Jos HDR-näyttö on liian kirkas tai eloisa Macissa

macOS Catalinan asentamisen jälkeen saatat huomata ulkoisessa HDR-näytössä, televisiossa tai projektorissa odottamia kirkkaus-, väri- tai kontrastimuutoksia.

Jos Macisi tukee korkean dynaamisen alueen (HDR) videoita ja havaitsee, että ulkoinen näyttösi tukee myös HDR:ää, Macisi saattaa automaattisesti ottaa HDR:n käyttöön kyseisen näytön osalta. Joidenkin ulkoisten näyttöjen kirkkaus, väri tai kontrasti saattaa olla tämän jälkeen virheellinen, kunnes asetus on määritetty asianmukaisesti HDR:ää varten. Tarkista näytön ohjeista, miten asetus on määritettävä HDR:ää varten.

Jos et halua käyttää HDR:ää ulkoisessa näytössä, voit poistaa sen kyseisen näytön osalta käytöstä:

1. Valitse macOS Catalina 10.15.4:ssä tai uudemmassa Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.
  2. Klikkaa Näytöt.
  3. Poista ulkoiseen näyttöön ilmestyvässä asetusikkunassa Korkea dynaaminen alue -valintaneliön valinta.

Näyttöasetukset

Lue lisätietoja HDR-videoiden toistamisesta Macilla, myös siitä, mihin muihin toimiin voit ryhtyä parhaan mahdollisen HDR-kuvan varmistamiseksi.