Anfangien käyttäminen Pagesissa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit lisätä ja muokata anfangeja Pagesissa.

iPad Pron Pages-dokumentti, jonka Muoto-valikon Teksti-välilehdessä Anfangi-vaihtokytkin on laitettu päälle

Anfangi on suuri iso kirjain, jonka voit lisätä tekstiin tyylin ja korostuksen merkiksi. Voit lisätä anfangeja leipätekstiin tai kuviossa tai tekstiruudussa olevaan tekstiin iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa tai Macissa. Voit tehdä tämän myös Pagesissa iCloud.comissa.

Anfangin lisääminen tai poistaminen

Jos haluat lisätä anfangin, napauta tai klikkaa lisäyskohtaa kappaleessa, jonka haluat alkavan anfangilla. Napauta tai klikkaa Muoto-painiketta , napauta tai klikkaa Teksti ja valitse sitten inspektorista Anfangi.

Jos haluat poistaa anfangin, poista Anfangi-asetuksen valinta inspektorissa.

Anfangin merkkiasetusten säätäminen

Jos haluat käyttää esiasetettua anfangityyliä iPhonessa tai iPadissa, napauta jotakin esiasetusta.

Jos haluat käyttää esiasetettua tyyliä Macissa tai iCloud.comissa, klikkaa Anfangityylit-ponnahdusvalikkoa ja sitten jotakin esiasetusta.

Jos haluat muokata anfangia, voit muuttaa esimerkiksi sitä, kuinka monen rivin suuruinen anfangi on (Rivit) ja että kuinka monta merkkiä anfangissa on (Merkit). Napauttamalla iPhonessa ja iPadissa Anfangivalinnat tai klikkaamalla Macissa tai iCloud.comissa Valinnat voit tuoda näyttöön lisää tapoja muuttaa anfangin tyyliä.

Anfangin taustan muuttaminen

Jos haluat lisätä anfangiin taustan, napauta iPhonessa ja iPadissa Anfangivalinnat tai klikkaa Macissa tai iCloud.comissa Valinnat ja valitse sitten Taustan muoto. Kun olet lisännyt taustan, voit lisätä värin, reunan ja paljon muuta:

• Jos haluat lisätä taustalle värin, napauta tai klikkaa värivalitsinta tai väriympyrää.
  • Jos haluat lisätä anfangille reunan, napauta tai klikkaa Reuna-ponnahdusvalikkoa.
  • Jos haluat säätää anfangin kokoa taustaan nähden, vedä Merkin skaalaus -liukusäädintä.
  • Jos haluat säätää taustamuodon pyöreyttä, vedä Kulman säde -liukusäädintä.

Esiasetetun tyylin luominen

Jos olet luonut mukautetun anfangin, voit tallentaa sen esiasetettuna tyylinä Maciin, jotta voit käyttää sitä dokumentissasi uudelleen.

Jos haluat tallentaa esiasetetun tyylin, valitse teksti ja klikkaa sitten Anfangityylit-ponnahdusvalikkoa. Klikkaa oikeaa nuolta ja sitten lisäyspainiketta .