Apple I/O -kortin vaihtaminen Mac Prossa (2019)

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit poistaa ja vaihtaa Apple I/O -kortin Mac Prossa.

Tarkista tarvittavat työkalut

• #1-ristipääruuvimeisseli

Jos joudut tilaamaan korvaavan Apple I/O -kortin, ota yhteyttä Appleen.

Poista kotelo tai yläsuojus

Poista Mac Pron (2019) kotelo tai Mac Pron (teline, 2019) yläsuojus seuraavien ohjeiden mukaan.

Mac Pro (2019)

1. Sammuta Mac Pro.
  2. Odota noin 5–10 minuuttia, kunnes tietokone on jäähtynyt.
  3. Irrota kaikki kaapelit Mac Prosta, paitsi virtajohto.
  4. Kosketa Mac Pron ulkopuolista metallikoteloa, jotta staattinen sähkö purkautuu, ja irrota sitten virtajohto.
    Pura aina staattinen sähkö, ennen kuin kosket Mac Pron sisällä oleviin osiin tai asennat osia sen sisälle. Älä liiku huoneessa, ennen kuin olet asentanut Apple I/O -kortin ja asettanut kotelon takaisin tietokoneeseen, jotta staattista sähköä ei synny.
  5. Käännä yläsalpa ylös ja avaa kotelon lukitus kääntämällä sitä vasemmalle.
  6. Nosta koteloa suoraan ylöspäin ja pois tietokoneesta. Aseta se huolellisesti syrjään.
    Mac Pro ei käynnisty, jos sen kotelo on irrotettu.

Mac Pro (teline, 2019)

1. Sammuta Mac Pro.
  2. Odota noin 5–10 minuuttia, kunnes tietokone on jäähtynyt.
  3. Irrota kaikki kaapelit Mac Prosta, paitsi virtajohto.
  4. Kosketa Mac Pron ulkopuolista metallikoteloa, jotta staattinen sähkö purkautuu, ja irrota sitten virtajohto.
    Pura aina staattinen sähkö, ennen kuin kosket Mac Pron sisällä oleviin osiin tai asennat osia sen sisälle. Älä liiku huoneessa, ennen kuin olet asentanut Apple I/O -kortin ja asettanut yläsuojuksen takaisin tietokoneeseen, jotta staattista sähköä ei synny.
  5. Liu’uta yläsuojuksen vapautussalvat lukitsemattomaan asentoon, nosta yläsuojus, vedä sitä etulevystä poispäin ja aseta se syrjään.

Poista ja asenna Apple I/O -kortti

1. Irrota paikat 5–8 peittävässä kiinnityslevyssä olevat kaksi #1-ristipääruuvia ja poista levy.
    Ruuvit pysyvät kiinni kiinnityslevyssä.
  2. Liu’uta PCI-salpa lukitsemattomaan asentoon.
  3. Tartu Apple I/O -kortin reunoihin ja vedä kortti suoraan ulos paikasta 8.
  4. Aseta uusi Apple I/O -kortti paikkaan 8. Paina korttia voimakkaasti ja tasaisesti, kunnes se on kunnolla paikallaan.
  5. Liu’uta PCI-salpa lukittuun asentoon.
  6. Aseta kiinnityslevy paikkojen 5–8 päälle ja kiristä kaksi #1-ristipääruuvia.

Asenna kotelo tai yläsuojus uudelleen

Asenna Mac Pron (2019) kotelo tai Mac Pron (teline, 2019) yläsuojus uudelleen seuraavien ohjeiden mukaan.

Mac Pro (2019)

1. Laske kotelo varovasti Mac Pron päälle varoen koskemasta piirilevyjä.
  2. Kun kotelo on täysin paikallaan, käännä yläsalpaa oikealle ja lukitse kääntämällä se alas.

Ylhäällä: Lukittu asento (pisteet kohdistettuina)
    Alhaalla: Lukitsematon asento (pisteet eivät kohdistettuina)
  3. Liitä virtajohto, näyttö ja muut mahdolliset oheislaitteet.

Mac Pro (teline, 2019)

1. Kohdista yläsuojuksen reuna etulevyssä olevaan aukkoon, paina sitten voimakkaasti vapautussalpojen läheltä ja kuuntele, että salvat napsahtavat paikoilleen.
  2. Liitä virtajohto, näyttö ja muut mahdolliset oheislaitteet.

Lisätietoja

Jos sait vaihto-osan Applelta, lähetä alkuperäinen osa takaisin Applelle näiden ohjeiden mukaisesti.