macOS:n Muistiinpanojen uudet ominaisuudet

Tutustu macOS Catalinan Muistiinpanojen uusiin ominaisuuksiin.

Gallerianäkymä

Gallerianäkymässä muistiinpanosi näkyvät visuaalisina miniatyyreinä, joten nyt voit siirtyä haluamaasi muistiinpanoon nopeasti ja helpommin kuin koskaan aiemmin.

Uudet tarkistuslistan vaihtoehdot

Merkityt kohteet siirtyvät automaattisesti alimmaksi. Voit järjestellä kohteita nopeasti vetämällä ja pudottamalla ja tehdä paljon muuta.

Jaetut kansiot

Jaetut kansiot helpottavat yhteistyötä muiden kanssa. Jaa kokonainen kansio perheellesi tai tiimillesi ja anna siten jokaiselle käyttöoikeus muistiinpanojen luomiseen tai muokkaamiseen.

Muita uusia ominaisuuksia

• Hakutoiminto voi myös visuaalisesti tunnistaa muistiinpanoissasi olevia kuvia, kuten pyörän kuvan etsiessäsi sanalla ”pyörä”.
  • Nyt voit järjestää muistiinpanojasi järjestelemällä kansioita tai alikansioita uudelleen ja valitsemalla kullekin niistä haluamasi lajitteluvaihtoehdon.
  • Jaetuissa muistiinpanoissa tai jaetuissa kansioissa tapahtuvaa yhteistyötä varten on uusi, vain katselun salliva vaihtoehto, joka antaa kaikille oikeuden tarkastella muistiinpanoja, mutta vain sinä voit tehdä muutoksia.

Tutustu vaiheittaisiin ohjeisiin ja tietoihin Macisi macOS:n Muistiinpanojen ominaisuuksista.

Olemassa olevat ominaisuudet

• Luo uusi muistiinpano helposti napauttamalla.
  • Lisää ihmisiä ja tee yhteistyötä jaetussa muistiinpanossa tai kokonaisessa jaetussa muistiinpanokansiossa. Jokainen mukana oleva näkee viimeisimmät muutokset.
  • Lisää muistiinpanoihisi tarkistuslistoja ja laadi ostoslista, toivelista tai tehtäväluettelo. Voit sitten napauttamalla merkitä kohteita suoritetuiksi edetessäsi.
  • Kiinnitä tärkeimmät muistiinpanosi yläosaan pyyhkäisemällä, niin ne ovat helposti saatavilla.
  • Skannaa paperidokumentteja helposti muistiinpanoihisi hyödyntämällä jatkuvuuskameraa sekä iOS- tai iPadOS-laitteen sisäänrakennettua dokumenttiskanneria.
  • Lisää muistiinpanoon nopeasti valokuvia käyttämällä jatkuvuuskameraa sekä iOS- tai iPadOS-laitettasi.
  • Voit muun muassa muotoilla tekstiä nopeasti eri tekstityyleillä, kuten otsikko tai leipäteksti, sekä lisätä luettelomerkityn, viivoitetun tai numeroidun luettelon.
  • Lisää karttoja, verkkolinkkejä, dokumentteja ja muita liitteitä uusiin tai olemassa oleviin muistiinpanoihin käyttämällä Jakovalikkoa ohjelmissa, kuten Kartat ja Safari.
  • Suojaa salasanalla tai sormenjäljellä muistiinpanot, jotka sisältävät henkilökohtaisimpia tietojasi, kuten taloustietoja, terveystietoja tai suvun salaisia reseptejä.
  • Lisää muistiinpanoihin taulukkoja, niin voit järjestellä tietoja nopeasti.
  • Etsi liiteselainta käyttämällä muistiinpanoissasi olevia liitteitä, kuten dokumentteja, skannauksia tai valokuvia.
  • iCloudia käyttämällä voit pitää kaikki muistiinpanosi pilvessä suojatusti tallessa ja päivitettynä kaikkialla. Kun kirjaat muistinpanon iPhonella, iPadilla tai Macilla, se on välittömästi käytettävissä muilla laitteillasi.