Tietoja watchOS 6 -päivityksistä

watchOS 6 ja uudet Apple Watch -apit, kuten Kierron seuranta, Melu, Sanelin, Äänikirjat, Laskin sekä ensimmäistä kertaa Apple Watchiin tuleva App Store, tuovat uusia tapoja pysyä yhteydessä, olla aktiivisempi ja saada syvällisempää tietoa terveydestäsi. Lisäksi Aktiivisuustrendit-ominaisuus tarjoaa uudet tavan seurata, kuinka aktiivinen olet ajan mittaan.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä on verkkosivustolla https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 6.1

watchOS 6.1 sisältää tuen AirPods Prolle sekä parannuksia ja virheenkorjauksia. Lisäksi tämän päivityksen myötä watchOS 6 on saatavilla Apple Watch Series 1:lle ja Series 2:lle.

Jotkin ominaisuudet eivät ehkä ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Lisätietoja on osoitteessa: https://www.apple.com/fi/watchos/feature-availability

Tietoja tämän päivityksen suojaussisällöstä on osoitteessa https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 6.0.1

watchOS 6.0.1 optimoi suorituskyvyn sekä sisältää suojauspäivityksiä, parannuksia ja virheenkorjauksia, mm. seuraavat:

• Korjaa ongelman, jonka johdosta Mikki Hiiri- ja Minni Hiiri -kellotaulut eivät puhu aikaa.
  • Korjaa ongelman, jossa kalenterikomplikaatio ei ehkä näytä tapahtumia.
  • Korjaa ongelman, jonka seurauksena näytön kalibrointitietoja voidaan menettää.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä on sivustolla. https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 6

Kierron seuranta

• Uusi Kierron seuranta -appi, johon voit kirjata tietoja kuukautiskierrostasi, kuten vuodon määrä, oireet ja tiputteluvuoto
  • Mahdollisuus kirjata hedelmällisyystietoja, kuten perusruumiinlämpö ja ovulaatiotestin tulokset
  • Kuukautisennusteet ja -ilmoitukset, jotta tiedät, milloin seuraavat kuukautisesi ovat tulossa
  • Hedelmällisyysjakson ennusteet ja ilmoitukset, jotta tiedät, milloin hedelmällisyysjaksosi on alkamassa

Melu

• Tarkastele ympäristösi desibelitasoja reaaliajassa Melu-apissa
  • Vaihtoehto saada ilmoitus, jos ympäristösi melu nousee tasolle, joka voi vaikuttaa haitallisesti kuuloosi ajan mittaan
  • Saatavana Apple Watch Series 4:ssä

Sanelin

• Tallenna saneluja Apple Watchilla
  • Kuuntele sanelutallennuksia Apple Watchin sisäisellä kaiuttimella tai yhdistä Bluetooth-laitteeseen
  • Nimeä tallenteita uudelleen sanelemalla tai kirjoittamalla
  • Uudet sanelut synkronoituvat automaattisesti iPhoneen, iPadiin tai Maciin iCloudilla

Äänikirjat

• Synkronoi äänikirjoja iPhonen Apple Booksista Apple Watchiin
  • Synkronoi jopa viisi tuntia parhaillaan lukemastasi kirjasta
  • Suoratoista äänikirjoja Wi-Fi-tai mobiiliyhteyden kautta

App Store

• Löydä ja asenna Apple Watch -appeja uudella App Storella
  • Selaa valikoituja appeja ja kokoelmia
  • Etsi appeja Sirillä, sanelemalla tai kirjoittamalla
  • Katsele appien kuvauksia, arvosteluja ja näyttökuvia
  • Tukee Kirjaudu sisään Applella -ominaisuutta

Aktiivisuus

• Seuraa aktiivisuustrendejäsi iPhonen Aktiivisuus-apissa
  • Trendit vertaavat keskimääräisiä aktiivisuustietojasi viimeisen 90 päivän ajalta viimeisen 365 päivän suoritustasoosi. Käytettyjä tietoja ovat arkiliikunta-, liikunta- ja seisomisminuutit, matka, aerobinen kunto (VO2 max), kävelyvauhti ja juoksuvauhti
  • Tarkastele valmennusvinkkejä, jotta pääset takaisin vauhtiin, jos trendinuolet osoittavat alaspäin

Treeni

• Uusi nykyisen korkeuden mitta ulkojuoksu-, ulkokävely-, ulkopyöräily ja patikointitreeneille. Saatavana Apple Watch Series 2:ssa ja uudemmissa
  • Ajanotto-appi voi olla nyt näkyvissä kellotaulussa koko ajan treenien aikana
  • Sekoita treenimusiikkisoittolistaasi
  • Lisää GymKit-tuen Truelle ja Woodwaylle

Siri

• Tunnista lähelläsi kuuluva musiikki Shazamilla. Saat kappaleen ja artistin nimen, ja voit lisätä sen Apple Music -kirjastoosi
  • Tukee Sirin verkkohakuja. Näet enintään 5 tulosta verkkohaulle, ja napauta, niin näet sivuston sisällön Apple Watchille optimoituna
  • Uudelleen suunnitellun Etsi ihmisiä -appi tulee sijaintihakuja Siri-integroinnin kanssa

Kellotaulut

• Digitaaliset Numerot Mono- ja Numerot Duo -kellotaulut – saatavana arabialaisille, arabi-intialaisille, roomalaisille ja devangarinumeroille
  • Meridiaani – musta tai valkoinen koko näytön täyttävä kellotaulu, jossa on neljä apunäyttökomplikaatiota (Series 4 only)
  • Gradientti – ulkoasu muuttuu dynaamisesti ajan kuluessa. Saatavana koko näytöllä tai ympyränä enintään viiden komplikaation kanssa (vain Series 4)
  • Kalifornia – saatavana useita numerotyylejä, mm. roomalaiset, arabialaiset ja devanagari, koko näytöllä tai ympyränä (vain Series 4)
  • Aurinkokello – seuraa auringon reittiä 24 tunnin kellotaulun ympäri (vain Series 4)
  • Moduulit (kompakti) – näytä parannettuja komplikaatioita ja valitse analoginen tai digitaalinen aika (vain Series 4)
  • Puhu napauttamalla -ominaisuus käytettävissä kaikkien kellotaulujen kanssa, tuettu yli 30 kielelle
  • Mahdollisuus vastaanottaa ja muokata ajanseurannan äänimerkkejä – aseta tuntopalaute tai muokattu äänimerkki ilmoittamaan tunnin, puolen tunnin tai 15 minuutin välein
  • Järjestä kellotaulut suoraan Apple Watchissa
  • Uusia komplikaatioita: Äänikirjat, Laskin, Mobiiliyhteys, Kierron seuranta, Melu, Tuuli, Sade ja Sanelin
  • Uudet yksiväriset komplikaatiot Infograafi- ja Infograafi (moduulit) -kellotauluille

Muita ominaisuuksia ja parannuksia

• Uusi Laskin-appi, jolla voi laskea tippejä ja jakaa lasku
  • Podcastit-appi tukee nyt muokattuja asemia
  • Kartat sisältää älykkään opastuksen ja puhutun navigoinnin
  • Uudelleen suunniteltu Toistossa nyt -appi tukee Apple TV:n kaukosäätimiä
  • Personalisoidut musiikkivalinnat ovat saatavana Sinulle-osiossa
  • Automaattiset ohjelmistopäivitykset
  • Uudistettu Radiopuhelin-appi
  • Lisää asetuksia käytettävissä suoraan Apple Watchissa, mukaan lukien Käyttöapu, Treeni ja Terveys
  • Uudistettu Etsi ihmisiä -apilla voit lisätä ystäviä, asettaa ilmoituksia ja muuttaa asetuksia Apple Watchissa
  • Katsele jaettuja listoja ja alitehtäviä sekä lisää muistutuksia suoraan uudistetusta Muistutukset-apista

Jotkin ominaisuudet eivät ehkä ole saatavana kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Lisätietoja on osoitteessa https://www.apple.com/fi/watchos/feature-availability/

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä on sivustolla https://support.apple.com/fi-fi/HT201222