Siri-ehdotukset, haku ja tietosuoja

Siri on suunniteltu suojaamaan tietojasi. Voit itse valita, mitä haluat jakaa.

Siri analysoi paikallisesti laitteessa, miten käytät laitteita ja appeja, ja antaa analyysin perusteella ehdotuksia ja parempia hakutuloksia sekä synkronoi laitteidesi välillä päästä päähän salatusti iCloudin avulla.

Siri oppii paikallisesti laitteessa, miten käytät laitteitasi ja appeja, ja pystyy näin tuottamaan henkilökohtaisemman elämyksen. Siri voi ehdottaa oikoteitä ja antaa ehdotuksia mm. hauissa, Katso lisää -toiminnossa, Safarissa ja apeissa käyttämällä laitteeseen tallennettuja tietoja, kuten Safarin selaushistoriaa, sähköposteja, viestejä ja yhteystietoja sekä muista asennetuista apeista saatavia tietoja. Kun suoritat Sirin ehdottaman oikotien, olet apin käyttöehtojen ja tietosuojakäytännön alainen.

Siri käyttää iCloudia räätälöintien synkronoimiseen Apple-laitteiden välillä päästä päähän salattuna.

Jotta ehdotukset ja hakutulokset olisivat osuvampia, joitakin tietoja lähetetään Applelle. Näitä tietoja ei kuitenkaan liitetä sinuun.

Kun käytät Siri-ehdotuksia hauissa, Katso lisää -toiminnossa, Safarissa tai #imagesia Viesteissä, Mikään Applelle lähetettävistä tiedoista ei yksilöi sinua, vaan tiedot yhdistetään laitteen tuottamaan satunnaisesti kiertävään tunnisteeseen. Laitteesi voi lähettää Applelle tietoja, kuten sijainti, kiinnostuksenaiheet (esim. ruuanlaitto tai koripallo), hakukyselyt, valitsemasi ehdotukset ja asiaan liittyvät käyttötiedot. Nämä tiedot eivät sisällä hakutuloksia, joissa esiintyy tiedostoja tai sisältöä laitteeltasi. Jos tilaat musiikki- tai videopalveluita, näiden palveluiden nimet ja tilaustyypit voidaan lähettää Applelle. Käyttäjätunnustasi, numeroasi ja salasanaasi ei lähetetä Applelle.

Näitä tietoja käytetään pyyntösi käsittelemiseen ja parempien ehdotusten ja hakutulosten tarjoamiseen, eikä niitä yhdistetä Apple ID:hesi, sähköpostiosoitteeseesi tai muuhun tietoon, jota Applella voi olla muiden Applen palveluiden käytöstäsi.

Koostettuja tietoja voidaan käyttää muiden Applen tuotteiden ja palveluiden parantamiseen. Koostettuja tietoja voidaan käyttää muiden Applen tuotteiden ja palveluiden parantamiseen.

Hakukone-ehdotukset Safarissa

Safarissa on yksi kenttä hauille ja verkko-osoitteille, joten voit selata verkkoa kätevästi yhdestä paikasta. Hakukoneen ehdotukset -toiminnon ollessa käytössä, Safari kysyy ehdotuksia valitsemaltasi hakukoneelta kirjoittamasi perusteella.

Esilataa paras osuma Safarissa

Esilataa paras osuma -toiminnon ollessa käytössä Safari aloittaa verkkosivuston lataamisen taustalla heti, kun Safari määrittää kirjanmerkkeihisi ja selaushistoriaasi pohjautuvan parhaan osuman. Jos poistat toiminnon käytöstä, sivusto latautuu normaalisti.

Valinta ja valta on sinun

Voit hallita Siri-ehdotuksia valitsemalla Asetukset > Siri ja haku. Jos et halua Siri-ehdotusten lähettävän tietojasi Applelle, voit laittaa Siri-ehdotukset pois päältä Siri ja haku -kohdassa. Safari-ehdotukset voidaan laittaa pois päältä Safarin asetuksissa.

Voit katsoa ja säätää kaikkia Sirin mukauttamia ominaisuuksia ja appeja, joiden oikoteitä Siri ehdottaa, kohdasta Asetukset > Siri ja haku. Estä appeja lisäämästä mukautustietoja Sirille siirtymällä Siri-asetuksiin ja laittamalla kunkin apin Opi tästä apista -valinnan pois päältä. Tässä voit myös säätää, voiko Siri lähettää appien ehdotuksia hauissa tai lukitulla näytöllä.

Voit laittaa Siri-ehdotusten sijaintipalvelut pois päältä valitsemalla Asetukset > Tietosuoja > Sijaintipalvelut > Järjestelmäpalvelut > Sijaintipohjaiset ehdotukset. Jos laitat laitteesi Sijaintipalvelut pois päältä, tarkkaa sijaintiasi ei lähetetä Applelle. Sopivien ehdotusten tarjoamiseksi Apple saattaa arvioida sijainnin yhdistämällä internet-yhteyden IP-osoitteen maantieteelliseen alueeseen.

Jos et halua, että Siri-räätälöinti synkronoidaan laitteidesi välillä, voit estää Sirin iCloud-asetuksissa.

Käyttämällä Siri-ehdotuksia ja -hakuja, hyväksyt ja sallit, että Apple ja sen tytäryhtiöt ja yhteistyökumppanit välittävät, keräävät, ylläpitävät, käsittelevät ja käyttävät näitä tietoja. Applen keräämiä tietoja käsitellään noudattaen Applen tietosuojakäytäntöä, joka löytyy osoitteesta www.apple.com/fi/privacy.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.