Tiedostojen pakkaaminen ja purkaminen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Jos sinun täytyy lähettää suuri tiedosto sähköpostitse tai luoda arkisto, ZIP-tiedoston avulla voit säästää tilaa.

Tiedostojen pakkaaminen

1. Avaa Tiedostot-appi ja valitse sitten sijainti, kuten Oma iPhone tai iCloud Drive.
  2. Napauta Valitse ja valitse sitten yksi tai useampi tiedosto.
  3. Napauta oikeasta alakulmasta Lisää-painiketta .
  4. Napauta Pakkaa.
  5. Jos valitsit yhden tiedoston, kyseiseen kansioon tallennetaan samanniminen ZIP-tiedosto. Jos valitsit useita tiedostoja, kansioon tallennetaan ZIP-arkisto, jonka nimi on Arkisto.zip. Jos haluat muuttaa ZIP-arkiston nimeä, paina arkistoa pitkään ja valitse sitten Nimeä uudelleen.

ZIP-tiedoston purkaminen

1. Avaa Tiedostot-appi ja etsi sitten ZIP-tiedosto tai -arkisto, jonka haluat purkaa.
  2. Napauta ZIP-tiedostoa tai -arkistoa.
  3. Tällöin luodaan kansio, joka sisältää tiedostot. Voit muuttaa kansion nimeä painamalla sitä pitkään ja napauttamalla sitten Nimeä uudelleen.

ZIP-tiedostojen monipuolisempi käyttö

Jos sinun täytyy jakaa suuri tiedosto tai useita tiedostoja kerralla, pakattu tiedosto vie vähemmän tallennustilaa ja sen lähettäminen on nopeampaa, koska sen tiedostokoko on pienempi.

Jos haluat jakaa ZIP-tiedoston tai -arkiston Tiedostot-apista, paina ZIP-tiedostoa tai -arkistoa pitkään ja napauta sitten jakopainiketta

Jos saat ZIP-tiedoston tai -arkiston Mail-appiin, voit myös esikatsella sen sisältöä lataamatta sitä. Valitse ZIP-tiedosto tai -arkisto ja valitse sitten Esikatsele sisältö. Näet kaikkien ZIP-arkistoon sisältyvien tiedostojen esikatselut, kun siirryt pyyhkäisemällä tiedostosta toiseen.

Tarvitsetko lisää ohjeita?

• Varmista, että iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa on käytössä iOS 11 tai uudempi tai iPadOS.
  • Lue lisää Tiedostot-apin käytöstä
  • Jos tiedosto on liian suuri lähetettäväksi tavallisena liitteenä, voit myös kokeilla Mail Dropia.
  • Haluatko jakaa useita tiedostoja ystävien tai työkavereiden kanssa? Kokeile kansion jakamista iCloud Drivessa