Päivitä iPhone 5, jotta voit käyttää App Storea, iCloudia, sähköpostia, Internetiä ja muita palveluja jatkossakin

iPhone 5:n iOS on päivitettävä 3.11.2019 alkaen, jotta GPS-sijainti pysyy tarkkana ja jotta voit jatkossakin käyttää täsmällistä päivämäärää ja aikaa tarvitsevia toimintoja, kuten App Storea, iCloudia, sähköpostia ja Internet-selausta. Tämä johtuu GPS-aikakatkaisuongelmasta, joka alkoi vaikuttaa muiden valmistajien GPS-tuotteisiin 6.4.2019. Tämä ongelma ei vaikuta ohjelmistopäivitystä edellyttäviin Apple-laitteisiin ennen 3.11.2019 klo 0.00 UTC.

Laitteen ohjelmiston päivittäminen

Jos et päivittänyt iPhone 5:tä ennen 3.11.2019, sen GPS-sijainti ei pysy enää tarkkana eikä se voi käyttää täsmällistä päivämäärää ja aikaa tarvitsevia toimintoja, kuten App Storea, iCloudia, sähköpostia ja Internet-selausta. Päivittäminen edellyttää Mac- tai Windows-tietokoneen varmuuskopiosta palauttamista, koska verkon kautta tehtävät ohjelmistopäivitykset ja iCloud-varmuuskopiointi eivät enää toimi laitteessa.

Laitteen iOS-version tarkistaminen

Kun olet päivittänyt iPhone 5:n, voit seuraavalla tavalla varmistaa, että laitteen päivitys onnistui:

1. Avaa Asetukset-appi.
  2. Napauta Yleiset ja sitten Tietoja.
  3. Tarkista numero Ohjelmistoversio-kohdan vierestä.

Päivitetyn ohjelmistoversion pitäisi olla 10.3.4.

Lisätietoja

Lue, miten tämä ongelma vaikuttaa muihin iPhone- ja iPad-malleihin.

Jos päivitit laitteesi ja ongelmia ilmenee edelleen, lue lisätietoja näistä artikkeleista: