Apple Arcade ja tietosuoja

Apple Arcade on suunniteltu suojaamaan tietojasi. Voit itse valita, mitä haluat jakaa.

• Apple kerää henkilötietosi, jotta sinulle voidaan tarjota ostamaasi ja lataamaasi sisältöä, tai sisältöä, jota haluat päivittää.
  • Käytämme myös tietoja tilistäsi, ostoistasi ja latauksistasi App Storessa ja Arcadessa mainosten tarjoamiseen, varmistaaksemme, että hakumainokset App Storessa ja mainokset Apple Newsissä ja Pörssissä (jos saatavilla) ovat sinulle merkityksellisiä. Voit tehdä mainontaan liittyen alla kuvattuja valintoja.
  • Käytämme tietoja pelaamisestasi, ostoistasi, latauksistasi ja muusta toiminnastasi App Storessa ja Arcadessa ominaisuuksien räätälöimiseen ja henkilökohtaisten ehdotusten antamiseen. Voit kieltäytyä tästä tietojen käytöstä alla kuvatulla tavalla.
  • Petosten havaitsemiseksi ja estämiseksi laitteesi käyttötiedoista, mukaan lukien likimääräinen puheluiden ja sähköpostien määrä, lasketaan laitteenkäyttötulos, kun yrität tilata. Lähetettävät tiedot on suunniteltu siten, että Apple ei saa tietoonsa todellisia arvoja laitteestasi. Tuloksia säilytetään määrätty aika palvelimillamme.
  • Apple käyttää App Storen ja Arcaden parantamiseen App Storen selaus-, osto-, haku- ja lataustietojasi. Tietojen yhteydessä tallennetaan IP-osoite, satunnainen yksilöllinen tunniste (jos se ilmenee) ja Apple ID, jolla kirjauduit storeen.

Apple Arcade on suunniteltu alusta lähtien suojaamaan yksityisyyttäsi. Apple pyrkii keräämään vain tarvitsemansa tiedot tehdäkseen kokemuksestasi paremman. Applen mielestä on tärkeää, että tiedät, mitä tietoja Apple kerää ja miksi niitä tarvitaan, jotta voit tehdä tietoon perustuvia valintoja.

Tarjonta Apple Arcadessa

Apple käyttää henkilötietojasi palvelujen ja ominaisuuksien tarjoamiseen Apple Arcadessa. Näihin tietoihin kuuluvat tili- ja maksutietosi, jotka näkyvät ja ovat muutettavissa Asetuksissa tai Järjestelmäasetuksissa, sekä ostohistoriasi App Storessa.

Apple Arcade pitää toimintasi ajan tasalla kaikissa laitteissasi iCloudin avulla. Esimerkiksi Apple Arcade käyttää iCloudia synkronoimaan etenemisesi pelissä laitteiden välillä. Voit poistaa tämän toiminnon käytöstä milloin tahansa laittamalla iCloudin pois päältä Arcade-peleiltä Asetuksissa iOS- tai iPadOS-laitteissa tai Macin Järjestelmäasetuksissa. Tästä huolimatta etenemisesi pelissä varmuuskopioidaan iCloudiin, jos pelin kehittäjä käyttää iCloud-varmuuskopiointia ja iCloud-varmuuskopiointi on päällä.

Kun kirjaudut Game Centeriin, Apple saa pelaamistietosi, mukaan lukien tulokset ja saavutukset, haasteet ja moninpelitiedot. Saat lisätietoja Game Centeristä ja tietosuojasta valitsemalla Asetukset > Game Center.

Apple Arcaden parantaminen ja räätälöinti

Apple kerää viikoittain rajattuja tietoja pelaamistasi peleistä ja yhdistää nämä tiedot Apple ID:hesi. Pelaamisestasi kerätään myös tietoja, joita ei voida yhdistää sinuun. Näitä tietoja ei yhdistetä Apple ID:hesi. Näitä tietoja käytetään Apple Arcaden parantamiseen ja optimoimiseen sinun ja muiden hyväksi, sekä käyttökokemuksesi räätälöimiseen Apple Arcadessa ja App Storessa, jotta löytäisit sinua kiinnostavaa sisältöä helposti. Apple voi esimerkiksi suositella pelejä, jotka saattavat kiinnostaa sinua aiemmin pelaamiesi tai App Storesta ostamiesi pelien perusteella. Voit estää räätälöintiominaisuudet laittamalla Räätälöidyt suositukset pois päältä Apple ID:si osalta App Store -asetuksissa.

Viestintä sinulle

Apple voi käyttää tietoja tilistäsi (esim. omistamasi Apple-tuotteet ja tilaamasi Applen palvelut) lähettääkseen sinulle tietoja Apple Arcadesta ja muista Applen tuotteista, palveluista ja tarjouksista, mukaan lukien Apple One, jotka voivat kiinnostaa sinua. Laitteesi sarjanumeroa saatetaan käyttää palvelutarjouskelpoisuuden tarkastamiseen. Jos ostat Apple One -tilauksen, Apple voi lähettää sinulle sähköpostia tai ilmoituksia kunkin tilaamasi palvelun ominaisuuksista. Apple voi myös käyttää tietoja toiminnastasi App Storessa ja Arcadessa lähettääkseen sinulle sähköpostia tai ilmoituksia uusista ominaisuuksista, sisällöstä ja tarjouksista App Storessa ja Arcadessa. Voit muuttaa sähköpostiasetuksiasi ja estää sähköpostit osoitteessa appleid.apple.com. Voit päivittää ilmoitusasetuksesi iOS:ssä ja iPadOS:ssä valitsemalla Asetukset > Ilmoitukset > App Store.

Jako kolmansien osapuolien kanssa

Apple tarjoaa koostettuja ja ei-henkilökohtaisesti yksilöiviä tietoja pelaamisesta Apple Arcaden sisällöntuottajille, jotta he voivat arvioida ja parantaa pelaajien sitoutumista peleihinsä.

Kolmansien osapuolien sisällöntuottajien keräämä tieto

Arcade-pelejä tarjoavien sisällöntuottajien on hankittava lupasi henkilökohtaisten tietojen keräämiseen. Sisällöntuottajat saavat käyttää henkilökohtaisia tietojasi vain tarkoituksiin, jotka he ovat ilmoittaneet pyytäessään suostumustasi. Tutustu Apple Arcaden sisällöntuottajien käyttöehtoihin, tietosuojakäytäntöön ja toimintatapoihin, jotta tiedät miten he keräävät ja käyttävät tietojasi.

Säilytys

Apple säilyttää tilitapahtumiisi, latauksiisi ja pelaamiseesi Apple Arcadessa liittyviä henkilökohtaisia tietoja vain niin kauan, kun se on tarpeellista liiketoiminnallisista, sopimusvelvoitteellisista tai laillisista syistä. Joitakin tietoja, kuten tilauksien ostohistoria, mutta ei tallennettuja korttitietojasi, voidaan kuitenkin säilyttää yritystietoina tilisi sulkemisen jälkeen tai kun lopetat Apple Arcade -tilauksen.

Perhejako

Kun tilaat Apple Arcaden, tilaus on saatavilla muille perheesi jäsenille. Ruutuajan Sisältö- ja yksityisyysrajoituksilla voit rajoittaa apeissa kulutettavaa aikaa ja estää ominaisuuksia lapsen laitteessa. Voit asettaa rajoituksia lapsille sopimatonta sisältöä, ostoja, latauksia ja tietosuojaa koskien iPhonelle, iPadille tai iPod touchille. Jos et halua jakaa Arcade-tilausta perheenjäsenten kanssa, voit estää ostojen jakamisen. Valitse iOS:ssä tai iPadOS:ssä Asetukset > [nimesi] > Perhejako > Ostojen jako. Macissa valitse Järjestelmäasetukset > Perhejako > Ostojen jako.

Applen keräämää tietoa käsitellään aina Applen tietosuojakäytännön mukaisesti. Tietoja käytännöstä löydät osoitteesta www.apple.com/privacy.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.