Kadonneen tai varastetun laitteen etsiminen Missä on...? -apilla

Perehdy erilaisiin tapoihin etsiä kadonnut laite Missä on...? -apilla, vaikka laite olisi offline-tilassa.

Jos olet hukannut tai kadottanut laitteen, tässä on muutamia asioita, joita voit kokeilla. Käytä Missä on...? -appia toisella iPhonella, iPadilla, iPod touchilla tai Macilla, josta on kirjauduttu sisään samalla Apple ID:llä. Voit myös käyttää Missä on...? -appia jonkun Perhejako-ryhmäsi jäsenen laitteessa tai kirjautua osoitteeseen iCloud.com/find ja etsiä laitteesi selaimella

Katsominen kartalta

1. Avaa Missä on...? -appi.
  2. Avaa Laitteet-välilehti.
  3. Näet laitteen sijainnin kartalla valitsemalla laitteen. Jos kuulut Perhejako-ryhmään, näet ryhmän laitteet.
  4. Valitsemalla Reittiohjeet voit avata laitteen sijainnin Kartat-apissa.

Jos otit Etsi yhteydettömät -toiminnon käyttöön, näet laitteesi sijainnin myös silloin, kun laite ei ole yhteydessä Wi-Fi- tai mobiiliverkkoon.

Etkö näe laitettasi? Et ehkä ole ottanut Etsi [laitteeni] -toimintoa käyttöön. Jos laitteen virta katkaistaan, akun varaus loppuu tai laitteen edellisen sijainnin lähettämisestä Applelle on kulunut yli 24 tuntia, et myöskään näe laitteen sijaintia. Lue, miten voit silti suojata tietosi.

Merkkiäänen soittaminen

1. Avaa Missä on...? -appi.
  2. Avaa Laitteet-välilehti.
  3. Valitse kadonnut laitteesi ja sitten Soita ääni. Jos laitteesi on offline-tilassa, se soittaa äänen vasta, kun se saa yhteyden verkkoon.

Laitteen merkitseminen kadonneeksi

1. Avaa Missä on...? -appi ja valitse Laitteet-välilehti.
  2. Valitse kadonnut laite.
  3. Siirry alas Merkitse kadonneeksi -kohtaan ja valitse Aktivoi.
  4. Toimi näyttöön tulevien ohjeiden mukaan, jos haluat näyttää puhelinnumerosi kadonneessa laitteessa tai haluat kirjoittaa mukautetun viestin, jossa pyydät kadonneen laitteen löytäjää ottamaan yhteyttä sinuun.
  5. Valitse Aktivoi.

Mitä tapahtuu, jos otat Merkitse kadonneeksi -toiminnon käyttöön

Merkitse kadonneeksi ‑toiminto lukitsee kadonneen iPhonesi, iPadisi, iPod touchisi tai Macisi pääsykoodilla, mikä takaa, että tietosi pysyvät turvassa myös laitteesi kadotessa. Voit myös näyttää puhelinnumerosi sisältävän mukautetun viestin lukitusnäytöllä ja seurata laitteesi sijaintia.

Kun Merkitse kadonneeksi -toiminto otetaan käyttöön, Apple Pay poistetaan käytöstä, jos olet ottanut sen laitteessa käyttöön. Vahvistussähköposti lähetetään Apple ID:si ensisijaiseen sähköpostiosoitteeseen. Kun saat laitteen takaisin, sinun täytyy avata sen lukitus pääsykoodilla.

Laitteen tyhjentäminen

1. Kokeile yllä esitettyjä toimia kadonneen laitteesi palauttamista varten – tätä toimintoa ei voi kumota.
  2. Avaa Missä on...? -appi ja valitse Laitteet-välilehti.
  3. Valitse laite, jonka haluat etätyhjentää.
  4. Vieritä alaspäin ja valitse Tyhjennä tämä laite.
  5. Valitse Tyhjennä tämä [laite].

Jos kadonnut laitteesi on vakuutettu AppleCare+:n varkaus- ja katoamisturvalla, laitetta ei pidä tyhjentää. Täytä sen sijaan korvaushakemus kadonneesta tai varastetusta iPhonesta.

Mitä tapahtuu, jos tyhjennät laitteen

Voit tyhjentää kadonneen laitteen tiedot etänä, jotta kukaan muu ei pääse niihin käsiksi. Kun tyhjennät laitteen, kaikki tietosi (mukaan lukien Apple Payhin lisätyt luotto-, pankki- tai prepaid-kortit) poistetaan laitteesta. Lisäksi laitetta ei enää voi seurata Missä on...? -apilla.

Ota selvää, mitkä toiminnot ovat käytettävissä kadonneessa laitteessa

Varmista, että palautustoiminto, jota yrität käyttää, on käytettävissä kadonneessa tai varastetussa laitteessa:

iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch

• Sijainnin näyttäminen
  • Merkkiäänen soittaminen
  • Kadonnut-tila
  • Etätyhjennys

Mac

• Sijainnin näyttäminen
  • Merkkiäänen soittaminen
  • Macin lukitseminen
  • Etätyhjennys

AirPodit

• Sijainnin näyttäminen
  • Merkkiäänen soittaminen

Lisäohjeita

• Jos laitteen virta katkaistaan, akun varaus loppuu tai laitteen edellisen sijainnin lähettämisestä Applelle on kulunut yli 24 tuntia, et näe laitteen sijaintia.
  • Jos otit Etsi [laitteeni] ‑toiminnon käyttöön ennen laitteesi katoamista tai varastamista, ota selvää, miten voit etsiä kadonneen iPhonen, iPadin, iPod touchin tai Macin. Voit paikantaa myös kadonneen Apple Watchin tai AirPodit.
  • Jos et ottanut Etsi [laitteeni] ‑toimintoa käyttöön ennen laitteesi katoamista tai varastamista, ota selvää, miten voit suojata tietosi
  • Jos poistat kadonneen laitteen tililtäsi sen tyhjentämisen jälkeen, aktivointilukitus poistetaan käytöstä. Tämän seurauksena joku muu voi käynnistää laitteesi ja käyttää sitä. Lisätietoja.