Videon kuvaaminen QuickTakella kuvia otettaessa

iOS 13:ssa ja uudemmissa voit kuvata videon QuickTakella kuvia otettaessa – tilaa vaihtamatta.

Voit käyttää QuickTake-kameraa näissä laitteissa: iPhone XS, iPhone XR ja uudemmat.

Videon kuvaaminen pitämällä suljinta painettuna

Kun avaat Kamera-apin, näet oletusvalokuvaustilan. Ota kuva napauttamalla laukaisinta . Napauttamalla nuolta  voit säätää asetuksia, esimerkiksi salamaa, Live Photo -kuvia, yötilaa ja ajastinta.

Jos haluat kuvata QuickTake-videon, paina vain laukaisinta ja pidä sitä painettuna.* Lopeta kuvaaminen vapauttamalla painike.

iPhone XS:ssä, iPhone XR:ssä ja uudemmissa, joissa on iOS 14, voit kuvata QuickTake-videon pitämällä jompaakumpaa äänenvoimakkuuspainiketta painettuna. Jos Käytä äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta sarjakuvaukseen -toiminto on käytössä, voit kuvata QuickTake-videon äänenvoimakkuuden vähennyspainikkeella.

Tallennuksen lukitus liu'uttamalla oikealle

Jos haluat jatkaa videon kuvaamista ilman, että painiketta täytyy pitää painettuna, liu’uta laukaisinta oikealle ja vapauta se. Kun videotallennus on lukittu, oikealle tulee näkyviin laukaisin, jota napauttamalla voit ottaa still-kuvan videokuvauksen aikana. Kun haluat lopettaa kuvaamisen, napauta tallennuspainiketta.

Sarjakuvaustilaan siirtyminen liu'uttamalla vasemmalle

Liu’uta laukaisinta vasemmalle, ota kuvasarja pitämällä laukaisinta painettuna ja vapauta laukaisin, kun haluat lopettaa kuvaamisen.

iPhone XS:ssä, iPhone XR:ssä ja uudemmissa, joissa on iOS 14, voit ottaa kuvia sarjakuvaustilassa painamalla äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta. Valitse Asetukset > Kamera ja ota Käytä äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta sarjakuvaukseen -toiminto käyttöön.

* Jos haluat kuvata videoita muokattavalla tarkkuudella, stereoäänillä ja äänitarkennuksella, vaihda Video-tilaan.