HomeKitillä suojattujen reitittimien käyttäminen

Paranna HomeKit-lisälaitteiden suojausta valitsemalla, minkä palveluiden ja laitteiden kanssa ne viestivät kodin Wi-Fi-verkossa ja internetin kautta.

Mitä tarvitset

Suojatun reitittimen ottaminen käyttöön

1. Etsi reitittimesi iOS- tai iPadOS-appi App Storesta ja ota reititin käyttöön sen avulla. Odota, kunnes appi pyytää sinua lisäämään reitittimen Koti-appiin, ja napauta sitten Hyväksy. Jos appi ei pyydä sinua lisäämään reititintäsi Koti-appiin, toimi reitittimen valmistajan ohjeiden mukaan.

2. Jatka käyttöönottoa Koti-apissa toimimalla näyttöön tulevien ohjeiden mukaan. Kun olet valmis, näet ilmoituksen, jossa kerrotaan käyttöönoton onnistuneen.

3. Lisää käyttöönoton jälkeen HomeKit-lisälaitteet Koti-appiin. Jos HomeKit-lisävarusteet on jo lisätty Koti-appiin, ne toimivat edelleen ja hyötyvät useimmista HomeKit-verkon suojausominaisuuksista. Voit parantaa turvallisuutta entisestään poistamalla ja nollaamalla Wi-Fi-lisälaitteet ja lisäämällä ne sitten takaisin Koti-appiin. Tämä luo yksilöllisen pääsyavaimen, joka on vain reitittimen ja kunkin lisälaitteen tiedossa.

Suojauksen mukauttaminen

Voit hallita, kuinka vahvan suojauksen reittimesi antaa HomeKit-lisälaitteille. Voit muuttaa suojausasetuksia Koti-apissa seuraavasti:

1. Napauta Lisää-painikettaNo alt supplied for Image ja valitse Kodin asetukset.

2. Jos sinulla on useita koteja, valitse koti, johon asensit reitittimen.

3. Vieritä alas ja napauta Wi-Fi-verkko ja reitittimet. Voit muuttaa yhteyden suojausta napauttamalla lisälaitetta.

• Rajoita Kotiin: kaikkein turvallisin. Lisälaitteesi voi olla vuorovaikutuksessa HomeKitin kanssa vain Apple-laitteiden kautta. Lisälaite ei muodosta yhteyttä internetiin tai paikallisiin laitteisiin, joten kolmansien osapuolten palvelut, kuten laiteohjelmistopäivitykset, voidaan estää.

• Automaattinen: oletussuojaus. Lisälaitteesi voi kommunikoida HomeKitin ja sen valmistajan suosittelemien osapuolten kanssa.

• Ei rajoituksia: vähiten turvallinen. Tämä asetus ohittaa suojatun reitittimen ja antaa lisälaitteen viestiä minkä tahansa verkossa olevan laitteen tai internet-pohjaisen palvelun kanssa.

ios-16-iphone-13-pro-home-settings-wifi-network-routers