Tietoja vanhoista järjestelmälaajennuksista

Jotkin järjestelmälaajennukset eivät ole yhteensopivia macOS:n tulevan version kanssa.

Järjestelmälaajennukset ovat ohjelmistoja, jotka toimivat taustalla ja siten parantavat Mac-tietokoneesi toimivuutta. Jotkin apit asentavat kernel-laajennuksia. Nämä järjestelmälaajennukset toimivat vanhemmilla menetelmillä, jotka eivät ole yhtä turvallisia tai luotettavia kuin nykyaikaiset vaihtoehdot. Mac tunnistaa ne vanhoiksi järjestelmälaajennuksiksi.

Vuonna 2019 Apple kertoi kehittäjille, että macOS Catalina on viimeinen macOS, joka tukee täysin vanhoja järjestelmälaajennuksia. Olemme tehneet yhteistyötä kehittäjien kanssa auttaaksemme heitä tekemään tarvittavat muutokset ohjelmistoihinsa. Lopettamalla näiden laajennusten käytön kehittäjät auttavat modernisoimaan Macia, parantamaan sen tietoturvaa ja luotettavuutta sekä mahdollistamaan käyttäjäystävällisemmät ohjelmistojen jakelumenetelmät. Lopullista siirtymisajankohtaa ei ole vielä päätetty.

Lopulliseen siirtymiseen asti Mac näyttää viestin, kun vanha järjestelmälaajennus latautuu ensimmäisen kerran, ja taas ajoittain, kun laajennus on käytössä. Siten saat etukäteen ilmoituksen siitä, että järjestelmääsi jo asennettu ohjelmisto latasi järjestelmälaajennuksen, joka ei ole yhteensopiva macOS:n tulevan version kanssa:

Vanhat järjestelmälaajennukset ja niitä käyttävät apit toimivat toistaiseksi. Voit kuitenkin jo nyt ottaa yhteyttä kehittäjään, jos haluat tietää, onko hänen ohjelmistostaan saatavilla tai suunnitteilla päivitetty versio. Kehittäjä voi myös selittää, kuinka laajennus voidaan poistaa kokonaan tai poistaa käytöstä sekä millaisia seurauksia tällä on.

Teknisiä tietoja kehittäjille on saatavilla vanhentuneita kernel-laajennuksia ja järjestelmälaajennusten vaihtoehtoja käsittelevässä artikkelissa.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.