Applen appien tietoturvasertifikaatit

Tässä artikkelissa on viitteitä Applen osana käyttöjärjestelmää toimittamien natiiviappien keskeisiin tuotesertifikaatteihin, salaukseen liittyviin validointeihin sekä suojausohjeisiin.

Tässä mainittujen yleisten sertifikaattien lisäksi on voitu julkaista myös muita sertifikaatteja joidenkin markkinoiden erityisten tietoturvavaatimusten mukaisesti.

Jos sinulla on kysyttävää, ota meihin yhteyttä osoitteessa security-certifications@apple.com.

Seuraavista dokumenteista voi olla hyötyä näihin sertifikaatteihin ja validointeihin liittyen:

Tietoja Applen internet-palvelujen julkisista sertifioinneista:

Tietoja Applen appien julkisista sertifioinneista:

Tietoja Applen käyttöjärjestelmien julkisista sertifioinneista:

Tietoja Applen laitteiden ja niiden laiteohjelmistokomponenttien julkisista sertifioinneista:

Salausmoduulien validoinnit

Kaikki Applen FIPS 140-2/-3 -vaatimustenmukaisuusvalidoinnin sertifikaatit ovat CMVP:n sivustossa. Apple osallistuu aktiivisesti CoreCrypto User- ja CoreCrypto Kernel -moduulien validointiin kaikkien käyttöjärjestelmien pääversioiden päivitysten yhteydessä. Vaatimustenmukaisuusvalidointi voidaan suorittaa vain moduulin lopulliselle julkaisuversiolle, ja se julkaistaan virallisesti käyttöjärjestelmän julkaisun yhteydessä.

CMVP ylläpitää salausmoduulien validointitietoja neljänä erillisenä luettelona riippuen moduulin senhetkisestä tilasta. Moduulit voivat alkaa Implementation Under Test List ‑luettelosta ja jatkua Modules in Process List ‑luetteloon. Kun ne on validoitu, ne ilmestyvät validoitujen salausmoduulien luetteloon, ja viiden vuoden kuluttua ne siirretään ”historialliseen” luetteloon.

Vuonna 2020 CMVP ottaa käyttöön kansainvälisen ISO/IEC 19790 -standardin FIPS 140-3 -sertifikaatin perustana.

Lisätietoja FIPS 140-2/-3 -validoinneista on artikkelissa Apple-alustojen tietoturva.

Applen natiiviapit käyttävät salausmoduuleja, jotka on validoitu osana taustalla olevaa alustaa. Nämä on esitetty alla olevassa taulukossa.

CMVP-sertifikaatin numero

Moduulin nimi

Moduulin tyyppi

SL

Validointipäivä

Dokumentit

Perehdy Implementation Under Test List- ja Modules in Process List ‑luetteloihin.

iOS 12

3438

Applen CoreCrypto Kernel -moduuli 9.0 ARM:lle

SW

1

23.4.2019

3433

Applen CoreCrypto User -moduuli 9.0 ARM:lle

SW

1

11.4.2019

3523

Apple Secure Key Store Cryptographic Module 9.0(sepOS)

HW

2

10.9.2019

iOS 11

3148

Applen CoreCrypto User -moduuli 8.0 ARM:lle

SW

1

2018-03-092018-05-222018-07-06

3147

Applen CoreCrypto Kernel -moduuli 8.0 ARM:lle

SW

1

2018-03-092018-05-172018-07-03

3223

Apple Secure Key Store Cryptographic Module 1.0(sepOS)

HW

1

10.9.2019

Common Criteria (CC) -sertifikaatit

NIAP pitää Product Compliant List -luettelon arvioinnit tyypillisesti kahden vuoden ajan, minkä jälkeen tarkistetaan, vastaavatko ne silloista varmistuksen ylläpitokäytäntöä. CC-portaali voi pitää tuotteet sertifioitujen tuotteiden luettelossa viiden vuoden ajan.

Common Criteria -portaalissa

Lisätietoja Common Criteria -sertifikaateista on artikkelissa Apple-alustojen tietoturva.

Vuonna 2018 Apple aloitti appien tietoturva-arvioinnit iOS 11 -pohjaisille tärkeille apeille Safari-selaimella ja Yhteystiedot-apilla. Apple jatkoi näitä arviointeja vuonna 2019 iOS 12- ja vuonna 2020 iOS 13 -pohjaisilla apeilla.

Apple jatkaa tärkeimpien appien tietoturva-arviointeja tulevissa käyttöjärjestelmien julkaisuissa.

Mallin tunnus

Nimi

Suojausprofiili(t)

Sertifiointipäivä

Dokumentit

Käynnissä olevina julkaistut NIAP-arvioinnit on lueteltu osoitteessa Arvioitavat tuotteetArvioitavat tuotteet

iOS 13

11060

Apple iOS 13 ja iPadOS 13: Safari

PP ohjelmistoapeillaEP verkkoselaimille

5.6.2020

11050

Apple iOS 13 ja iPadOS 13: Yhteystiedot

PP ohjelmistoapeille

5.6.2020

iOS 12

10960

iOS 12:n Safari

PP ohjelmistoapeillaEP verkkoselaimille

12.6.2019

10961

iOS 12:n Yhteystiedot

PP ohjelmistoapeille

28.2.2019

iOS 11

10916

iOS 11:n Safari

PP ohjelmistoapeillaEP verkkoselaimille

9.11.2018

10915

iOS 11:n Yhteystiedot

PP ohjelmistoapeille

13.9.2018

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.