Kysy Siriltä, sanelu ja tietosuoja

Siri on suunniteltu suojaamaan tietojasi. Voit itse valita, mitä haluat jakaa.

Kun teet pyyntöjä, Siri lähettää joitakin tietoja sinusta Applelle pystyäkseen vastaamaan pyyntöihisi.

Kun käytät Siriä ja sanelua, kaikki sanomasi lähetetään Applelle pyyntöjesi käsittelyä varten. Näiden äänitallenteiden lisäksi laitteesi lähettää muuta Siri-dataa, kuten:

• yhteystietojen nimet, lempinimet ja suhde sinuun (esim. isä), jos olet asettanut ne yhteystiedoissa
  • musiikki, kirjat ja podcastit, joista pidät
  • laitteesi ja perhejakosi jäsenten laitteiden nimet
  • laitteiden nimet ja jaetun kodin jäsenten nimet Koti-apissa
  • kuva-albumiesi nimet, laitteelle asennetut apit ja Sirin kautta lisätyt pikakomennot

Pyyntösi yhdistetään satunnaiseen tunnisteeseen, ei Apple ID:hesi.

Siri-data sisältää myös tietokoneen luomia tekstimuunnoksia Siri-pyynnöistäsi. Sen avulla iOS-laitteesi ja siihen yhdistettyjen Apple Watchin tai HomePodin Siri ja sanelu oppivat ymmärtämään sinua ja tunnistamaan sanomasi paremmin.

Siri-data yhdistetään satunnaiseen laitteen luomaan tunnisteeseen. Tätä satunnaista tunnistetta ei yhdistetä Apple ID:hesi, sähköpostiosoitteeseesi tai muuhun tietoon, jota Applella voi olla muiden Applen palveluiden käytöstäsi.

Siri-dataa ja pyyntöjäsi ei käytetä markkinointiprofiilin luomiseen eikä koskaan myydä kenellekään.

Jos Sijaintipalvelut ovat käytössä, lähetetään myös laitteesi pyynnönaikainen sijainti Applelle. Tämä auttaa Siriä ja sanelua parantamaan pyyntöjesi vastausten tarkkuutta.

Siri tallentaa vain vähimmäismäärän dataa Applen palvelimille

Oletuksena Apple tallentaa tekstimuunnoksen käyttötilanteistasi Sirin ja sanelun yhteydessä ja voi tarkastella osajoukkoa näistä tallenteista. Voit sallia Siri- ja sanelukäyttötilanteidesi äänen tallentamisen ja tarkastelemisen Applen työntekijöiden toimesta Sirin kehittämiseksi ja parantamiseksi valitsemalla Asetukset > Tietosuoja > Analyysi ja parannukset > Paranna Siriä ja sanelua.

Pyyntöhistoriasi yhdistetään satunnaiseen tunnisteeseen enintään kuuden kuukauden ajaksi. Pyyntöhistoriasi voi sisältää muunnettua tekstiä, äänitiedostoja (käyttäjillä, jotka ovat hyväksyneet Sirin ja sanelun parantamisen) ja niihin liittyvää dataa, kuten laitteen ominaisuudet, laitteen asetukset, suorituskykytilastoja ja laitteen likimääräisen sijainnin hetkellä, jolloin pyyntö tehtiin. Kuuden kuukauden kuluttua pyyntöhistoria erotetaan satunnaisesta tunnisteesta. Pyyntöhistoriaa voidaan tämän jälkeen säilyttää enintään kaksi vuotta, jotta Apple voi kehittää ja parantaa Siriä, sanelua ja muita kielenkäsittelytekniikoita, kuten Ääniohjausta. Pyynnöt, joita on tarkasteltu, muodostavat pienen osajoukon, jota voidaan säilyttää yli kaksi vuotta ilman satunnaista tunnistetta. Näitä voidaan käyttää Sirin jatkuvaan parantamiseen.

Jos sallit muiden valmistajien appien integroitua Käytä Sirin kanssa -toimintoon, osa näiden appien datasta voidaan lähettää Applelle, jotta Siri ymmärtäisi pyynnön paremmin. Osa pyynnöstä jaetaan apin kanssa, jotta se voisi palauttaa vastauksen tai suorittaa toiminnon (esim. lähettää viestin tai tilata kyytipalvelun). Kun Siri kommunikoi kolmannen osapuolen apin kanssa puolestasi, olet apin käyttöehtojen ja tietosuojakäytännön alainen. Jos sallit appien käyttää Siriä puheen muuntamiseen tekstiksi, muunnettava puhedata voidaan lähettää Applelle.

Siri-asetuksesi synkronoidaan Apple-laitteidesi välillä päästä päähän salattuna, jos käytät iCloudia. Jos olet ottanut Hei Siri -toiminnon käyttöön, pieni näyte pyynnöistäsi synkronoidaan päästä päähän -salauksella henkilökohtaisen Hei Sirin tunnistamisen parantamiseksi kaikilla laitteilla.

Valinta ja valta on sinun

Voit laittaa Kysy Siriltä- tai sanelutoiminnon pois päältä milloin tahansa. Laita Siri pois päältä valitsemalla iOS-laitteessasi Asetukset > Siri ja haku ja liu’uttamalla ”Reagoi Hei Siri -kutsuun” ja ”Herätä Siri Koti- tai sivupainikkeella” pois päältä. Laita sanelu pois päältä valitsemalla Asetukset > Yleiset > Näppäimistö ja laittamalla ”Ota sanelu käyttöön” pois päältä. Jos laitat sekä Kysy Siriltä- että sanelutoiminnon pois päältä, Apple poistaa satunnaiseen tunnisteeseen liitetyn Siri-datan.

Voit poistaa satunnaiseen tunnisteeseen yhdistetyn pyyntöhistorian, jota on säilytetty kuusi kuukautta tai vähemmän, valitsemalla Asetukset > Siri ja haku > Siri-historia ja napauttamalla Poista Siri- ja saneluhistoria.

Voit hallita, mitkä apit voivat integroitua Käytä Sirin kanssa -toimintoon valitsemalla Asetukset > Siri ja haku > [apin nimi] > Käytä Sirin kanssa.

Voit myös laittaa Sijaintipalvelut pois päältä Siriltä. Tee niin valitsemalla Asetukset > Tietosuoja > Sijaintipalvelut > Järjestelmäpalvelut > Siri ja sanelu ja valitsemalla Ei koskaan.

Jos et halua, että Siri-räätälöinti synkronoidaan laitteidesi välillä, voit estää Sirin iCloud-asetuksissa.

Voit myös rajoittaa Sirin ja sanelun käyttöä valitsemalla Asetuksissa Ruutuaika > Sisältö ja yksityisyys > Rajoitukset > Sallitut apit > Siri ja sanelu.

Voit hallita, mitkä apit käyttävät Siriä tekstin muuntamiseen valitsemalla Asetukset > Tietosuoja > Puheentunnistus.

Kun käytät Siriä tai sanelua, hyväksyt ja annat luvan Applelle ja sen tytäryhtiöille ja edustajille siirtää, kerätä, ylläpitää, käsitellä ja käyttää näitä tietoja, mukaan lukien puhesyötettä ja Siri-tietoja, Sirin ja sanelutoiminnon tuottamiseen ja parantamiseen Applen tuotteissa ja palveluissa. Applen Sirin ja sanelun käytöstä vastaanottamia tietoja käsitellään noudattaen Applen yksityisyydensuojakäytäntöä, joka löytyy osoitteesta www.apple.com/fi/privacy.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.