Uuden iPhonen, iPadin tai iPod touchin käyttöönotto käyttöaputoiminnoilla

Kuka tahansa voi ottaa uuden laitteen helposti käyttöön käyttöaputoiminnoilla, jotka voidaan laittaa päälle heti.

Kun käynnistät uuden iPhonen, iPadin tai iPod touchin, valitset käyttöönoton Jos olet sokea tai heikkonäköinen, voit ottaa avuksesi käyttöön VoiceOverin tai zoomaustoiminnon:

• VoiceOverin ottaminen käyttöön käyttöönoton aikana: Jos laitteessa ei ole Koti-painiketta, siinä on joko sivupainike tai yläpainike. Paina painiketta kolme kertaa. Jos laitteessa on Koti-painike, paina sitä kolme kertaa. Odota sitten ilmoitusta, jonka mukaan VoiceOver on päällä.

• Jos haluat ottaa zoomauksen käyttöön, napauta näyttöä kaksi kertaa kolmella sormella.

Kun valitset kielen ja maan tai alueen, voit ottaa käyttöön muitakin käyttöaputoimintoja, joista on apua laitteen käyttöönotossa:

1. Napauta pika-aloitusnäytössä esteettömyyspainikettaNot alt supplied for Image.

2. Jos haluat kuulla toiminnon kuvauksen ääneen luettuna ja ottaa toiminnon käyttöön, napauta haluamaasi käyttöapuasetusta. Voit palata asetusluetteloon napauttamalla Takaisin.

3. Voit palata käyttöönottoprosessiin napauttamalla Valmis.

Käyttöönoton yhteydessä käytettävissä olevat käyttöaputoiminnot

Käytettävissä on toimintoja, joiden avulla voit suorittaa käyttöönottoprosessin.

Näkö

• VoiceOver puhuu näytön kohteet ääneen.

• Zoomaus suurentaa koko näytön.

• Näyttö ja tekstin koko -toiminnolla voit hallita tekstin kokoa, läpinäkyvyyttä, kontrastia ja muita vastaavia asetuksia.

• Liike-toiminnon avulla voit vähentää käyttöliittymän liikettä sekä poistaa käytöstä viestitehosteiden ja videoiden esikatselun automaattisen toiston.

• Puhuttu sisältö -toiminto näyttää Puhu-painikkeen, kun valitset tekstiä.

Fyysiset ja motoriset

• Kosketus-toiminnolla voit käyttää AssistiveTouchia ja muita kosketustoimintoja.

• Kytkinohjaus korostaa näytöllä kohteet, jotka voit aktivoida soveltuvalla lisälaitteella.

• Näppäimistö-toiminnolla voit muokata ulkoisen näppäimistön käytön asetuksia.

Kun laitteesi on otettu käyttöön ja aktivoitu, avaa Asetukset-appi ja napauta Käyttöapu. Näin näet kaikki tavat, joilla voit mukauttaa iPhonea omiin tarpeisiisi.

Lisätietoja

Lue lisätietoja Apple-laitteisiin sisältyvistä käyttöaputoiminnoista.