Bluetooth-hiiren tai -ohjauslevyn yhdistäminen iPadiin

Katso, miten voit muodostaa iPadista ja langattomasta hiirestä tai ohjauslevystä laiteparin.

Ennen kuin aloitat

Bluetooth-lisävarusteen yhdistämiseen tarvitaan iPadOS 13.4 tai uudempi. Nämä iPad-mallit tukevat iPadOS 13:a ja uudempia:

• iPad Pro (kaikki mallit)
  • iPad Air 2 tai uudemmat
  • iPad (5. sukupolvi) tai uudemmat
  • iPad mini 4 tai uudemmat

Bluetooth-hiiren tai -ohjauslevyn yhdistäminen iPadiin

1. Käynnistä Bluetooth-lisävaruste ja aseta se iPadisi lähelle.
  2. Varmista, että lisävaruste on laiteparin muodostamis- tai etsimistilassa.
    • Apple Magic Mouse -hiiri ja Magic Trackpad -ohjauslevy ovat yleensä tässä vaiheessa valmiita laiteparin muodostukseen.
    • Jos muodostat laiteparia kolmannen osapuolen lisävarusteen kanssa, jota olet jo käyttänyt jonkin toisen laitteen kanssa, noudata kyseisen laitteen valmistajan ohjeita laiteparin muodostamiseksi.
  3. Avaa iPadisi Asetukset-appi.
  4. Napauta Bluetooth-kohtaa.
  5. Etsi Bluetooth-lisävarusteesi Muut laitteet -kohdasta ja napauta sen nimeä, jolloin se muodostaa laiteparin iPadin kanssa.

Joidenkin lisälaitteiden yhdistäminen saattaa edellyttää lisätoimenpiteitä. Noudata kaikkia näytöllä mahdollisesti näkyviä ohjeita. Jos muodostat laiteparia Apple Magic Mouse -hiiren tai Magic Trackpad -ohjauslevyn kanssa ja sinulta pyydetään koodia, käytä koodia 0000 (neljä nollaa).

Lue, mitä tehdä, jos sinulla on ongelmia muodostaa laitepari lisälaitteen kanssa.

Jos näet yhteysvaroituksen

Kun käytät Bluetooth-hiirtä tai -ohjauslevyä iPadisi kanssa, saatat nähdä ilmoituksen, jonka mukaan kyseisen lisävarusteen käyttö saattaa vaikuttaa Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteyteen.

Langattomien yhteyksien häiriöitä voi tapahtua, kun käytät Bluetooth-lisävarustetta tiettyjen iPad-mallien kanssa. Mitä enemmän Bluetooth-lisävarusteita iPadiin on liitetty ja mitä useampi niistä on käytössä, sitä todennäköisemmin langattomien yhteyksien ongelmia esiintyy.

Jos sinulla yhteysongelmia, yritä katkaista niiden Bluetooth-lisälaitteiden yhteys, joita et käytä. Napauta kohdassa Asetukset > Bluetooth tietopainiketta lisälaitteen nimen vierestä ja napauta sitten Katkaise yhteys.

Bluetooth-lisälaitteen yhdistäminen uudelleen, yhteyden katkaiseminen tai unohtaminen

Kun lisälaite muodostaa laiteparin iPadin kanssa ensimmäisen kerran, lisälaite tulee näkyviin Omissa laitteissa kohdassa Asetukset > Bluetooth. Voit yhdistää lisälaitteen uudelleen iPadiin napauttamalla lisälaitteen nimeä silloin, kun se ei ole yhteydessä iPadiin.

Jos haluat katkaista lisälaitteen yhteyden tai saada iPadin unohtamaan lisälaitteen, napauta sen nimen vieressä olevaa tietopainiketta .

Lisätietoja

• Voit käyttää langatonta lisälaitetta iPadilla samalla tavalla kuin pöytätietokoneessa tai kannettavassa tietokoneessa. Jotkin ominaisuudet tekevät kokemuksesta kuitenkin ainutlaatuisen iPadilla. Lue, miten voit käyttää Bluetooth-hiirtä tai -ohjauslevyä iPadilla.
  • Näet yhdistetyn Bluetooth-hiiren tai -ohjauslevyn akun lataustason Akut-widgetissä. Lue, miten voit lisätä widgettejä Tänään-näkymään iPadissa.
  • Etkö näe näyttönäppäimistöä, kun ohjauslevy tai hiiri on yhdistettynä? Napauta näppäimistöpainiketta näppäimistövalinnat-painike näytön oikeasta alakulmasta. Napauta näkyviin tulevasta valikosta Näytä näppäimistö -painiketta ohjelmistonäppäimistön näyttöpainike. Jos haluat kätkeä ohjelmistonäppäimistön, napauta sulkemispainiketta ohjelmistonäppäimistön pienennyspainike.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.