HEVC-elokuvien käyttö Pagesilla, Numbersilla ja Keynotella

Voit käyttää iPhonella tai iPadilla kuvattuja HEVC-elokuvia Pagesissa, Numbersissa ja Keynotessa

Kun käytät iOS 11:tä tai uudempaa tietyillä iPhone- ja iPad-malleilla, voit kuvata videoita HEVC (High Efficiency Video Coding) -muodossa (se tunnetaan myös nimellä H.265). HEVC-elokuvat ovat paremmin pakattuja kuin JPEG- ja H.264-tiedostot, joten ne vievät vähemmän tallennustilaa laitteissasi ja iCloud-kuvissa visuaalisen laadun kärsimättä.

Voit lisätä HEVC-elokuvia dokumentteihin, laskentataulukoihin ja esityksiin seuraavilla Apple-laitteilla ja ohjelmistoversioilla:

• Mac, jossa on macOS Mojave ja Pages 8.2, Numbers 6.2 tai Keynote 9.2 tai uudempi
  • iPhone tai iPad, jossa on iOS 13, tai iPad, jossa on iPadOS ja Pages 5.2, Numbers 5.2 tai Keynote 5.2 tai uudempi

HECV-elokuvien lisääminen dokumentteihin, laskentataulukoihin ja esityksiin

Varmista, että HEVC-elokuvaa ei muunneta toiseen muotoon, kun lisäät sen dokumenttiin. Voit tehdä tämän poistamalla käytöstä asetuksen, joka optimoi elokuvat vanhemmille laitteille ennen niiden lisäämistä:

• Avaa dokumentti iPhonen tai iPadin Pagesissa, Numbersissa tai Keynotessa, napauta Lisää-painiketta , napauta Asetukset > Elokuvien lisääminen ja poista sitten Optimoi vanhemmille laitteille -asetus käytöstä.
  • Valitse Macin Pagesissa, Numbersissa tai Keynotessa valikkoriviltä [apin nimi] > Asetukset, klikkaa Yleiset ja poista sitten Optimoi elokuvat vanhemmille laitteille -asetuksen valinta.

Milloin kannattaa ottaa käyttöön asetus, joka optimoi elokuvat vanhemmille laitteille?

Sinun kannattaa ottaa käyttöön asetus, joka optimoi elokuvat vanhemmille laitteille, ennen HEVC-elokuvien dokumenttiin lisäämistä seuraavissa tilanteissa:

• Ota se käyttöön, jos aiot julkaista kirjasi Pagesista suoraan Apple Booksiin.
  • Ota se käyttöön, jos aiot jakaa HEVC-elokuvia sisältävän dokumentin käyttäjille, joilla on vanhempia Apple-laitteita.

HEVC-videoita sisältävän EPUB-tiedoston luominen

Kun luot Pages-dokumentistasi EPUB-tiedoston, joka sisältää HEVC-elokuvia, elokuva muunnetaan tai pidetään HEVC-muodossa laitteesi sekä valitsemiesi asetusten perusteella.

iPhonella ja iPadilla voit valita, muunnetaanko HEVC-elokuva vai ei:

1. Kun dokumentti on auki Pagesissa, napauta Lisää-painiketta .
  2. Napauta Vie ja valitse sitten EPUB.
  3. Napauta Lisävalinnat.
  4. Jos haluat muuntaa dokumenttisi kaikki HEVC-videot H.264-videoiksi EPUB-tiedostossa, ota käyttöön Optimoi media julkaistavaksi -asetus. Jos et käytä tätä asetusta, EPUB-tiedostosi HEVC-tiedostojen toistaminen ei välttämättä onnistu muiden laitteissa.

Macin Pages muuntaa HEVC-videot automaattisesti H.264-videoiksi EPUB-tiedostossa.

Jos aiot viedä EPUB-tiedostoon verkossa iCloud.comin Pagesilla, muista valita Optimoi vanhemmille laitteille -asetus, ennen kuin lisäät HEVC-videot dokumenttiisi.

HEVC-videoita sisältävän kirjan julkaiseminen

Macilla voit julkaista HEVC-videoita sisältävän dokumentin Pagesista suoraan Apple Booksiin. Valmistele dokumenttisi ennen julkaisemista seuraavasti:

1. Avaa dokumentti Pagesissa ja valitse Tiedosto > Pienennä tiedoston kokoa.
  2. Valitse Yhteensopivin (H.264).
  3. Määritä ikkunassa muut tiedostokokoasetukset.
  4. Jos haluat luoda dokumentista kooltaan pienemmän kopion, klikkaa Pienennä kopiota. Jos haluat korvata nykyisen dokumentin, klikkaa Pienennä tätä tiedostoa.

iPhonella ja iPadilla et voi muuntaa HEVC-videoita sen jälkeen, kun olet lisännyt ne dokumenttiisi. Avaa dokumentti Macin Pagesissa, pienennä tiedostokokoa ja julkaise sitten iPhonella, iPadilla tai Macilla.

Jos julkaiset kirjan verkossa iCloud.comin Pagesilla, Pages korvaa HEVC-videot julkaistussa kirjassa automaattisesti ensimmäisen ruudun kuvilla. Jos video sisältää ääniä, myös ääniraita sisällytetään mukaan.