Virkistystaajuuden vaihtaminen MacBook Prossa tai Apple Pro Display XDR:ssä

Voit vaihtaa 16-tuumaisen MacBook Pron, 14-tuumaisen MacBook Pron tai Pro Display XDR:n virkistystaajuuden.

Kun teet ammattimaisia työtehtäviä, kuten videon editointia, voit asettaa näytön virkistystaajuuden vastaamaan editoitavan tai katseltavan videon kehysnopeutta.

Saatavilla olevat virkistystaajuudet

Voit vaihtaa näiden virkistystaajuuksien välillä Retina-näytössä:

• 60 Hz
  • 59,94 Hz
  • 50 Hz
  • 48 Hz
  • 47,95 Hz

Applen sirulla varustetuissa 14-tuumaisissa ja 16-tuumaisissa MacBook Pro -malleissa voit saada ProMotionilla jopa 120 Hz:n mukautuvan virkistystaajuuden.

Virkistystaajuuden vaihtaminen

Valitse virkistystaajuus, joka jakautuu tasan sisällön kehysnopeuden kanssa. Jos katseltavan sisällön kehysnopeus on esimerkiksi 24 kehystä sekunnissa, valitse virkistystaajuudeksi 48 Hz.

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Näytöt.
  2. Klikkaa Virkistystaajuus-ponnahdusvalikkoa ja valitse virkistystaajuus.
    Näyttää Järjestelmäasetukset-ikkunan Virkistystaajuudet-valikon

Kun olet lopettanut videosisällön katselun tai editoinnin, sinun kannattaa ehkä vaihtaa virkistystaajuus takaisin näytön oletusasetukseen.

Voit avata virkistystaajuusvalikon macOS Catalinassa ja macOS Big Surissa pitämällä optionäppäintä painettuna ja valitsemalla Skaalattu-painikkeen.