Jos et voi jakaa iMovie-videoita iTunesiin

iOS 13:n, iPadOS:n ja macOS Catalinan iMoviessa et ehkä voi jakaa videoita iMoviesta iTunesiin. Tässä artikkeleissa annettujen ohjeiden avulla voit toimia samalla tavalla kuin aiemmin iTunesin kanssa.

Videoiden ja projektien siirtäminen iPhonesta, iPadista tai iPod touchista Maciin

Jos haluat siirtää iMovie-projektit iPhonesta, iPadista tai iPod touchista Maciin, jotta voit työstää projektia Macilla, käytä tiedostonjakoa iTunesiin jakamisen asemesta. Voit siirtää valmiit videot ja projektit myös AirDropin ja iCloud Driven avulla sekä monin muin tavoin.

iMovie-projektien siirtäminen tiedostonjaolla

Voit siirtää iMovie-projektit iPhonesta tai iPod touchista, jossa on iOS 13, tai iPadista, jossa iPadOS, Maciin tiedostonjaon ja kaapeliyhteyden avulla seuraavasti:

1. Napauta iMovie-projektiselaimessa haluamaasi projektia. Tämä avaa sen tietojen näytön. Napauta sitten Jaa-painiketta . Jos olet parhaillaan muokkaamassa elokuvaa, napauta Valmis ja napauta sitten Jaa-painiketta .
  2. Napauta Vie projekti.
  3. Napauta Tallenna Tiedostoihin.
    Jos et ole vielä päivittänyt uusinta iMovie-versiota iPhoneesi, iPadiisi tai iPod touchiisi, napauta iTunes. Tämän jälkeen voit siirtää iMovie-projektin Maciisi.
  4. Napauta Omassa iPhonessa- tai Omassa iPadissa -kohtaa ylöspäin (laitteestasi riippuen) ja valitse sitten iMovie-kansio napauttamalla sitä.
  5. Napauta Tallenna.
  6. Nyt voit siirtää iMovie-projektin Maciisi.

Videoiden ja projektien jakaminen AirDropin ja iCloud Driven avulla sekä monin muin tavoin

Jaa valmiita videoita katsottavaksi iPhonella, iPodilla, iPod touchilla tai iPadilla:

Voit myös lähettää projekteja jatkomuokattavaksi Macin iMoviehin tai Final Cut Pro X:ään:

Videoiden jakaminen Macin Apple¬TV¬-appiin

macOS Catalinan iMoviessa voit iTunesiin jakamisen asemesta tallentaa elokuvan, trailerin tai videon Maciisi ja tuoda sen sitten Apple TV -kirjastoosi. Tämän jälkeen voit katsoa sen Macin Apple¬TV¬-apilla.

1. Valitse elokuva, traileri tai video selaimessa.
  2. Klikkaa työkalupalkin jakamispainiketta ja klikkaa sitten Tiedosto.
  3. Määritä näyttöön avautuvassa valintaikkunassa elokuvasi nimi ja kuvaus, lisää tunnisteet ja niin edelleen.
  4. Klikkaa Seuraava, siirry sijaintiin, johon haluat tallentaa tiedoston, ja klikkaa sitten Tallenna. Työkalupalkin oikealle puolelle ilmestyy etenemisen ilmaisin. Näet tarkemmat tiedot klikkaamalla sitä. Ilmaisin katoaa, kun toiminto on suoritettu ja näet ilmoituksen jakamisen onnistumisesta.
  5. Valitse Apple¬TV¬apissa Tiedosto > Tuo ja siirry sitten tiedoston tallennussijaintiin.
  6. Klikkaa Avaa-painiketta.

Videosi näkyy Apple¬TV¬-apin kirjaston Kotivideot-osiossa. Apple¬TV¬-apissa voit lisätä elokuvan muihin laitteisiisi, esimerkiksi Apple TV:hen, iPadiin, iPhoneen ja iPod touchiin.

Kaikkien laitteiden videoiden katsominen iCloud-kuvien avulla

Jos haluat katsoa videoitasi kaikilla omilla laitteillasi, Apple TV mukaan lukien, voit käyttää iCloud-kuvia. Muista ottaa iCloud-kuvat käyttöön ennen aloittamista.

Videoiden siirtäminen iCloud-kuviin iPhonella, iPod touchilla tai iPadilla

1. Napauta iMovie-projektiselaimessa videota, jonka haluat siirtää. Tämä avaa projektin tietojen näytön. Jos olet parhaillaan muokkaamassa elokuvaa, napauta ensin Valmis.
  2. Napauta projektin tietojen näytön alaosan Jaa-painiketta .
  3. Valitse video napauttamalla sitä. Jos latauspainike  tulee näkyviin, lataa video laitteeseesi napauttamalla sitä.
  4. Napauta jakamispainiketta , napauta Tallenna video ja napauta sitten OK, kun se on tallennettu.
  5. Toimi samoin jokaisen videon kohdalla, jonka haluat kopioida iCloud-kuviin.

Videoiden siirtäminen iCloud-kuviin Macilla

1. Valitse iMovie-projektiselaimessa klikkaamalla video, jonka haluat siirtää. Jos olet parhaillaan muokkaamassa elokuvaa, napauta ensin työkalupalkista Projektit.
  2. Klikkaa jakamispainiketta ja valitse sitten Tiedosto.
  3. Klikkaa Tarkkuus-ponnahdusvalikkoa ja valitse korkein mahdollinen tarkkuus. Määritä muut jakoasetukset ja klikkaa Seuraava.
  4. Valitse sijainti, johon video tallennetaan Macillasi, kuten Työpöytä, ja klikkaa Tallenna.
  5. Avaa Kuvat.
  6. Etsi tallennettu videotiedosto Macistasi ja vedä se Kuvat-appiin.

Toimi samoin jokaisen videon kohdalla, jonka haluat kopioida iCloud-kuviin.

Jos et käytä iCloud-kuvia

Jos et käytä iCloud-kuvia, voit toistaa AirPlaylla videoita iPhonesta, iPadista tai Macista Apple TV:llä katsottavaksi.