Ohjauskeskuksesta käytettävissä olevat apit, asetukset ja ominaisuudet

Voit käyttää näitä appeja, ominaisuuksia ja asetuksia iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa nopeasti Ohjauskeskuksen avulla.

Käytä Ohjauskeskusta muutamalla napautuksella

Jos et näe näitä appeja, ominaisuuksia ja asetuksia Ohjauskeskuksessa, sinun on ehkä lisättävä säädin ja mukautettava Ohjauskeskuksen asetuksia. Asetusten mukauttamisen jälkeen sinun pitäisi pystyä käyttämään niitä vain muutamalla napautuksella.

Kellon kuvake
Herätys: Aseta herätys tai säädä nukkumaanmenoajan asetuksia.

Laskin-kuvake
Laskin:Suorita pikaisia laskutoimituksia tai käännä laitetta, niin saat käyttöön funktiolaskimen edistyneitä toimintoja varten.

Tumma tila -kuvake
Tumma tila: Tumma tila parantaa näytön luettavuutta hämärässä.

Auton kuvake
Älä häiritse ajettaessa: Ota tämä toiminto käyttöön, jotta iPhone tunnistaa, milloin saatat ajaa autoa, jolloin se pystyy hiljentämään puhelut, tekstiviestit ja ilmoitukset.

Harmaa lukituskuvake
Ohjattu käyttö: Ohjatun käytön avulla voit rajoittaa laitteen käytön yhteen appiin ja hallita käytettävissä olevia toimintoja.

Akkukuvake
Alhaisen virran tila: Vaihda alhaisen virran tilaan, kun iPhonesi akku on vähissä tai kun pistorasiaa ei ole käytettävissä.

Suurennuslasi-kuvake
Suurennuslasi: Tee iPhonesta suurennuslasi, jolla voit zoomata lähellä olevia kohteita.

Shazam-kuvake
Musiikin tunnistus: Selvitä nopeasti yhdellä napautuksella, mitä kuuntelet. Katso sitten tulokset näytön yläosasta.

Pystysuunnan lukitus -kuvake
Pystysuunnan lukitus: Estä näyttöä kääntymästä, kun liikutat laitettasi.

QR-koodin kuvake
Skannaa QR-koodi: Skannaa QR-koodi laitteesi sisäänrakennetulla kameralla, niin pääset nopeasti verkkosivustoihin.

Kellon kuvake
Hiljainen tila: Mykistä nopeasti hälytykset ja ilmoitukset, jotka saapuvat laitteeseesi.

Sängyn kuvake
Unitila: Säädä uniaikatauluasi, vähennä häiriöitä Älä häiritse -toiminnolla ja minimoi häiriöt ennen nukkumaanmenoa Rauhoittuminen-toiminnolla.

Ajanotto-kuvake
Ajanotto: Mittaa tapahtuman tai kierrosajan kesto.

Kuvake, jossa on A
Tekstin koko: Suurenna tai pienennä laitteesi tekstin kokoa napauttamalla ja vetämällä sitten liukusäädintä ylös- tai alaspäin.

Sanelin-kuvake
Sanelin: Luo sanelu laitteesi sisäisen mikrofonin avulla.

*Laskin on käytettävissä vain iPhonessa ja iPod touchissa. Älä häiritse ajettaessa ja alhaisen virran tila ovat käytettävissä vain iPhonessa. Hiljainen tila on käytettävissä vain iPadissa ja iPod touchissa.

Pidä painettuna, jos haluat hallita enemmän

Näet lisää säätimiä pitämällä seuraavia appeja ja asetuksia painettuna.

Käyttöavun oikotiet -kuvake
Käyttöavun oikotiet: Ota nopeasti käyttöön käyttöapuominaisuuksia, kuten AssistiveTouch, Kytkinohjaus ja VoiceOver.

Ilmoita viestit Sirin avulla -kuvake
Ilmoita viestit Sirin avulla: Kun käytät AirPodeja tai yhteensopivia Beats-kuulokkeita, Siri voi ilmoittaa saapuvista viesteistä.

Kaukosäätimen kuvake
Apple TV Remote: Hallitse Apple TV 4K- tai Apple TV HD -laitettasi iPhonellasi, iPadillasi tai iPod touchillasi.

Kirkkaus-kuvake, joka näyttää auringolta
Kirkkaus: Säädä näytön kirkkautta vetämällä kirkkauden säädintä ylös- tai alaspäin.

Kamera-kuvake
Kamera: Ota kuva tai selfie tai tallenna videota nopeasti.

Kuunsirpin kuvake
Älä häiritse: Ota tämä toiminto käyttöön, jos haluat hiljentää ilmoitukset tunnin ajaksi tai päivän päättymiseen asti. Voit käynnistää sen myös vain tietyn tapahtuman ajaksi tai kun olet tietyssä sijainnissa, niin se sammuu automaattisesti, kun tapahtuma päättyy tai poistut sijainnista.

Taskulamppu-kuvake
Taskulamppu: Tee kameran LED-salamasta taskulamppu. Pidä taskulamppua painettuna, niin voit säätää sen kirkkautta.

Korvan kuvake
Kuulo: Muodosta tai poista iPhonen, iPadin tai iPod touchin ja kuulolaitteen laitepari. Pääset sitten nopeasti käyttämään kuulolaitteita tai Suora kuuntelu -toimintoa AirPodeilla.

Koti-kuvake
Koti: Jos otat lisälaitteita käyttöön Koti-apissa, voit hallita kotisi suosikkilaitteita ja -tilanteita.

Night Shift -kuvake
Night Shift: Ota kirkkausasetuksissa Night Shift käyttöön, niin näytön värit siirtyvät yöaikaan kohti lämpimämpiä sävyjä.

Melunhallinta-kuvake
Melunhallinta: Melunhallinta havaitsee ulkoiset äänet, jotka AirPods Pro estää melun vaimentamiseksi. Läpikuulumistilassa ulkoiset äänet kuuluvat läpi, jotta tietäisit, mitä ympärilläsi tapahtuu.

Muistiinpanojen Uusi viesti -kuvake
Muistiinpanot: Merkitse idea nopeasti muistiin, luo tarkistuslista, luonnostele ja suorita muita toimintoja.

Näytön peilaus -kuvake
Näytön peilaus: Suoratoista musiikkia, valokuvia ja videoita langattomasti Apple TV:hen ja muihin AirPlayta tukeviin laitteisiin.

Näyttötallennus-kuvake
Näyttötallennus: Napauta, jos haluat tallentaa näytön tapahtumat, tai napauta Näyttötallennus, pidä sitä painettuna ja napauta mikrofonipainiketta, niin voit tallentaa ääntä laitteen mikrofonilla tallennuksen aikana.

Äänentunnistus-kuvake
Äänentunnistus: iPhone kuuntelee tiettyjä ääniä ja ilmoittaa sinulle, kun äänet tunnistetaan. Esimerkkejä ovat muun muassa sireenit, palohälytykset ja ovikellot.

Tilaääni-kuvake
Tilaääni: Tuota AirPods Prota käytettäessä Tilaääni-toiminnolla dynaaminen kuunteluelämys. Tilaääni-toiminto muuttaa kuuntelemiasi ääniä niin, että ne tuntuvat tulevan laitteen suunnasta, myös pääsi tai laitteen liikkuessa.

Ajastin-kuvake
Ajastin: Säädä ajastuksen kesto vetämällä liukusäädintä ylös- tai alaspäin ja napauta sitten Aloita.

True Tone -kuvake
True Tone: Ota True Tone käyttöön, jos haluat säätää laitteen näytön väriä ja voimakkuutta automaattisesti ympäristön valaistuksen mukaan.

Äänenvoimakkuus-kuvake
Äänenvoimakkuus: Säädä toistettavan äänen voimakkuutta vetämällä äänenvoimakkuuden säädintä ylös tai alas.

Wallet-kuvake
Wallet: Käytä nopeasti esimerkiksi Apple Pay -korttejasi, tarkastuskortteja ja elokuvalippuja.

Äänentunnistus-toimintoon ei pidä luottaa olosuhteissa, joissa saatat vahingoittua tai loukkaantua, vaarallisissa hätätilanteissa tai navigoitaessa.