Avainten, repun ja muiden tärkeiden esineiden paikantaminen helposti AirTagin ja Etsi-apin avulla

AirTagin ja Etsi-apin avulla voit seurata tärkeimpiä esineitäsi kartalla ja paikantaa ne, jos kadotat ne. Jos esine on lähellä, tuetuissa iPhone-malleissa oleva Tarkka etsintä -toiminto ohjaa sinut suoraan sen luokse.

Tärkeiden esineiden paikantaminen AirTagin ja Etsi-apin avulla

Jos kadotat avaimesi, reppusi tai muun henkilökohtaisen esineesi, johon on kiinnitetty AirTag, voit etsiä esineen kartalta Etsi-apilla. Voit myös katsoa reittiohjeet esineen sijaintiin tai toistaa merkkiäänen AirTagin kaiuttimella.

Kadonneen AirTagin etsiminen Etsi-apilla

Kun olet AirTagin lähellä, voit napauttaa Etsi lähellä -valintaa ja hakeutua esineen lähelle tarkkuusetsintätoiminnolla.

AirTag käyttää Etsi-verkkoa. Se on satoja miljoonia Apple-laitteita käsittävä salattu ja nimetön verkko, jonka avulla voit paikantaa etsittävät esineesi. Lähellä olevat laitteet lähettävät kadonneen AirTagin sijaintitiedon turvallisesti iCloudiin, jotta voit paikantaa AirTagisi. Toiminto on nimetön ja salattu, joten kaikkien osapuolten tiedot pysyvät turvassa.

Kohteen sijainnin määrittäminen Etsi lähellä -toiminnon ja tarkkuusetsinnän avulla

Jos AirTagisi on Bluetooth-kantaman alueella, voit etsiä sen napauttamalla Etsi lähellä, vaikka esine olisi juuttunut sohvatyynyjen väliin tai uponnut postipinon alle.

iPhone-mallit, joissa on Ultra Wideband -tuki, tukevat Etsi lähellä -toimintoa

Lähellä olevan esineen paikantaminen

1. Avaa Etsi-appi ja napauta Esineet.

2. Valitse AirTagisi ja napauta Etsi lähellä.

Voit paikantaa esimerkiksi kotiavaimiisi tai muuhun henkilökohtaiseen esineeseen kiinnitetyn AirTagin iPhonen Etsi-apilla.
  3. Noudata näytössä näkyviä ohjeita ja liiku ympäriinsä, kunnes iPhone muodostaa yhteyden AirTagiin.

4. Noudata iPhonen näytössä näkyviä etäisyys- ja suuntatietoja. iPhone myös värisee, kun lähestyt etsimääsi AirTagia.

• Voit napauttaa Toista äänimerkki, jos haluat toistaa äänimerkin, joka helpottaa AirTagin löytämistä.

• Jos iPhonessa näkyy viesti, jonka mukaan valoa on lisättävä, poista este kameran edestä tai napauta Sytytä taskulamppu ‑painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

Jos Etsi lähellä -painike ei tule näkyviin

Jos et näe Etsi lähellä ‑valintaa, varmista, että olet sallinut sijainnin käytön Etsi-apin kohdalla.

1. Valitse Asetukset > Tietosuoja ja suojaus > Sijaintipalvelut ja tarkista, että Sijaintipalvelut ovat käytössä.

2. Selaa alaspäin ja napauta Etsi-appia.

3. Valitse, miten haluat Etsi-apin käyttävän sijaintiasi.

4. Laita sitten Tarkka sijainti päälle, jotta sijainti määritetään mahdollisimman tarkasti.

Etkö vieläkään näe Etsi lähellä -valintaa? AirTag saattaa olla iPhonen kantaman ulkopuolella. Yritä ensin löytää AirTag kartalta ja tarkistaa reittiohjeet sen luokse.

Ympäristöolosuhteet, kuten seinämateriaalit ja esineet iPhonen ja AirTagin välillä, saattavat vaikuttaa suorituskykyyn.

Jos lainaat henkilökohtaisen tavaran, johon on kiinnitetty AirTag

Jos lainaat avaimesi tai muun henkilökohtaisen tavarasi, johon on kiinnitetty AirTag, ystävälle tai perheenjäsenelle, voit myös jakaa AirTagin hänen kanssaan. Näin he voivat etsiä esineen Etsi-apilla ja Tarkka etsintä -toiminnolla eivätkä saa AirTagista seurantailmoituksia.

AirTagin tai muun esineen jakaminen iPhonen Etsi-apissa

Etsi-verkko ei ole tuettu Etelä-Koreassa, eikä ominaisuus ehkä ole saatavilla muilla alueilla paikallisesta lainsäädännöstä johtuen.