Siri-ehdotukset, haku ja tietosuoja

Siri on suunniteltu niin, että tietosi ovat turvassa. Voit itse valita, mitä haluat jakaa.

Siri analysoi paikallisesti laitteessa, miten käytät laitteita ja appeja, ja antaa analyysin perusteella ehdotuksia ja parempia hakutuloksia sekä synkronoi laitteidesi välillä päästä päähän salatusti iCloudin avulla.

Siri oppii paikallisesti laitteessa, miten käytät laitteitasi ja appeja, ja pystyy näin tuottamaan henkilökohtaisemman elämyksen. Siri voi ehdottaa oikoteitä ja antaa ehdotuksia mm. hauissa, jakosivulla, Kalenterissa, Katso lisää -toiminnossa, visuaalisessa haussa, Safarissa ja apeissa käyttämällä laitteeseen tallennettuja tietoja, kuten Safarin selaushistoriaa, sähköposteja, viestejä, kuvia, ilmoituksia ja yhteystietoja sekä muista asennetuista apeista saatavia tai tarjottuja tietoja. Siri voi esimerkiksi ehdottaa laiteälyn avulla ja kuvassa olevien henkilöiden perusteella, kenelle kuvan voisi jakaa. Ehdotuksia voidaan käyttää Applen palveluiden räätälöintiin, mutta niitä ei tallenneta Applen palvelimille eikä jaeta kolmansien osapuolien apeille. Kun suoritat Sirin ehdottaman oikotien, olet apin käyttöehtojen ja tietosuojakäytännön alainen.

Siri käyttää iCloudia räätälöintien synkronoimiseen Apple-laitteiden välillä päästä päähän salattuna.

Jotta ehdotukset ja hakutulokset olisivat osuvampia, joitakin tietoja lähetetään Applelle. Näitä tietoja ei kuitenkaan liitetä sinuun.

Kun käytät Siri-ehdotuksia, Katso lisää -toimintoa, visuaalista hakua tai kirjoitat hakuun, Spotlightiin, Safari-hakuun tai #images-hakuun Viesteissä, Applelle lähetetään rajoitettuja tietoja, jotta se voi antaa ajantasaisia ehdotuksia. Sinua ei voida tunnistaa mistään Applelle lähetetyistä tiedoista, ja niihin yhdistetään laitteen luoma kiertävä satunnainen 15 minuutin tunniste. Näitä tietoja voivat olla sijainti, kiinnostuksenaiheet (esim. ruuanlaitto tai koripallo), hakukyselyt, mukaan lukien visuaaliset hakukyselyt, hakukyselyihisi liittyvät kontekstitiedot, valitsemasi ehdotukset, käyttämäsi apit ja asiaan liittyvät laitteen käyttötiedot. Nämä tiedot eivät sisällä hakutuloksia, joissa esiintyy tiedostoja tai sisältöä laitteestasi. Jos tilaat musiikki- tai videopalveluita, näiden palveluiden nimet ja tilaustyypit voidaan lähettää Applelle. Käyttäjätunnustasi, numeroasi ja salasanaasi ei lähetetä Applelle.

Näitä tietoja käytetään pyyntösi käsittelemiseen ja parempien ehdotusten ja hakutulosten tarjoamiseen, eikä niitä yhdistetä Apple ID:hesi, sähköpostiosoitteeseesi tai muuhun tietoon, jota Applella voi olla muiden Applen palveluiden käytöstäsi.

Koostettuja tietoja voidaan käyttää muiden Applen tuotteiden ja palveluiden parantamiseen. Yleisiä hakukyselyitä voidaan jakaa hakupalvelulle hakutulosten parantamiseksi.

Hakukone-ehdotukset Safarissa

Safarissa on yhteinen kenttä hauille ja verkko-osoitteille, joten voit selata verkkoa kätevästi yhdestä paikasta. Hakukoneen ehdotukset -toiminnon ollessa käytössä, Safari kysyy ehdotuksia valitsemaltasi hakukoneelta kirjoittamasi perusteella.

Esilataa paras osuma Safarissa

Esilataa paras osuma -toiminnon ollessa käytössä Safari aloittaa verkkosivuston lataamisen taustalla heti, kun Safari määrittää kirjanmerkkeihisi ja selaushistoriaasi pohjautuvan parhaan osuman. Jos poistat toiminnon käytöstä, sivusto latautuu normaalisti.

Valinta ja valta on sinun

Jos et halua verkkopohjaista sisältöä ja hakutuloksia, voit poistaa Näytä Katso lisää ‑toiminnossa- ja Näytä Spotlightissa -ominaisuudet käytöstä valitsemalla Asetukset > Siri ja haku ja napauttamalla ne pois päältä.

Jos et halua Siri-ehdotuksia apeissa, jaettaessa, etsittäessä tai kuunneltaessa, voit poistaa Siri-ehdotukset käytöstä valitsemalla Asetukset > Siri ja haku ja napauttamalla pois päältä ”Näytä appikirjastossa”, ”Näytä Spotlightissa”, ”Näytä jaettaessa” tai ”Näytä kuunneltaessa”.

Voit katsoa ja säätää kaikkia Sirin mukauttamia ominaisuuksia ja appeja, joiden oikoteitä Siri ehdottaa, kohdasta Asetukset > Siri ja haku. Estä appeja lisäämästä mukautustietoja Sirille valitsemalla Asetukset > Siri ja haku, napauta apin nimeä ja napauta ”Opi tästä apista” pois päältä. Estä appiklippejä lisäämästä mukautustietoja Sirille valitsemalla Asetukset > Siri ja haku > Appiklipit ja napauttamalla ”Opi appiklipeistä” pois päältä.

Voit laittaa sijaintipalvelut kokonaan pois päältä Siri-ehdotuksilta hauissa valitsemalla Asetukset > Tietosuoja ja suojaus > Sijaintipalvelut > Järjestelmäpalvelut ja napauttamalla Ehdotukset ja haku pois päältä. Jos laitat laitteesi Sijaintipalvelut pois päältä, sijaintiasi ei lähetetä Applelle. Sopivien ehdotusten tarjoamiseksi Apple saattaa arvioida sijainnin yhdistämällä internet-yhteyden IP-osoitteen maantieteelliseen alueeseen.

Jos haluat estää Siri-räätälöinnin synkronoinnin laitteidesi välillä, valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud ja napauta Siri pois päältä iCloudia käyttävien appien luettelossa.

Apple voi käsitellä ja säilyttää Applelle lähetettyjä tietoja luotetuilla ulkopuolisilla palveluntarjoajilla.

Käyttämällä Siri-ehdotuksia hauissa hyväksyt ja sallit, että Apple ja sen tytäryhtiöt ja yhteistyökumppanit välittävät, keräävät, ylläpitävät, käsittelevät ja käyttävät näitä tietoja. Applen keräämää tietoa käsitellään aina Applen tietosuojakäytännön mukaisesti. Tietoja käytännöstä löydät osoitteesta www.apple.com/fi/privacy.

Julkaisupäivä: 18. syyskuuta 2023