Jos näet nesteen havaitsemista varoittavan ilmoituksen iPhonessa

Kun liität Lightning-kaapelin, USB-C-kaapelin tai Lightning- tai USB-C-lisälaitteen iPhone XS-, iPhone XS Max- tai iPhone XR -puhelimeen tai uudempiin malleihin, iPhone voi varoittaa, jos liitännässä on nestettä.

Jos näet jonkin näistä ilmoituksista, iPhone on havainnut nestettä Lightning- tai USB-C-liitännässä tai kaapelin tai lisälaitteen liittimessä. iPhonen ja lisälaitteen suojaamiseksi lataus- ja lisälaiteliitäntä on poissa käytöstä, kunnes liitäntä, kaapelin liittimet ja lisälaite ovat kuivia.

ios-17-iphone-14-pro-charging-not-available-prompt

Lataus ei käytettävissä: tämä ilmoitus tulee näkyviin, jos laite havaitsee nestettä, kun iPhone liitetään laturiin Lightning-liitännän kautta.

ios-17-iphone-15-pro-liquid-detected-prompt

USB‑C-liittimessä havaittu nestettä: tämä ilmoitus tulee näkyviin, jos laite havaitsee nestettä, kun liität lisälaitteen tai laturin iPhoneen USB-C–USB-A-kaapelilla. Irrota latauskaapeli välittömästi.

Voit saada myös jonkin seuraavista ilmoituksista:

• Lightning-liittimessä havaittu nestettä: tämä ilmoitus tulee näkyviin, jos laite havaitsee nestettä, kun iPhoneen liitetään lisälaite, joka ei lataa puhelinta.

• Nestettä havaittu: tämä ilmoitus tulee näkyviin, jos laite havaitsee nestettä, kun liität USB-C-lisälaitteen iPhoneen.

Jos lataat iPhonea, kun Lightning- tai USB-C-liitäntä on kostea, liitännän tai kaapelin nastat voivat ruostua ja aiheuttaa pysyviä vaurioita tai lakata toimimasta, mistä seuraa iPhonen tai lisälaitteen välisiä yhteysongelmia.

Vaikka iPhonea ei saa ladata kosteana, se voi olla hätätilanteessa välttämätöntä. Jos liität kaapelin tai lisälaitteen iPhoneen uudelleen, voit hätätilanteessa ohittaa nesteen tunnistamisen ja ladata iPhonen.

Jos sinulla on langaton laturi, voit edelleen käyttää sitä iPhonen lataamiseen. Varmista parhaan tuloksen saamiseksi, että iPhonen taustapuoli on kuiva, ennen kuin asetat sen Qi-hyväksytyn laturin päälle. Lue lisätietoja iPhonen langattomasta lataamisesta.

Jos iPhone tai lisälaite on kostea

Irrota kaapeli iPhonesta ja irrota kaapelin toinen pää virtalähteestä tai lisälaitteesta.

Älä liitä kaapelia uudelleen, ennen kuin iPhone ja kaapeli ovat täysin kuivat.

iPhonen kuivaaminen:

1. Poista ylimääräinen neste napauttamalla iPhonea varovasti kättäsi vasten liitännän ollessa alaspäin. Jätä iPhone kuivaan paikkaan, jossa on ilmavirtausta.

2. Odota vähintään 30 minuuttia ja yritä sitten ladata puhelinta Lightning- tai USB-C-kaapelilla tai liittää lisälaite.

3. Jos ilmoitus tulee näkyviin uudelleen, liitännässä tai kaapelin nastojen alla on yhä nestettä. Jätä iPhone enintään päivän ajaksi kuivaan paikkaan, jossa on ilmavirtausta. Voit yrittää ladata puhelinta tai liittää lisälaitteen tänä aikana. Täydelliseen kuivumiseen saattaa mennä jopa 24 tuntia.

4. Jos puhelimesi on kuivunut mutta ei vieläkään lataa, irrota kaapeli virtalähteestä, irrota virtalähde pistokkeesta (jos mahdollista) ja liitä ne sitten uudelleen.

Seuraavia asioita ei saa tehdä:

• Älä kuivaa iPhonea ulkoisen lämmönlähteen tai paineilman avulla.

• Älä työnnä liitäntään sinne kuulumattomia esineitä, kuten vanupuikkoa tai paperipyyhettä.

• Älä laita iPhonea riisipussiin. Jos teet niin, pienet riisinkappaleet voivat vaurioittaa iPhoneasi.

Jos iPhone ja lisälaite eivät ole kosteita

Jos näet tämän ilmoituksen aina, kun liität tietyn kaapelin tai lisälaitteen, kyseinen kaapeli tai lisälaite saattaa olla viallinen. Ota yhteyttä valmistajaan.

Jos näet tämän ilmoituksen aina, kun liität laitteeseen Applen Lightning- tai USB-C-kaapelin tai -lisälaitteen, ota yhteys Apple-tukeen.