Kadonneen laitteen tai esineen etsiminen Missä on...? -apilla

Perehdy erilaisiin tapoihin etsiä kadonnut laite tai henkilökohtainen esine Missä on...? -apilla. Voit esimerkiksi paikantaa laitteen tai esineen kartalla tai merkitä laitteen tai esineen kadonneeksi.

AirPods-kuulokkeiden, Apple Watchin tai AirTagin paikantaminen Missä on...? -apilla

Jos Apple-laitteesi tai henkilökohtainen esineesi on kadonnut, voit käyttää Missä on...? -appia iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla, johon on asennettu iOS:n tai iPadOS:n uusin versio, tai Macilla, johon on asennettu macOS:n uusin versio, jos olet kirjautunut laitteisiin samalla Apple ID:llä. Voit käyttää myös Etsi laitteita- tai Etsi esineitä -appeja Apple Watchissa, jossa on watchOS:n uusin versio.

Voit etsiä kadonneen iPhonen, iPadin, iPod touchin, Apple Watchin, Macin, AirPods-tuotteen tai tuetun Beats-tuotteen myös käyttämällä Missä on...? -appia jonkun Perhejako-ryhmäsi jäsenen laitteessa tai kirjautumalla verkkoselaimella osoitteeseen iCloud.com/find

Kadonneessa laitteessa tai esineessä käytettävissä olevat toiminnot

Missä on...? -apin ominaisuudet ja käytettävyys voivat vaihdella maa- tai aluekohtaisesti.

iPhone, iPad ja iPod touch

• Sijainnin näyttäminen
  • Merkkiäänen soittaminen
  • Merkitse kadonneeksi (Kadonnut-tila)
  • Etätyhjennys
  • Ilmoita, kun löydetty
  • Ilmoita, kun unohtuu

Mac

• Sijainnin näyttäminen
  • Merkkiäänen soittaminen
  • Merkitse kadonneeksi (lukitse Macisi)
  • Etätyhjennys
  • Ilmoita, kun löydetty
  • Ilmoita, kun unohtuu*

* Ominaisuus on käytettävissä vain MacBookeissa, joissa on Applen siru.

Apple Watch

• Sijainnin näyttäminen
  • Merkkiäänen soittaminen
  • Merkitse kadonneeksi (Kadonnut-tila)
  • Etätyhjennys
  • Ilmoita, kun löydetty

AirPods (3. sukupolvi), AirPods Pro, AirPods Pro (2. sukupolvi), AirPods Max

• Sijainnin näyttäminen
  • Läheltä etsiminen
  • Merkkiäänen soittaminen
  • Kadonnut-tila (Merkitse kadonneeksi)
  • Ilmoita, kun löydetty
  • Ilmoita, kun unohtuu

AirPods (1. sukupolvi), AirPods (2. sukupolvi), Beats-tuotteet

• Sijainnin näyttäminen
  • Merkkiäänen soittaminen

Muiden valmistajien tuotteet

• Sijainnin näyttäminen
  • Kadonnut-tila
  • Muut ominaisuudet vaihtelevat tuotekohtaisesti.

AirTag

• Sijainnin näyttäminen
  • Läheltä etsiminen
  • Merkkiäänen soittaminen
  • Kadonnut-tila (Merkitse kadonneeksi)
  • Ilmoita, kun löydetty
  • Ilmoita, kun unohtuu

iPhone-nahkalompakko ja MagSafe

• Sijainnin näyttäminen
  • Näytä puhelinnumero
  • Ilmoita, kun irrotettu

Paikantaminen kartalla

1. Avaa Missä on...? -appi.
  2. Valitse Laitteet- tai Esineet-välilehti.
  3. Voit paikantaa laitteen tai esineen kartalla valitsemalla haluamasi laitteen tai esineen. Jos kuulut Perhejako-ryhmään, voit paikantaa ryhmän kaikki laitteet.
  4. Valitsemalla Reittiohjeet voit avata laitteen sijainnin Kartat-apissa.

Jos otat Missä on...? -verkon käyttöön, voit paikantaa laitteen tai esineen, vaikka laitteella tai esineellä ei olisi yhteyttä Wi-Fi-verkkoon tai mobiiliverkkoon. Missä on…? -verkko on satoja miljoonia Apple-laitteita käsittävä salattu ja anonyymi verkko, jonka avulla voit paikantaa laitteesi tai esineesi.

Jos et löydä laitetta

• Et ehkä ole ottanut Missä on...? -appia käyttöön.
  • Jos käytät Missä on...? -appia, et enää näe laitteesi sijaintia, kun laitteen edellisen sijainnin lähettämisestä Applelle on kulunut yli seitsemän vuorokautta.
  • Jos käytät iCloud.com/find, et näe laitteen sijaintia, jos laite on sammutettu, jos laitteen akku on loppunut tai jos laitteen edellisen sijainnin lähettämisestä Applelle on kulunut yli 24 tuntia.
  • Lue, miten voit edelleen suojata tietosi.

Merkkiäänen soittaminen

1. Avaa Missä on...? -appi.
  2. Valitse Laitteet-välilehti tai Esineet-välilehti.
  3. Valitse kadonnut laitteesi tai esineesi ja sitten Toista äänimerkki. Jos laitteesi on offline-tilassa, se soittaa äänen vasta, kun se saa yhteyden verkkoon. Jos esineeseesi kiinnitetty AirTag on Bluetooth-kantaman ulkopuolella, AirTagisi ei toista ääntä, ennen kuin se on kantaman sisällä.

iPhone ilmoittaa sinulle myös siitä, jos jätät AirPods-kuulokkeet Bluetooth-kantaman ulkopuolelle, kun et ole tärkeässä paikassa, kuten kotona tai työpaikalla. Joissakin AirPods-malleissa iPhone ilmoittaa kuulokkeiden jäämisestä kantaman ulkopuolelle vain 24 tunnin ajan viimeisen käyttökerran jälkeen.

Lue lisää Ilmoita, kun unohtuu -toiminnosta

Laitteen merkitseminen kadonneeksi tai Kadonnut-tilan ottaminen käyttöön esineelle

1. Avaa Missä on...? -appi ja valitse Laitteet-välilehti tai Esineet-välilehti.
  2. Valitse kadonnut laitteesi tai esineesi.
  3. Vieritä alas kohtaan Merkitse kadonneeksi tai Kadonnut-tila ja valitse Aktivoi tai Ota käyttöön.
  4. Toimi näyttöön tulevien ohjeiden mukaan, jos haluat näyttää yhteystietosi kadonneessa laitteessa tai esineessä tai jos haluat kirjoittaa mukautetun viestin, jossa pyydät kadonneen laitteen löytäjää ottamaan yhteyttä sinuun.
  5. Valitse Aktivoi.

Mitä tapahtuu, jos otat laitteen Merkitse kadonneeksi -toiminnon käyttöön

Merkitse kadonneeksi ‑toiminto lukitsee kadonneen iPhonesi, iPadisi, iPod touchisi tai Macisi pääsykoodilla, mikä takaa, että tietosi pysyvät turvassa myös laitteesi kadotessa. Voit myös näyttää puhelinnumerosi sisältävän mukautetun viestin lukitulla näytöllä ja seurata laitteesi sijaintia. Lue lisää Merkitse kadonneeksi -toiminnosta.

Mitä tapahtuu, jos otat Kadonnut-tilan käyttöön esineelle?

Jos sinulla on henkilökohtainen esine, johon on kiinnitetty AirTag, tai tuettu muun valmistajan tuote, ja otat sitä varten Kadonnut-tilan käyttöön, voit jakaa puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi sisältävän viestin. Jos joku löytää AirTagisi, hän voi nähdä viestin napauttamalla iPhonen tai NFC-yhteensopivan älypuhelimen yläosalla AirTagia ja pitämällä puhelinta paikallaan, mikä avaa found.apple.com-sivuston. Jos joku löytää tuetun muun valmistajan tuotteesi, hän voi nähdä viestisi avaamalla iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Missä on...? -apin, valitsemalla Esineet-välilehden, napauttamalla Tunnista löytynyt esine ja valitsemalla esineen luettelosta.

Laitteen tyhjentäminen

1. Tätä toimintoa ei voi kumota. Kokeile ensin saada laitteesi takaisin edellä kuvatuilla toimilla.
  2. Avaa Missä on...? -appi ja valitse Laitteet-välilehti.
  3. Valitse laite, jonka haluat tyhjentää etätoiminnolla.
  4. Vieritä alaspäin ja valitse Tyhjennä tämä laite.
  5. Valitse Tyhjennä tämä [laite].

Jos kadonnut laitteesi on vakuutettu AppleCare+:n varkaus- ja katoamisturvalla, laitetta ei pidä tyhjentää. Voit sen sijaan tehdä ilmoituksen kadonneesta tai varastetusta laitteesta.

Mitä tapahtuu, jos tyhjennät laitteen

Kun tyhjennät laitteen, laitteelta poistetaan kaikki tietosi, kuten Apple Payn luottokortti-, pankkikortti- ja prepaid-korttitiedot.

Jos tyhjennät laitteen, jossa on iOS 15, iPadOS 15 tai uudempi, voit edelleen etsiä laitteen Missä on…? -apilla tai soittaa sillä äänimerkin. Muussa tapauksessa et voi paikantaa laitetta tai soittaa äänimerkkiä laitteen tyhjentämisen jälkeen. Voit ehkä silti paikantaa Macin tai Apple Watchin, jos se on lähellä aiemmin käytettyä Wi-Fi-verkkoa.