macOS Catalinan päivitysten uudet ominaisuudet

Perehdy Applen macOS Catalinaa varten julkaisemiin päivityksiin.

macOS Catalinan päivitykset parantavat Macin vakautta, suorituskykyä ja yhteensopivuutta, ja niitä suositellaan kaikille Catalinan käyttäjille. Saat nämä päivitykset valitsemalla Omenavalikosta  Järjestelmäasetukset ja klikkaamalla sitten Ohjelmiston päivitys. Lue lisätietoja Macin ohjelmiston päivittämisestä.

Lisätietoja päivitysten turvallisuussisällöstä on artikkelissa Applen suojauspäivitykset.

macOS Catalina 10.15.2

macOS Catalina 10.15.2 -päivitys parantaa Macin vakautta, luotettavuutta ja suorituskykyä, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tämä päivitys lisää seuraavat ominaisuudet:

Apple News

• The Wall Street Journalin ja muiden johtavien sanomalehtien Apple News+ -juttujen asettelu on uusittu.

Pörssi

• Lisää aiheeseen liittyviin juttuihin viittaavia linkkejä tai samasta julkaisusta peräisin olevia muita juttuja artikkelin loppuun.
  • Suosituimpiin juttuihin on lisätty Breaking- ja Developing-merkinnät.
  •  Apple Newsin jutut ovat nyt saatavilla Kanadassa englanniksi ja ranskaksi.

Tämä päivitys sisältää seuraavat virheenkorjaukset:

Musiikki

• Palauttaa sarakkeen selainnäkymän musiikkikirjaston hallintaa varten.
  • Ratkaisee ongelman, joka saattaa estää albumikuvituksen näkymisen.
  • Korjaa ongelman, joka saattaa nollata musiikin taajuuskorjaimen asetukset toiston aikana.

iTunes Remote

• Lisätty tuki iPhonen tai iPadin käytölle Musiikki- ja TV-appien etähallintaan Macissa.

Kuvat

• Ratkaisee ongelman, jonka vuoksi jotkin AVI- ja MP4-tiedostot eivät näytä olevan tuettuja.
  • Korjaa ongelman, joka estää juuri luotuja kansioita ilmestymästä Albumit-näkymään.
  • Korjaa ongelman, jonka vuoksi albumin manuaalisesti lajitellut kuvat voidaan tulostaa tai viedä väärässä järjestyksessä.
  • Korjaa ongelman, joka estää rajauksen zoomaustyökalua toimimasta tulostuksen esikatselussa.

Mail

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi Mailin asetukset saattavat avautua tyhjänä ikkunana.
  • Ratkaisee ongelman, joka saattaa estää kumoamistoimintoa hakemasta poistettua viestiä.

Muuta

• Parantaa synkronoinnin luotettavuutta kirjoja ja äänikirjoja Finderilla iPadiin tai iPhoneen synkronoitaessa.
  • Korjaa ongelman, jonka vuoksi muistutukset eivät ehkä ole järjestyksessä Muistutukset-apin älykkäässä Tänään-listassa.
  • Ratkaisee ongelman, jonka vuoksi kirjoittaminen saattaa olla hidasta Muistiinpanot-apissa.

Yritysasiakkaille tarkoitettu sisältö

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi käyttäjän salasanaa ei ehkä hyväksytä kirjautumisikkunassa, kun Apple T2 Security -sirulla varustettu Mac on päivitetty macOS Catalinaan.
  • Parantaa yhteensopivuutta videoneuvotteluappien kanssa vuonna 2018 julkistetuissa MacBook Pro -malleissa.
  • Normaaleina käyttäjinä kirjautuneet käyttäjät voivat nyt asentaa appeja App Storesta.

macOS Catalina 10.15.1

macOS Catalinan 10.15.1 -päivitys sisältää päivitettyjä ja uusia emojeita, tuen AirPods Pro -kuulokkeille, HomeKit Secure Videolle ja HomeKit-yhteensopiville reitittimille, uusia Sirin yksityisyysasetuksia sekä virheiden korjauksia ja parannuksia.

Emojit

• Yli 70 uutta tai päivitettyä emojia, kuten eläimiä, ruokaa, aktiviteetteja, uusi käyttöapu-emoji, sukupuolineutraali emoji sekä pariskunta-emojin ihonvärin valinta.

AirPodien tuki

• AirPods Pro -tuki

Koti-appi

• HomeKit Secure Videon avulla voit yksityisesti kuvata, tallentaa ja katsoa turvakameroidesi salattua videokuvaa, ja se voi havaita ihmiset, eläimet ja ajoneuvot.
  • HomeKit-yhteensopivien reitittimien avulla pystyt hallitsemaan sitä, miten HomeKit-lisälaitteesi ovat yhteydessä internetin välityksellä tai kotonasi.
  • Lisätty tuki AirPlay 2 -yhteensopiville kaiuttimille tilanteissa ja automaatioissa.

Siri

• Yksityisyysasetuksia, joilla voit valita, parannetaanko Sirin ja sanelun toimintaa antamalla Applelle lupa tallentaa ääntä vuorovaikutuksestasi Sirin ja sanelutoiminnon kanssa.
  • Mahdollisuus poistaa Siri- ja saneluhistoria Sirin asetuksista.

Tämä päivitys sisältää myös seuraavat virheiden korjaukset ja parannukset:

• Palauttaa mahdollisuuden nähdä tiedostojen nimet Kuvat-apin Kaikki kuvat -näkymässä.
  • Palauttaa mahdollisuuden suodattaa suosikkien, valokuvien, videoiden, muokattujen tiedostojen ja avainsanojen mukaan Kuvat-apin Päivät-näkymässä.
  • Korjaa ongelman, jonka takia Viestit lähetti vain yhden ilmoituksen, kun ilmoitusten toiston asetus oli käytössä.
  • Ratkaisee ongelman, jonka takia Yhteystiedot avasi aiemmin avatun yhteystiedon yhteystietoluettelon sijaan.
  • Lisää kahden sormen pyyhkäisyeleen taaksepäin siirtymiseen Apple Newsissa.
  • Ratkaisee Musiikki-apissa mahdollisesti esiintyneet ongelmat esitettäessä soittolistoja kansioiden sisällä ja hiljattain lisättyjä kappaleita kappaleluettelossa.
  • Parantaa luotettavuutta siirrettäessä iTunes-kirjaston tietokantoja Musiikki-, Podcastit- ja TV-appeihin.
  • Korjaa ongelman, jonka takia ladatut nimikkeet eivät olleet näkyvissä TV-apin Lataukset-kansiossa.

Yritysasiakkaille tarkoitettu sisältö

• Käytettäessä sisäistä näppäimistöä, jonka näppäimistön asettelu poikkeaa yhdysvaltalaisesta asettelusta, tiettyjä merkkejä sisältäviä salasanoja ei enää hylätä Macin kirjautumisikkunassa
  • Kun asetusprofiili ei salli kirjautumista Apple ID:tä käyttämällä, Järjestelmäasetuksissa oleva sisäänkirjautumispainike näkyy nyt himmennettynä