Tietoja suurten datajoukkojen käsittelystä Numbersissa

Numbers 10.0 ja uudemmat on optimoitu parasta mahdollista suorituskykyä ajatellen suuria datajoukkoja käsiteltäessä.

iPhonen, iPadin, iPod touchin ja Macin Numbers 10.0:ssa ja uudemmissa on parannettu suorituskykyä tietoja tuotaessa ja vietäessä sekä kaavioita luotaessa. Voit luoda, muokata ja tarkastella laskentataulukoita, joiden taulukkovälilehdissä voi olla enintään 1 000 000 riviä ja 1 000 saraketta.

iCloudin Numbersissa voit luoda ja muokata laskentataulukoita, joiden taulukoissa voi olla enintään 65 535 riviä tai 256 saraketta, sekä avata ja tarkastella jopa tätä suurempia laskentataulukoita ja taulukoita.

Suuria datajoukkoja käsiteltäessä yleinen suorituskyky vaihtelee myös sen mukaan, kuinka paljon käsittelytehoa, muistia ja tallennustilaa laitteessa on käytettävissä.

Datan tuonti

Voit tuoda laskentataulukkoon datajoukkoja, joissa on enintään 1 000 000 riviä ja 1 000 saraketta. Jos yrität tuoda tätä suuremman datajoukon, Numbers näyttää ilmoituksen, jossa sanotaan, että data on katkaistu.

Datan vienti

Voit viedä enintään 1 000 000 riviä ja 1 000 saraketta sisältävän taulukon Excel-, CSV- tai TSV-muotoon.

Viennillä joihinkin vanhoihin muotoihin on tiettyjä rajoituksia:

• Vienti XLS-muotoon (yhteensopiva Excel 1997–2004 -versioiden kanssa) tukee taulukoita, joissa on enintään 65 535 riviä ja 256 saraketta tietoja. Jos valitset vientiä varten Yksi välilehteä kohden -asetuksen ja taulukossa on yli 65 535 riviä tai 256 saraketta tietoja, tiedot viedään yhtenä laskentataulukkona taulukkoa kohti.
  • Vienti Numbers ’09 -muotoon tukee taulukoita, joissa on enintään 65 535 riviä ja 256 saraketta tietoja.

Kaaviot

Kaavioita suurista datajoukoista luotaessa Numbers käyttää tiedostokokoa pienentävää ja suorituskykyä parantavaa tekniikkaa, joka pitää datan muodon, yksityiskohdat ja luonteen ennallaan, mutta lisää kaavioiden luontinopeutta. Tietyn tyyppisissä Numbersin kaavioissa käytetään tätä tiedostokokoa pienentävää tekniikkaa:

• 2D-kaavioissa, muun muassa palkkikaavioissa, pinotuissa palkkikaavioissa, pylväskaavioissa, pinotuissa pylväskaavioissa, aluekaavioissa, pinotuissa aluekaavioissa, viivakaavioissa, yhdistelmäkaavioissa ja kaksiakselisissa kaavioissa
  • kaikissa 3D-kaaviotyypeissä, paitsi ympyräkaavioissa.

Voit luoda kaavioita enintään 250 000 rivistä dataa. Kun luot kaavion laskentataulukosta, jossa on enemmän kuin 250 000 riviä, kaaviossa näkyvät vain ensimmäisen 250 000 rivin tiedot.

Kategorisoidut taulukot

Kategorisoidussa taulukossa voi olla enintään 200 000 riviä ja enintään neljä kategoriatasoa.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.