Uuden iPhonen, iPadin tai iPod touchin käyttöönotto käyttöaputoiminnoilla

iOS 13:n ansiosta kuka tahansa voi ottaa helposti käyttöön uuden laitteen käyttöaputoiminnoilla, jotka ovat heti käytettävissä.

Kun käynnistät uuden iPhonen, iPadin tai iPod touchin iOS 13:n ensimmäistä kertaa, käyttöönottoprosessin ensimmäinen vaihe on kielen ja maan tai alueen valinta. Jos olet sokea tai heikkonäköinen, voit ottaa avuksesi käyttöön VoiceOverin tai zoomaustoiminnon:

• Jos haluat ottaa VoiceOverin käyttöön käyttöönoton yhteydessä, paina sivupainiketta (iPhone X ja tätä uudemmat sekä iPad Pro -mallit vuodesta 2018 eteenpäin) tai paina Koti-painiketta (aikaisemmat mallit) kolme kertaa ja odota, että kuulet ilmoituksen siitä, että VoiceOver on käytössä.
  • Jos haluat ottaa zoomauksen käyttöön, napauta näyttöä kaksi kertaa kolmella sormella.

Kun valitset kielen ja maan tai alueen, voit ottaa käyttöön muitakin käyttöaputoimintoja, joista on apua laitteen käyttöönotossa:

1. Napauta pika-aloitusnäytön käyttöapu-painiketta
  2. Jos haluat kuulla toiminnon kuvauksen ääneen luettuna ja ottaa toiminnon käyttöön, napauta haluamaasi käyttöapuasetusta. Voit palata asetusluetteloon napauttamalla Takaisin.
  3. Voit palata käyttöönottoprosessiin napauttamalla Valmis.

Käyttöönoton yhteydessä käytettävissä olevat käyttöaputoiminnot

Käytettävissä on toimintoja, joiden avulla voit suorittaa käyttöönottoprosessin.

Näkö

• VoiceOver puhuu näytön kohteet ääneen.
  • Zoomaus suurentaa koko näytön.
  • Näyttö ja tekstin koko -toiminnolla voit hallita tekstin kokoa, läpinäkyvyyttä, kontrastia ja muita vastaavia asetuksia.
  • Liike-toiminto vähentää käyttöliittymän liikettä sekä poistaa kätyöstä viestitehosteiden ja videoiden esikatselun automaattisen toiston.
  • Puhuttu sisältö -toiminto näyttää Puhu-painikkeen, kun valitset tekstiä. Voit myös antaa näytön puhua näytön sisällön ääneen.

Fyysiset ja motoriset

• Kosketus-toiminnolla voit käyttää AssistiveTouchia ja muita kosketustoimintoja.
  • Kytkinohjaus korostaa näytöllä kohteet, jotka voit aktivoida soveltuvalla lisälaitteella.
  • Näppäimistö-toiminnolla voit muokata ulkoisen näppäimistön käytön asetuksia.

Kun laitteesi on otettu käyttöön ja aktivoitu, avaa Asetukset-appi ja napauta Käyttöapu. Näin näet kaikki tavat, joilla voit mukauttaa iPhonea omiin tarpeisiisi.

Lisätietoja

Lue lisätietoja Apple-laitteisiin sisältyvistä käyttöaputoiminnoista.