HEVC-elokuvien käyttäminen Pagesilla, Numbersilla ja Keynotella

Voit lisätä dokumentteihin, laskentataulukkoihin ja esityksiin korkean dynaamisen alueen (HDR) elokuvia.

Pages, Numbers ja Keynote 10.2:ssa tai uudemmissa voit lisätä dokumentteihin, laskentataulukkoihin ja esityksiin HDR-elokuvia. Pages, Numbers ja Keynote käyttävät HDR-elokuvissa High Efficiency Video Coding (HEVC) -muotoa

Seuraavissa Apple-laitteissa ja ohjelmistoversioissa voit lisätä dokumentteihin, laskentataulukkoihin ja esityksiin myös HEVC-muodossa tallennettuja normaalin dynaamisen alueen (SDR) elokuvia:

• Mac, jossa on macOS Mojave ja Pages 8.2, Numbers 6.2 tai Keynote 9.2 tai uudempi.
  • iPhone tai iPad, jossa on iOS 13, tai iPad, jossa on iPadOS ja Pages 5.2, Numbers 5.2 tai Keynote 5.2 tai uudempi.

Elokuvien lisääminen dokumentteihin, laskentataulukkoihin ja esityksiin

Jos haluat varmistaa, että HEVC-muodossa olevia elokuvia ei muunneta toiseen muotoon, kun lisäät ne dokumenttiin, poista ensin vanhemmille laitteille elokuvat optimoiva asetus käytöstä:

• Avaa dokumentti iPhonen tai iPadin Pagesissa, Numbersissa tai Keynotessa, napauta Lisää-painiketta , napauta Asetukset, napauta Elokuvien lisääminen ja poista sitten Optimoi vanhemmille laitteille -asetus käytöstä.
  • Valitse Macin Pagesissa, Numbersissa tai Keynotessa valikkoriviltä [apin nimi] > Asetukset, klikkaa Yleiset ja poista sitten Optimoi elokuvat vanhemmille laitteille -asetuksen valinta.

Milloin kannattaa ottaa käyttöön asetus, joka optimoi elokuvat vanhemmille laitteille?

• Ota se käyttöön, jos aiot julkaista kirjasi Pagesista suoraan Apple Booksiin.
  • Ota se käyttöön, jos aiot jakaa HEVC-muodossa olevia elokuvia sisältävän dokumentin käyttäjille, joilla on vanhempia Apple-laitteita.

HDR-elokuvien lisääminen esityksiin

Voit lisätä esitykseesi HDR-elokuvia. Kun toistat esityksesi näyttötilassa, Keynote näyttää HDR-elokuvat normaalilla dynaamisella alueella.

HEVC-videoita sisältävän EPUB-tiedoston luominen

Kun luot Pages-dokumentistasi EPUB-tiedoston, joka sisältää HEVC-muodossa olevan elokuvan, elokuva muunnetaan tai pidetään HEVC-muodossa laitteesi sekä valitsemiesi asetusten perusteella.

iPhonella ja iPadilla voit valita, muunnetaanko elokuva vai ei:

1. Kun dokumentti on auki Pagesissa, napauta Lisää-painiketta .
  2. Napauta Vie ja valitse sitten EPUB.
  3. Napauta Lisävalinnat.
  4. Jos haluat muuntaa dokumenttisi EPUB-tiedoston elokuvat H.264-videoiksi, ota Optimoi media julkaistavaksi -asetus käyttöön. Jos et ota tätä asetusta käyttöön, EPUB-muodossa olevia elokuvia ei ehkä voi toistaa muilla laitteilla.

Macin Pages muuntaa EPUB-tiedoston HEVC-muodossa olevat videot automaattisesti H.264-videoiksi.

Jos aiot viedä sisältöä EPUB-tiedostoon Pagesilla verkossa iCloud.comissa, muista valita Optimoi vanhemmille laitteille -asetus, ennen kuin lisäät HEVC-muodossa olevia videoita dokumenttiisi.

HEVC-muodossa olevia elokuvia sisältävän kirjan julkaiseminen

Macilla voit julkaista HEVC-muodossa olevia elokuvia sisältävän dokumentin Pagesista suoraan Apple Booksiin. Valmistele dokumenttisi ennen julkaisemista seuraavasti:

1. Avaa dokumentti Pagesissa ja valitse Tiedosto > Pienennä tiedoston kokoa.
  2. Valitse Yhteensopivin (H.264).
  3. Määritä ikkunassa muut tiedostokokoasetukset.
  4. Jos haluat luoda dokumentista kooltaan pienemmän kopion, klikkaa Pienennä kopiota. Jos haluat korvata nykyisen dokumentin, klikkaa Pienennä tätä tiedostoa.

iPhonessa tai iPadissa et voi muuntaa HEVC-muodossa olevia elokuvia, kun olet lisännyt ne dokumenttiisi. Avaa dokumentti Macin Pagesissa, pienennä tiedostokokoa ja julkaise sitten iPhonella, iPadilla tai Macilla.

Jos julkaiset kirjan verkossa iCloud.comin Pagesilla, Pages korvaa HEVC-muodossa olevat elokuvat julkaistussa kirjassa automaattisesti videon ensimmäisen ruudun kuvalla. Jos video sisältää ääniä, myös ääniraita sisällytetään mukaan.