu.be/nnZeDt2c8Yo.
    • Valitse Muokkaa > Kopioi.
  2. Klikkaa Pagesissa tai Numbersissa asiakirjaa, jossa haluat videon näkyvän.
  3. Klikkaa työkaluriviltä Media-painiketta  ja valitse sitten Verkkovideo.
  4. Valitse Muokkaa > Sijoita ja klikkaa sitten Lisää.
    Asiakirjaan tai laskentataulukkoon liitetyt tuetut videolinkit lisätään oletuksena verkkovideoina. Voit muuttaa tätä asetusta valitsemalla Pagesissa tai Numbersissa > Asetukset ja poistamalla sitten valinnan kohdasta, jossa voit valita YouTube- ja Vimeo-linkin liittämisen verkkovideoina.

Katso video klikkaamalla toistopainiketta  videossa asiakirjassa. Saatat joutua klikkaamaan toistopainiketta uudelleen.

Muiden kohteiden tapaan voit siirtää videota vetämällä sitä sivulla, muuttaa sen kokoa ja sijaintia sekä kohdistaa videon. Voit myös lisätä videoon otsikoita ja kuvatekstejä.

Otsikoiden ja kuvatekstien lisääminen Macilla

1. Valitse video, klikkaa Muoto-painiketta ja klikkaa sitten inspektorissa Verkkovideo.
  2. Valitse vaihtoehdot, joita haluat käyttää.
  3. Kaksoisklikkaa paikkamerkkitekstiä ja kirjoita sitten otsikko tai kuvateksti.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.