Lukunäkymän käyttäminen Pagesissa, Numbersissa ja Keynotessa

Käytä lukunäkymää Pagesissa, Numbersissa ja Keynotessa iPadissa ja iPod touchissa, niin voit lukea asiakirjaa muokkaamatta sitä vahingossa.

Lukunäkymän ottaminen käyttöön

Voit käyttää lukunäkymää välttääksesi kohteiden liikuttamisen tai näppäimistön avaamisen vahingossa katsellessasi, vierittäessäsi ja käyttäessäsi tekstiä ja kohteita. Lukunäkymä näyttää vain ne säätimet, joita tarvitset sisällön tarkastelemiseen ja tiettyjen tehtävien suorittamiseen.

Ota lukunäkymä käyttöön napauttamalla lukunäkymän painiketta  näytön oikeassa yläkulmassa. Jos et näe lukunäkymäpainiketta, napauta Lisää-painiketta , napauta sitten Lopeta muokkaaminen.

Napauta lukunäkymässä Lisää-painiketta , niin voit tehdä asiakirjalle seuraavat:

• jakaa asiakirjan
  • viedä asiakirjan
  • tulostaa asiakirjan.

Pages-lukunäkymässä voit ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä sivun selaajan, kahden sivun näkymän ja sanamäärän. Voit käyttää näitä ominaisuuksia napauttamalla laitteestasi riippuen Näyttövalinnat-painiketta  tai Lisää-painiketta .

Keynoten lukunäkymässä voit toistaa esityksen.

Asiakirjan muokkaaminen

Muokkaa asiakirjaa napauttamalla työkaluriviltä Muokkaa-painiketta.

Voit myös aloittaa muokkaamisen, jos olet valinnut lukunäkymässä tekstin, kohteen tai taulukon:

• Kaksoisnapauta tekstiä ja napauta sitten näkyviin tulevasta valikosta Muokkaa.
  • Pidä kohdetta tai taulukkoa painettuna ja napauta sitten näkyviin tulevasta valikosta Muokkaa.

Asiakirjojen avaaminen ja jakaminen lukunäkymässä

Kun olet päivittänyt laitteella ensimmäisen kerran Pagesin, Numbersin tai Keynoten versioon 10.1, aiemmin tallennetut asiakirjat avautuvat lukunäkymässä. Sinun tarvitsee vain napauttaa työkaluriviltä Muokkaa-painiketta, niin voit aloittaa asiakirjan muokkaaminen.

Asiakirjojen jakaminen

Kun joku jakaa asiakirjan kanssasi, asiakirja avautuu lukunäkymässä, kun avaat sen ensimmäisen kerran. Kun jaat asiakirjan toisten kanssa, asiakirja avautuu lukunäkymässä, kun kyseiset henkilöt avaavat asiakirjan ensimmäisen kerran.

Asiakirjan avaaminen uudelleen

Kun avaat asiakirjan uudelleen, se avautuu siellä, missä käytit sitä viimeksi – joko luku- tai muokkausnäkymässä.