Lukunäkymän käyttäminen Pagesissa, Numbersissa ja Keynotessa

Käytä lukunäkymää Pagesissa, Numbersissa ja Keynotessa iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa, niin voit lukea asiakirjaa muokkaamatta sitä vahingossa.

Lukunäkymän ottaminen käyttöön

Voit käyttää lukunäkymää välttääksesi kohteiden liikuttamisen tai näppäimistön avaamisen vahingossa katsellessasi, vierittäessäsi ja käyttäessäsi tekstiä ja kohteita. Lukunäkymä näyttää vain ne säätimet, joita tarvitset sisällön tarkastelemiseen ja tiettyjen tehtävien suorittamiseen.

Ota lukunäkymä käyttöön napauttamalla lukunäkymän painiketta  näytön oikeassa yläkulmassa. Jos et näe lukunäkymäpainiketta, napauta Lisää-painiketta , napauta sitten Lopeta muokkaaminen.

Tässä on muutamia asioita, joita voit tehdä lukunäkymässä:

• Jos haluat jakaa, viedä tai tulostaa dokumentin Pagesissa, Numbersissa ja Keynotessa, napauta Lisää-painiketta .
  • Jos haluat ottaa kommentit käyttöön tai poistaa ne käytöstä Pagesissa, Numbersissa ja Keynotessa, napauta Lisää-painiketta ja napauta sitten Asetukset.
  • Jos haluat ottaa sivun selaajan, kahden sivun näkymän ja sanamäärän käyttöön tai poistaa ne käytöstä Pagesissa, napauta Lisää-painiketta iPhonessa tai iPadissa tai napauta Näyttövalinnat-painiketta  iPadissa.
  • Jos haluat näyttää tai piilottaa merkinnät iPadin Pagesissa, napauta Näyttövalinnat-painiketta.
  • Keynotessa voit toistaa esityksen lukunäkymässä.

Asiakirjan muokkaaminen

Muokkaa asiakirjaa napauttamalla työkaluriviltä Muokkaa-painiketta.

Voit myös aloittaa muokkaamisen, jos olet valinnut lukunäkymässä tekstin, kohteen tai taulukon:

• Kaksoisnapauta tekstiä ja napauta sitten näkyviin tulevasta valikosta Muokkaa.
  • Pidä kohdetta tai taulukkoa painettuna ja napauta sitten näkyviin tulevasta valikosta Muokkaa.

Asiakirjojen avaaminen ja jakaminen lukunäkymässä

Kun olet päivittänyt laitteella ensimmäisen kerran Pagesin, Numbersin tai Keynoten versioon 10.1 tai uudempaan, aiemmin tallennetut asiakirjat avautuvat lukunäkymässä. Sinun tarvitsee vain napauttaa työkaluriviltä Muokkaa-painiketta, niin voit aloittaa asiakirjan muokkaaminen.

Jos haluat, että asiakirjat avautuvat aina muokkausnäkymässä, kun ne avataan laitteellasi ensimmäisen kerran, napauta Lisää-painiketta, napauta Asetukset, napauta Muokkaus ja laita sitten Avaa muokkausnäkymässä päälle.

Asiakirjojen jakaminen

Kun joku jakaa asiakirjan kanssasi, asiakirja avautuu lukunäkymässä, kun avaat sen ensimmäisen kerran. Kun jaat asiakirjan toisten kanssa, asiakirja avautuu lukunäkymässä, kun kyseiset henkilöt avaavat asiakirjan ensimmäisen kerran.

Asiakirjan avaaminen uudelleen

Kun avaat asiakirjan uudelleen, se avautuu siellä, missä käytit sitä viimeksi – joko luku- tai muokkausnäkymässä.