Apple I/O -kortin vaihtaminen Mac Prossa (2019)

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit poistaa ja vaihtaa Apple I/O -kortin Mac Prossa.

Jos joudut tilaamaan korvaavan Apple I/O -kortin, ota yhteyttä Appleen.

Tarkista tarvittavat työkalut

• #1-ristipääruuvimeisseli

Irrota kotelo

1. Sammuta Mac Pro.
  2. Jos tietokone tuntuu lämpimältä, odota noin 5–10 minuuttia, kunnes se jäähtyy.
  3. Kosketa Mac Pron ulkopuolista metallikoteloa, jotta staattinen sähkö purkautuu.
    Pura aina staattinen sähkö, ennen kuin kosket Mac Pron sisällä oleviin osiin tai asennat osia sen sisälle. Älä liiku huoneessa, ennen kuin olet asentanut Apple I/O -kortin ja asettanut kotelon takaisin tietokoneeseen, jotta staattista sähköä ei synny.
  4. Irrota kaikki kaapelit ja virtajohto Mac Prosta.
  5. Käännä yläsalpa ylös ja avaa kotelon lukitus kääntämällä sitä vasemmalle.
  6. Nosta koteloa suoraan ylöspäin ja pois tietokoneesta. Aseta se huolellisesti syrjään.

Poista ja asenna Apple I/O -kortti

1. Irrota yläoikealla olevassa kiinnityslevyssä olevat kaksi #1-ristipääruuvia ja poista levy.
    Ruuvit pysyvät kiinni kiinnityslevyssä.
  2. Avaa PCI-salvan lukitus liu’uttamalla sitä oikealle.
  3. Tartu Apple I/O -kortin reunoihin ja vedä kortti suoraan ulos paikasta 8.
  4. Aseta uusi Apple I/O -kortti paikkaan 8. Paina korttia voimakkaasti ja tasaisesti, kunnes se on kunnolla paikallaan.
  5. Lukitse PCI-salpa liu’uttamalla sitä vasemmalle.
  6. Aseta yläoikealle asennettava kiinnityslevy paikkojen 5–8 päälle ja kiristä kaksi #1-ristipääruuvia.

Asenna kotelo takaisin paikalleen

1. Laske kotelo varovasti Mac Pron päälle varoen koskemasta piirilevyjä.
  2. Kun kotelo on täysin paikallaan, käännä yläsalpaa oikealle ja lukitse se kääntämällä se alas.
  3. Liitä virtajohto, näyttö ja muut mahdolliset oheislaitteet.

Lisätietoja

Jos sait vaihto-osan Applelta, lähetä alkuperäinen osa takaisin Applelle näiden ohjeiden mukaisesti.