Kadonneen Apple-laitteen tai AirTagin etsiminen Etsi-apilla

Jos kadotat Apple-laitteesi, AirTagiin liitetyn henkilökohtaisen esineesi tai muun Etsi-verkon lisälaitteen, voit etsiä sen Etsi-apilla tai merkitä se kadonneeksi laitteen ja henkilökohtaisten tietojen suojaamiseksi.

Voit etsiä AirTagin, iPhonen tai muun Apple-laitteen Etsi-apissa tai verkossa.

Tärkeiden esineiden löytäminen Etsi-apin avulla

Jos olet kadottanut Applen laitteen tai henkilökohtaisen esineen, johon on kiinnitetty AirTag, voit etsiä sen kartalta Etsi-apilla. Voit hakea reittiohjeet sen sijaintiin, ja kun olet jo lähellä, voit soittaa äänimerkin tai jopa saada ohjeet sen tarkan sijainnin löytämiseksi.

Apple-laitteen tai AirTagin etsiminen

1. Avaa Etsi-appi.

2. Valitse Laitteet tai Esineet.

3. Valitse kadonnut laite tai esine, jonka haluat löytää kartalta. Jos kuulut Perhejako-ryhmään, voit etsiä myös perheenjäsentesi laitteita tai jaettuja esineitä.

• Valitsemalla Reittiohjeet voit avata laitteen sijainnin Kartat-apissa.

• Jos olet lähellä, napauta Toista ääni.

• Jos iPhonessasi on Ultra Wideband, voit ehkä napauttaa Etsi lähistöltä, niin näet etäisyyden ja AirTagiin tai AirPods Pro -kuulokkeisiin (2. sukupolvi) sekä ohjeet niiden luo.

Lähistöllä olevan AirTagin etsiminen

Jos sinulla ei ole Apple-laitetta, jolla voisit käyttää Etsi-appia, etsi laitteet osoitteessa iCloud.com/find.

Laitteen tai esineen merkitseminen kadonneeksi

Pidä laitteesi ja tietosi turvassa etsimisen aikana valitsemalla Merkitse kadonneeksi. Kun merkitset laitteen tai esineen kadonneeksi, laite lukitaan pääsykoodilla tai Apple ID:n salasanalla.

Voit myös näyttää viestin, joka auttaa löytäjää palauttamaan laitteesi tai esineesi.

1. Valitse kadonnut laitteesi tai esineesi Etsi-apissa.

2. Vieritä alas kohtaan Merkitse kadonneeksi (tai Kadonnut-tila) ja valitse Aktivoi (tai Ota käyttöön).

3. Noudata näyttöön tulevia ohjeita, jos haluat näyttää yhteystietosi kadonneessa laitteessa tai kun joku skannaa AirTagisi iPhonella tai älypuhelimella.

4. Valitse Aktivoi.

Jos sinulla ei ole iPhonea tai muuta Apple-laitetta Etsi-apin käyttöön

Jos sinulla ei ole iPhonea tai muuta Apple-laitetta, jolla voisit käyttää Etsi-appia, kokeile jotakin seuraavista tavoista.

Etsi laitteita -ominaisuuden käyttäminen iCloud.comissa

Voit etsiä laitteesi, merkitä sen kadonneeksi tai tyhjentää sen osoitteessa iCloud.com/find.

• Kun kirjaudut sisään, sinua saatetaan pyytää antamaan luotettuun laitteeseen lähetetty koodi. Jos olet kadottanut ainoan luotetun laitteesi tai et muuten saa koodia, valitse Etsi laitteet -painike koodin antamisen sijaan.

• Jos käytät osoitetta Cloud.com/find, et näe laitteen sijaintia, jos laite on sammutettu, jos laitteen akku on loppunut tai jos laitteen edellisen sijainnin lähettämisestä Applelle on kulunut yli 24 tuntia.

• Jos olet ottanut Varastetun laitteen suojauksen käyttöön iPhonessa ja käytät sitä Apple ID:n salasanan vaihtamiseen tuntemattomassa paikassa, laitteiden sijainti ei ehkä näy osoitteessa iCloud.com/find.

Lue lisää Etsi laitteita -ominaisuuden käyttämisestä Cloud.comissa

AirTagit ja Etsi-verkon lisävarusteet näkyvät vain iPhonen, iPadin tai Macin Etsi-apissa tai Apple Watchin Etsi esineitä -apissa.

Käytä perheenjäsenen laitetta

Jos kuulut Perhejako-ryhmään, voit käyttää Etsi-appia perheenjäsenen laitteella. Kun olet jakanut sijaintisi perheenjäsentesi kanssa, laitteesi näkyvät perheenjäsenten Etsi-apissa Laitteet-kohdassa.

Lue, miten löydät perheenjäsenen kadonneen laitteen

Jos Etsi-apissa näkyy Sijaintia ei löytynyt tai Ei linjoilla

• Jos Etsi-appi ei pysty näyttämään nykyistä sijaintia (koska puhelin on sammutettu tai se ei muuten lähetä sijaintia), Etsi-appi näyttää laitteen lähettämän viimeisimmän sijainnin tai viimeisen tunnetun sijainnin Etsi-verkossa.

• Jos laitteesi on viimeksi lähettänyt sijaintinsa Applelle Etsi-verkon kautta yli seitsemän päivää sitten, Etsi-appi ei voi näyttää sijaintia vaan näyttää sen sijaan Sijaintia ei löytynyt -viestin.

• Jos laitteesi on linjoilla mutta ei pysty lähettämään sijaintiaan (esimerkiksi jos sijaintipalveluissa on ongelma), Etsi-appi ei voi näyttää sijaintia ja apissa lukee Sijaintia ei jaeta • Linjoilla.

Etsi-verkko on satoja miljoonia Apple-laitteita käsittävä salattu ja nimetön verkko, jonka avulla voit löytää sinulle tärkeät esineet, vaikka ne eivät olisi linjoilla. Lähistöllä olevat laitteet lähettävät kadonneiden laitteiden sijainnin turvallisesti iCloudiin, ja voit löytää ne Etsi-apin avulla. Toiminto on nimetön ja salattu, joten kaikkien osapuolten tiedot pysyvät turvassa.

Lue, miten voit ottaa Etsi-verkon käyttöön iPhonessa

Lue, miten voit ottaa Etsi-verkon käyttöön AirPodeissa

Jos laitteesi katoaa pysyvästi tai varastetaan

Jos et löydä Apple-laitettasi tai epäilet sen olevan varastettu, voit tyhjentää laitteen etänä, jolloin kaikki tietosi (mukaan lukien Applen Lompakko-apissa olevat luotto- ja pankkikortit) poistetaan.

Varmista ennen laitteen tyhjentämistä, että olet kokeillut kaikkea muuta. Laitteen tyhjentämistä ei voi kumota.

Jos Apple ID:n kaksiosainen todennus ei ole käytössä, et voi tyhjentää laitetta etänä Etsi-apin avulla. Sen sijaan voit tyhjentää laitteen osoitteessa iCloud.com tai ottaa ensin käyttöön kaksiosaisen todennuksen. Vanhemmat iOS-versiot saattavat myös edellyttää, että suoritat tyhjentämisen verkossa.

Laitteen tyhjentäminen Etsi-apissa

1. Valitse Etsi-apissa Laitteet.

2. Valitse kadonnut laite.

3. Vieritä alaspäin ja valitse Tyhjennä tämä laite.

4. Valitse Tyhjennä tämä [laite].

Jos tyhjennät laitteen, jossa on iOS 15 tai uudempi tai iPadOS 15 tai uudempi, voit silti etsiä laitteen Etsi-apin avulla. Muussa tapauksessa et löydä laitettasi sen tyhjentämisen jälkeen.

Voit ehkä silti löytää Macin tai Apple Watchin, jos se on lähellä aiemmin käytettyä Wi-Fi-verkkoa.

Laitteen tyhjentäminen iCloud.comissa

1. Kirjaudu sisään osoitteessa iCloud.com/find.

2. Valitse kadonnut laite.

3. Valitse Tyhjennä [laite] ja vahvista sitten valintasi napauttamalla Tyhjennä.

AppleCare+:n varkaus- ja katoamisturva

Jos kadonnut iPhonesi on vakuutettu AppleCare+:n varkaus- ja katoamisturvalla:

Kadonneessa laitteessa tai esineessä käytettävissä olevat toiminnot

Etsi-apin ominaisuudet ja käytettävyys voivat vaihdella maa- tai aluekohtaisesti.

iPhonella, iPadilla

• Sijainnin näyttäminen

• Merkkiäänen soittaminen

• Merkitse kadonneeksi (Kadonnut-tila)

• Etätyhjennys

• Ilmoita, kun löydetty

• Ilmoita, kun unohtuu

Mac

• Sijainnin näyttäminen

• Merkkiäänen soittaminen

• Merkitse kadonneeksi (lukitse Macisi)

• Etätyhjennys

• Ilmoita, kun löydetty

• Ilmoita, kun unohtuu*

* Ominaisuus on käytettävissä vain MacBookeissa, joissa on Applen siru.

Apple Watch

• Sijainnin näyttäminen

• Merkkiäänen soittaminen

• Merkitse kadonneeksi (Kadonnut-tila)

• Etätyhjennys

• Ilmoita, kun löydetty

Apple Vision Pro

AirPods (3. sukupolvi), AirPods Pro, AirPods Max

• Sijainnin näyttäminen

• Läheltä etsiminen

• Merkkiäänen soittaminen

• Kadonnut-tila (Merkitse kadonneeksi)

• Ilmoita, kun löydetty

• Ilmoita, kun unohtuu

AirPods (1. sukupolvi), AirPods (2. sukupolvi), Beats-tuotteet

• Sijainnin näyttäminen

• Merkkiäänen soittaminen

AirTag

• Sijainnin näyttäminen

• Läheltä etsiminen

• Merkkiäänen soittaminen

• Kadonnut-tila (Merkitse kadonneeksi)

• Ilmoita, kun löydetty

• Ilmoita, kun unohtuu

iPhone-lompakko ja MagSafe

• Sijainnin näyttäminen

• Näytä puhelinnumero

• Ilmoita, kun irrotettu

Muiden valmistajien tuotteet

• Sijainnin näyttäminen

• Kadonnut-tila

• Muut ominaisuudet vaihtelevat tuotekohtaisesti.