Liquid Retina XDR -näytöllä, Apple Studio Displaylla tai Apple Pro Display XDR:llä varustetun MacBook Pron kalibroinnin mittaaminen

Lue, miten näytön kalibrointi mitataan. Työnkulkusi tarpeista riippuen voit myös hienosäätää kalibroinnin tai suorittaa näytön kentällä tehtävän uudelleenkalibroinnin.

Jokainen MacBook Pro, Studio Display ja Pro Display XDR kalibroidaan äärimmäisen tarkasti tehtaalla. Näin varmistetaan laajan P3-väriskaalan ja yksittäisten LEDien tarkkuus.

Tehtaalla suoritettavan näytön kalibrointiprosessin ansiosta käyttäjät voivat nauttia ainutlaatuisesta katselukokemuksesta heti alusta alkaen. Jos työnkulkusi edellyttää muokattua kalibrointia, voit hienosäätää näytön kalibrointia tai kalibroida näytön uudelleen kolmannen osapuolen spektroradiometrille viritettyä työnkulkua varten.

Näytön mittaaminen

Voit arvioida näytön kalibrointia Applen QuickTime-videoiden testimallien avulla. Näiden asianmukaisesti väreillä merkittyjen referenssien avulla voit omalla spektroradiometrillä mitata ja vahvistaa pää- ja välivärit sekä luminanssin (myös EOTF:n eli Electro-Optical Transfer Functionin).

Yhteensopivuuden tarkistaminen

Testimallien lataaminen

1. Siirry AVFoundation-kehittäjäsivulle.

2. Voit ladata testitiedostot Related Resources -osion Color Test Patterns -linkistä.

3. Pura arkistotiedosto kaksoisklikkaamalla QuickTime-Test-Pattern.zip-tiedostoa.

Näytön mittaaminen

1. Kohdista kolmannen osapuolen spektroradiometri näytön keskiosaan.

2. Varmista, että huone on hämärä tai pimeä, jotta hajavalo tai heijastus ei vaikuta mittauksiin.

3. Avaa QuickTimen Test Pattern Movies -kansio ja valitse haluamasi testimallit. Kussakin kansiossa on videotiedostoja, joilla voi mitata värejä tai luminanssia esimerkiksi BT.709- ja BT.601-muodossa.

4. Avaa kukin tiedosto QuickTime Playerissä ja tee mittaukset kansiossa oleville testivideoille. Varmista, että käytössä oleva referenssiesiasetus vastaa valittua testimallia. Käytä esimerkiksi digitaalisen elokuvan (P3–DCI) tilaa, kun käytät DCI SDR -malleja.

5. Vertaa mittaamiasi väriarvoja (kromaattisia arvoja) ja luminanssiarvoja testimallin kansiossa olevassa Reference Values.txt -tiedostossa oleviin arvoihin. Lukemissa saattaa ilmetä pieniä poikkeamia referenssiarvoista. Ne johtuvat spektroradiometrin toleranssista tai kalibroinnista.

Jos mittauksesi poikkeavat merkittävästi referenssiarvoista, perehdy näytön mittaamista koskeviin vinkkeihin.

Kalibroinnin mukauttaminen

Voit tehdä seuraavia säätöjä edistyneempiä työnkulkuja varten:

* Jos käytät aiempaa macOS-versiota, voit ladata Pro Display XDR -kalibraattoriapin Pro Display XDR:n uudelleenkalibrointia varten Macilla, jossa on macOS Catalina 10.15.6 tai uudempi.

Vinkkejä näytön mittaamiseen ja kalibrointiin

Lue, mitä tehdä, jos näytön mittaus- ja kalibrointitulokset eivät ole yhtenäisiä.

Ympäristön tarkistaminen

• Hallitse vallitsevaa ympäristöä, jotta näytössä olevalle aukon kohdealueelle heijastuu mahdollisimman vähän hajavaloa.

• Apple suosittelee mittaamista ja kalibrointia ympäristössä, jossa ympäristön lämpötila on enintään 25 ℃. Mahdollisimman hyvin toistettavissa olevien tulosten varmistamiseksi ympäristön lämpötilojen tulisi olla mahdollisimman samanlaisia kalibroinnin ja tyypillisen käytön aikana.

Spektroradiometrin asetusten tarkistaminen

• Varmista, että näyttö on lämmennyt vähintään 30 minuuttia ja että se on termisesti vakaa.

• Suuntaa spektroradiometri kohtisuoraan näyttöön ja vaakasuoraan x-akselille, jotta polarisaatio on mahdollisimman vähäinen.

• Tarkista spektroradiometrin valotusasetus. Jos spektroradiometrissä on automaattinen valotus, ota se käyttöön. Sen avulla lukemat voidaan optimoida eri luminanssitasoilla. Jos mittarissasi ei ole automaattista valotustilaa, tarkista suositellut asetukset laitteen valmistajalta. Tarkista asettelun ja polttovälin, aukon, kaistanleveyden, valotuksen, mittausnopeuden ja näytön synkronoinnin määritysvaihtoehdot sekä laitteesi automaattiset ja dynaamiset toiminnot.

• Tarkista, onko spektroradiometrissä integroinnin aika-asetus. Pidennä integrointiaikaa, jotta saat mahdollisimman tarkan tuloksen.

• Jos mittarissasi on automaattinen harmaasuodinasetus (ND-suodinasetus), poista se käytöstä.

Spektroradiometrin kalibroinnin tarkistaminen

Tarkista spektroradiometrin toleranssi valmistajan teknisistä tiedoista. Havaittu varianssi saattaa aiheutua seuraavista syistä:

• Erilaiset välinekalibroinnit saattavat käyttää A-valonlähdettä erilaisilla tulokulmilla.

• Yksittäisissä A-valonlähteissä voi olla epävarmuustekijöitä.

• Erilaiset välinemallit ja optiset väylät voivat aiheuttaa erilaisia niistä periytyviä virheitä.

Spektroradiometrin nollaaminen

Jos laitteesi ei vastaa, ota yhteyttä valmistajaan ja pyydä ohjeet spektroradiometrin nollaamiseen.

Lisätietoja

Lue lisätietoja näytön sisältämien macOS-referenssitilojen käyttämisestä.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.