Jos appi haluaa käyttää Bluetoothia laitteessasi

Tässä artikkelissa kerrotaan Bluetoothin uusista tietosuoja-asetuksista iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa, Apple Watchissa ja Apple TV:ssä.

iOS 13:ssa, iPadOS 13:ssa, watchOS 6:ssa ja tvOS 13:ssa apin on pyydettävä lupa Bluetooth-toimintojen käyttöön, paitsi äänen toistamiseen Bluetooth-laitteeseen, johon ei tarvita lupaa. Lupakehote sisältää lyhyen kuvauksen siitä, miten appi käyttää Bluetoothia, esimerkiksi lähellä olevien laitteiden etsintään, sijaintitietojen tarkennukseen ja muihin käyttötarkoituksiin.

Moniin ääneen liittyviin käyttötarkoituksiin, kuten kuulokkeiden tai kaiuttimien käyttöön, ei tarvita lupaa, mutta joissakin tapauksissa appi, joka haluaa käyttää Bluetoothia tiettyihin ääneen liittyviin toimintoihin, saattaa silti pyytää sinulta lupaa.

Jos näet kehotteen, jossa kysytään apista, joka haluaa käyttää Bluetoothia, voit napauttaa OK salliaksesi Bluetoothin käytön. Jos et halua apin käyttävän Bluetoothia, napauta Älä salli.

Jos myöhemmin päätät sallia apille Bluetoothin käytön tai haluat kumota apin oikeudet Bluetoothin käyttöön, voit päivittää valintasi kohdassa Asetukset > Tietosuoja > Bluetooth.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.