iPadin Magic Keyboard -näppäimistön käyttäminen ja käyttöönotto

Lue ohjeet iPad Pron Magic Keyboard -näppäimistön käyttöönottoon ja käyttöön.

Kuva iPadista ja Magic Keyboardista

Mitä tarvitset

• iPad Air (4. tai 5. sukupolvi), 12,9 tuuman iPad Pro (3. sukupolvi tai uudempi) tai 11 tuuman iPad Pro (1. sukupolvi tai uudempi)
  • iPadOS 14.5 tai uudempi

Ensimmäisen sukupolven Magic Keyboard -näppäimistö (A1998) on toiminnallisesti yhteensopiva uuden 12,9-tuumaisen Liquid Retina XDR -näytöllä varustetun iPad Pron (5. sukupolvi) kanssa. Tämä iPad Pro on kuitenkin mitoiltaan hieman paksumpi, joten Magic Keyboard -näppäimistö ei välttämättä taitu täysin kiinni etenkään, jos käytössä on näytönsuojuksia.

Magic Keyboard -näppäimistön yhdistäminen iPadiin

1. Aseta Magic Keyboard -näppäimistö tasaiselle alustalle siten, että saranapuoli ei ole sinua lähimpänä ja Apple-logo on ylöspäin.
  2. Avaa kansi. Kannen yläosa kallistuu sinusta poispäin.
  3. Taita kansi haluamaasi kulmaan tai siihen saakka, kunnes sitä ei voi enää avata enempää.
  4. Aseta iPad Magic Keyboard -näppäimistön päälle. Takalinssien pitäisi olla vasemmassa yläkulmassa siten, että ne näkyvät Magic Keyboard -näppäimistön aukosta.

Lue, mitä tehdä, jos et pysty yhdistämään Magic Keyboard -näppäimistöä iPadiin

Magic Keyboard -näppäimistön käyttäminen

Kun olet yhdistänyt iPadin ja Magic Keyboard -näppäimistön, sinun ei tarvitse luoda laiteparia Magic Keyboard -näppäimistön kanssa eikä käynnistää tai ladata sitä.

Magic Keyboard -näppäimistön avaaminen, kun iPad on liitetty

Kuvassa näkyy Magic Keyboard ja iPad

1. Aseta Magic Keyboard -näppäimistö tasaiselle alustalle siten, että saranapuoli ei ole sinua lähimpänä ja Apple-logo on ylöspäin.
  2. Avaa kansi haluamaasi kulmaan tai siihen saakka, kunnes sitä ei voi enää avata enempää.

iPadin aktivointi Magic Keyboard -näppäimistöllä

Voit aktivoida iPadin painamalla mitä tahansa Magic Keyboard -näppäimistön näppäintä. Toinen näppäinpainallus avaa lukitun näytön. Avaa iPadin lukitus Face ID:llä tai Touch ID:llä, antamalla pääsykoodi Magic Keyboard -näppäimistöllä tai napauttamalla näyttöä normaalisti.

Katselukulman säätäminen

Voit kallistaa iPadia ylös- tai alaspäin haluamasi katselukulman löytämiseksi.

Ohjauslevyn asetusten ja näppäimistön kirkkauden säätäminen

Jos haluat säätää ohjauslevyä, valitse Asetukset > Yleiset > Ohjauslevy. Voit muuttaa seurantanopeutta (nopeutta, jolla osoitin liikkuu) ja vierityssuuntaa. Voit myös ottaa käyttöön Klikkaa napauttamalla- ja Toissijainen klikkaus kahdella sormella -toiminnot tai poistaa ne käytöstä.

Magic Keyboard -näppäimistön kirkkautta säädetään iPadin tapaan automaattisesti ympäristön valaistuksen mukaisesti. Jos haluat säätää Magic Keyboard -näppäimistön näppäinten kirkkautta manuaalisesti, valitse Asetukset > Yleiset > Näppäimistö > Ulkoinen näppäimistö.

iPadin lataaminen

Voit ladata iPadia normaaliin tapaan liittämällä USB-C-kaapelin iPadisi USB-C-porttiin. Voit liittää USB-C-kaapelin myös Magic Keyboard -näppäimistön USB-C-porttiin. Magic Keyboard -näppäimistöä ei tarvitse ladata.

Ota selvää, mitä tehdä, jos iPad Pro ei lataudu, kun se on yhdistetty Magic Keyboard -näppäimistöön.

Magic Keyboard -näppäimistön USB-C-portti antaa virtaa mutta ei siirrä tietoa. Et siis voi käyttää tätä porttia syöttölaitteelle (esimerkiksi USB-C-hiirelle). Älä koskaan liitä USB-C-kaapelin yhtä päätä iPadin USB-C-porttiin ja sitten saman kaapelin toista päätä Magic Keyboard -näppäimistön USB-C-porttiin.

Virtuaaliseen näppäimistöön vaihtaminen

Joskus sinun täytyy ehkä käyttää virtuaalista näppäimistöä Magic Keyboard -näppäimistön sijasta, jotta voit esimerkiksi kirjoittaa aksentillisia merkkejä ja käyttää sanelua.

Voit tuoda virtuaalisen näppäimistön näkyviin napauttamalla tekstikenttää ja pitämällä sitten iPadin näytön oikeassa alakulmassa olevaa alanuolipainiketta painettuna siihen asti, kun virtuaalinen näppäimistö tulee näkyviin. Voit kätkeä näppäimistön uudelleen napauttamalla iPadin näytöstä Kätke näppäimistö ‑painiketta.

Lisätietoja

iPadin Magic Keyboard -näppäimistö sisältää magneetteja, jotka pitävät iPadin paikoillaan. Vältä laittamasta sellaisia kortteja Magic Keyboard Folion sisään tai iPadin ja Magic Keyboard Folion väliin, joiden tiedot tallennetaan magneettijuovaan (esimerkiksi luottokortit ja hotellien avainkortit). Tämä saattaa pilata kortin magnetisoinnin.