Kadonneen tai varastetun laitteen sijainnin tarkistaminen

Missä on...? -apilla voit etsiä kadonneen laitteen, vaikka se olisi offline-tilassa.

Missä on...? -appi yhdistää Etsi iPhoneni- ja Etsi ystäväni -toiminnot yhdeksi apiksi iOS 13:ssa ja uudemmissa, iPadOS:ssä ja macOS Catalinassa. Jos tarvitset apua sen etsimisessä, käytä iPhonen, iPadin tai iPod touchin hakua tai Macin Spotlightia

Jos sinulla on iOS 12 tai aiempi tai macOS Mojave tai aiempi, ota Etsi iPhoneni -appi käyttöön laitteessasi ja käytä sitä. Voit lukea Etsi iPhoneni -apin käyttöohjeet iCloud.comissa.

Vaatimukset

Kadonneen laitteen etsiminen

Jos otat Etsi [laitteeni] -apin käyttöön, ennen kuin laitteesi katoaa, voit etsiä sen Missä on...? -apilla, vaikka laitteesi olisi tippunut sohvatyynyjen väliin, jäänyt toiseen huoneeseen tai kadonnut toiselle puolelle kaupunkia. Jos offline-etsiminen on käytössä, voit etsiä myös laitteen, joka ei ole yhteydessä verkkoon.

Sijainnin näyttäminen kartalla

1. Avaa Missä on...? -appi.
  2. Avaa Laitteet-välilehti.
  3. Näet laitteen sijainnin kartalla valitsemalla laitteen. Jos kuulut Perhejako-ryhmään, näet ryhmän laitteet.

Merkkiäänen soittaminen

1. Avaa Missä on...? -appi.
  2. Avaa Laitteet-välilehti.
  3. Valitse kadonnut laitteesi ja sitten Soita ääni. Jos laitteesi on offline-tilassa, se soittaa äänen vasta, kun se saa yhteyden verkkoon.

Reittiohjeiden hankkiminen

1. Avaa Missä on...? -appi.
  2. Avaa Laitteet-välilehti.
  3. Valitse kadonnut laitteesi ja näytä sitten sen sijainti Kartat-apissa valitsemalla Reittiohjeet.

Jos et pääse iPhoneesi, iPadiisi tai iPod touchiisi Missä on...? -apin avulla, voit paikantaa kadonneen laitteen iCloud.comissa

Laitteen merkitseminen kadonneeksi

Pidä tietosi turvassa, vaikka laitteesi katoaa. Merkitse kadonneeksi -toiminnolla voit etälukita kadonneen laitteen pääsykoodilla, näyttää lukitusnäytössä haluamasi viestin ja puhelinnumerosi sekä seurata laitteesi sijaintia.

Merkitse kadonneeksi on käytettävissä iPhonelle, iPadille, iPod touchille, Apple Watchille ja Macille.

Merkitse kadonneeksi -toiminnon käyttäminen

1. Avaa Missä on...? -appi ja valitse Laitteet-välilehti.
  2. Valitse kadonnut laite.
  3. Siirry alas Merkitse kadonneeksi -kohtaan ja valitse Aktivoi.
  4. Valitse Jatka ja anna sitten puhelinnumerosi, jos haluat näyttää sen kadonneen laitteen näytöllä.
  5. Valitse Seuraava. Voit halutessasi määrittää viestin, jossa kadonneen laitteen löytäjää pyydetään ottamaan yhteyttä sinuun.
  6. Valitse Aktivoi.

Lue lisätietoja Macin lukitsemiseen.

Jos aktivoit Merkitse kadonneeksi -toiminnon

Kadonnut laite lukitaan etäyhteydellä. Jos sinulla on Apple Pay käytössä laitteessa, se poistetaan käytöstä. Vahvistussähköposti lähetetään Apple ID:si ensisijaiseen sähköpostiosoitteeseen. Kun saat laitteen takaisin, sinun täytyy avata sen lukitus pääsykoodilla.

Laitteen etätyhjentäminen

Voit tyhjentää kadonneen laitteen tiedot etänä, jotta kukaan muu ei pääse niihin käsiksi. Kun tyhjennät laitteen, kaikki tietosi (mukaan lukien Apple Payhin lisätyt luotto-, pankki- tai prepaid-kortit) poistetaan laitteesta. Lisäksi laitetta ei voi enää etsiä Missä on...? -apilla.

1. Avaa Missä on...? -appi ja valitse Laitteet-välilehti.
  2. Valitse laite, jonka haluat etätyhjentää.
  3. Vieritä alaspäin ja valitse Tyhjennä tämä laite.
  4. Valitse Tyhjennä tämä [laite].

Kun laite on tyhjennetty, sen sijaintia ei enää voi seurata. Jos poistat laitteen tililtäsi laitteen tyhjentämisen jälkeen, aktivointilukitus poistetaan käytöstä. Tämän seurauksena joku muu voi käynnistää laitteesi ja käyttää sitä.

Kadonneen laitteen etsiminen iCloud.comissa

Kun kirjaudut iCloud.comiin Apple ID:llä, jolla kirjaudut myös kadonneeseen laitteeseen, voit etsiä laitteen, soittaa siinä merkkiäänen, merkitä sen kadonneeksi ja tyhjentää sen etäyhteydellä Etsi iPhoneni -apilla.

Jos ystävän laite on kadonnut

Voit auttaa ystävää etsimään laitteensa, jos se on kadonnut ja Etsi [laite] on käytössä siinä:

1. Avaa Missä on...? -appi.
  2. Valitse Minä-välilehti.
  3. Valitse Auta ystävää.
  4. Pyydä ystävääsi kirjautumaan iCloudiin sillä Apple ID:llä, jolla on hän on kirjautunut kadonneessa laitteessaan.