Mikä on Kätke osoitteeni?

Kätke osoitteeni -palvelulla voit luoda yksilöllisiä ja satunnaisia sähköpostiosoitteita, joita voit käyttää esimerkiksi apeissa ja verkkosivustoilla niin, että henkilökohtainen sähköpostiosoitteesi pysyy omana tietonasi. Palvelu sisältyy Kirjaudu sisään Applella -toimintoon ja iCloud+:aan.

Kätke osoitteeni on palvelu, jolla voit pitää henkilökohtaisen sähköpostiosoitteesi omana tietonasi, olitpa sitten luomassa uutta käyttäjätiliä appiin, tilaamassa verkossa uutiskirjettä tai lähettämässä sähköpostia jollekulle, jota et tunne hyvin.

Kätke osoitteeni -palvelua voi käyttää kahdella tavalla: Kirjaudu sisään Applella -toiminnolla voit luoda käyttäjätilin satunnaisesti luodulla sähköpostiosoitteella suoraan tuetussa kolmannen osapuolen apissa tai verkkosivustolla. iCloud+ -palvelussa voit luoda tarvitsemasi määrän satunnaisia sähköpostiosoitteita laitteellasi, Safari-selaimella tai iCloud.com-palvelussa ja käyttää niitä millä tahansa sivustolla tai mihin tahansa tarkoitukseen.

Miten Kätke osoitteeni -palvelu toimii?

Kätke osoitteeni luo ainutlaatuisia, satunnaisia sähköpostiosoitteita, jotka välittävät niihin lähetetyt viestit automaattisesti henkilökohtaiseen sähköpostiosoitteeseesi. Kukin osoite on vain omassa käytössäsi. Voit lukea näihin osoitteisiin lähetettyjä viestejä ja vastata niihin suoraan niin, että henkilökohtainen sähköpostiosoitteesi pysyy omana tietonasi.

• Jos luot käyttäjätilin sovelluksella tai vierailet verkkosivustolla, joka tukee Kirjaudu sisään Applella -toimintoa, voit halutessasi jakaa sähköpostiosoitteesi apin tai sivuston kanssa tai piilottaa sähköpostiosoitteesi, mikäli haluat enemmän yksityisyyttä. Jos valitset Kätke osoitteeni -vaihtoehdon, vain appi tai verkkosivusto, jolla loit käyttäjätilin, voi käyttää tätä satunnaista sähköpostiosoitetta tietojen vaihtamiseen kanssasi. Lue lisätietoja Kirjaudu sisään Applella -toiminnosta
  • iCloud+ -tilauksella voit luoda yksilöllisiä, satunnaisia osoitteita iPhone-, iPad- tai iPod touch -laitteella, jonka käyttöjärjestelmä on vähintään iOS 15 tai iPadOS 15, mistä tahansa Safari-selaimen sähköpostikentästä. Voit myös luoda sähköpostiosoitteita tarvittaessa Asetukset-apissa tai iCloud.com-palvelussa. Lue lisää iCloud+:sta

Apple ei lue tai käsittele Kätke osoitteeni -palvelun kautta kulkevien sähköpostiviestien sisältöä, lukuun ottamatta roskapostin normaalia suodattamista, jotta voimme ylläpitää asemaamme luotettavana sähköpostipalveluntarjoajana. Kaikki sähköpostiviestit poistetaan välityspalvelimiltamme, kun ne on toimitettu sinulle, yleensä muutamassa sekunnissa.

Voit milloin tahansa vaihtaa osoitetta, johon sähköpostiviestit välitetään. Voit myös lopettaa sähköpostien vastaanottamisen poistamalla sähköpostien välittämisen käytöstä. Voit hallita Kätke osoitteeni -palvelulla luotuja osoitteita iPhone-, iPad- tai iPod touch -laitteen Asetukset-apissa tai iCloud.com-palvelussa.