Datansäästön käyttäminen iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

Ottamalla Datansäästön käyttöön iOS 13:ssa voit rajoittaa verkkoyhteyden käyttöä taustalla ja vähentää mobiilidatan ja Wi-Fi-verkon käyttöä.

Datansäästön käytöstä voi olla hyötyä, jos mobiili- tai internet-liittymässäsi on datakatto tai jos olet alueella, jossa datanopeudet ovat alhaiset.

Datansäästön käyttöönotto

Voit ottaa Datansäästön käyttöön erikseen mobiilidatalle ja Wi-Fi-yhteydelle.

Mobiilidata:

1. Avaa Asetukset-appi.
  2. Napauta Mobiiliverkko > Mobiilidatavalinnat.
  3. Ota Datansäästö käyttöön.

Jos käytössäsi on kaksois-SIMiä tukeva laite, voit ottaa Datansäästön käyttöön kummallekin mobiililiittymälle erikseen.

Wi-Fi:

1. Avaa Asetukset-appi.
  2. Napauta Wi-Fi.
  3. Napauta tietopainiketta  sen Wi-Fi-verkon vieressä, johon olet muodostanut yhteyden.
  4. Ota Datansäästö käyttöön.

Kunkin Wi-Fi-verkon Datansäästö-asetuksesi pysyvät ajan tasalla kaikissa laitteissasi iCloudin avulla.

Datansäästön vaikutukset

Eri apit vähentävät datan käyttöä eri tavoin Datansäästön ollessa käytössä. Yleisesti vaikutukset ovat seuraavanlaisia:

• Apit saattavat lopettaa verkkodatan käytön, kun niitä ei käytetä aktiivisesti.
  • Appien päivitys taustalla on pois käytöstä.
  • Suoratoistosisällön laatu voi olla alhaisempi.
  • Automaattiset lataukset ja varmuuskopioinnit ovat pois käytöstä.
  • iCloud-kuvien ja vastaavien palveluiden päivitykset keskeytyvät.

iOS:n vakioapit ja -palvelut mukautuvat Datansäästöön seuraavasti:

• App Store: Automaattinen videotoisto, automaattiset päivitykset ja automaattiset lataukset ovat pois käytöstä.
  • Musiikki: Automaattiset lataukset ja korkealaatuinen suoratoisto ovat pois käytöstä.
  • Podcastit: Syötepäivitysten toistumistiheys on rajallinen, ja jaksot ladataan vain Wi-Fi-yhteyden avulla.
  • News: Artikkelien esihaku on pois käytöstä.
  • iCloud: Päivitykset keskeytetään, ja automaattiset varmuuskopioinnit ja iCloud-kuvien päivitykset ovat pois käytöstä.
  • FaceTime: Videoiden bittinopeus on optimoitu alhaisemmalle kaistanleveydelle.