Missä on…? -apin ottaminen käyttöön iPhonessa, Macissa ja muissa laitteissasi

iOS 13:ssa, iPadOS:ssä ja macOS Catalinassa on Missä on...? -appi, jolla voi paikantaa perheenjäsenet ja ystävät, jakaa oman sijainnin ja etsiä kadonneen laitteen. Pääset alkuun näiden ohjeiden avulla.

Missä on...? -appi yhdistää Etsi iPhoneni ja Etsi ystäväni yhdeksi iOS 13-, iPadOS- ja macOS Catalina -apiksi. Jos tarvitset apua sen etsimisessä, käytä iPhonen, iPadin tai iPod touchin hakua tai Macin Spotlightia. Voit jakaa sijainnin tai etsiä kadonneita laitteita myös iCloud.comissa.

Jos käytössäsi ei ole iOS 13:a, macOS Catalinaa tai watchOS 6:ta, ota käyttöön Etsi iPhoneni -toiminto ja Etsi ystäväni -toiminto Missä on…? -apin sijaan tai kirjaudu iCloud.comiin.

Missä on...? -apin käytön aloittaminen iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

Paikanna ystäväsi ja perheenjäsenesi helposti. Voit jakaa sijaintisi muille, antaa heidän jakaa sijaintinsa takaisin sinulle ja tesiä kadonneita laitteita. Kaikki tämä on mahdollista Missä on…? -apilla.

Sijaintipalvelujen ottaminen käyttöön

1. Kirjaudu sisään laitteellasi käyttämällä Apple ID:tä.
  2. Avaa Asetukset-appi.
  3. Vieritä alaspäin ja valitse Tietosuoja.
  4. Valitse Sijaintipalvelut.
  5. Ota Sijaintipalvelut-asetus käyttöön.

Jaa oma sijainti -asetuksen ottaminen käyttöön

Jos haluat ystäviesi ja perheenjäsentesi tietää, missä olet, ota Jaa oma sijainti käyttöön iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa. Jos he puolestaan jakavat oman sijaintinsa, sinäkin näet, missä he ovat.

1. Avaa Asetukset-appi ja valitse [nimesi].
  2. Valitse Missä on…? -asetus.
  3. Ota Jaa oma sijainti -asetus käyttöön.

Jos otat Perhejaon käyttöön, voit nähdä jäsenet siinä Perhejako-ryhmässä, jolle jaat sijaintisi.

Kun olet ottanut Jaa oma sijainti -asetuksen käyttöön, katso miten voit ottaa Missä on…? -apin käyttöön ja käyttää sitä sijaintisi jakamiseen.

Perheenjäsenten, joilla on käytössä iOS 12 tai aiempi, macOS Mojave tai aiempi tai watchOS 3 – watchOS 5, täytyy jakaa sijaintinsa näiden ohjeiden mukaan ystäville ja perheenjäsenille ja ottaa käyttöön Etsi ystäväni -toiminto ja käyttää sitä.

Etsi [laitteeni] -toiminnon ottaminen käyttöön

1. Avaa Asetukset-appi ja valitse [nimesi].
  2. Valitse Missä on…?, valitse sitten Etsi [laitteeni] ja ota käyttöön Etsi [laitteeni].
  3. Jos haluat nähdä myös offline-tilassa olevan laitteesi sijainnin, ota Aktivoi ”Etsi yhteydettömät” käyttöön.
  4. Jos haluat, että laitteesi lähettää meille sijaintinsa akun virran ollessa vähissä, ota käyttöön Lähetä viimeisin sijainti.

Jos Apple Watchistasi ja AirPodseistasi on muodostettu pari laitteesi kanssa, ne tulevat automaattisesti käyttöön, kun otat Etsi [laitteeni] -toiminnon käyttöön.

Kartta-asetusten valitseminen

Valitse haluamasi karttanäkymä Missä on…? -apissa. Voit myös valita kartan etäisyyksien yksiköksi kilometrit tai mailit.

Karttanäkymän valitseminen

1. Avaa Missä on...? -appi.
  2. Valitse tietokuvake .
  3. Valitse haluamasi näkymä kohdassa Karttanäkymä. Näkymän vaihtoehdot ovat Kartta, Hybridi ja Satelliitti.

Kartan etäisyysasetuksen valitseminen

1. Avaa Missä on...? -appi.
  2. Valitse tietokuvake .
  3. Voit valita Etäisyys-kohdassa mittayksiköksi joko mailit tai kilometrit.

Missä on...? -apin käytön aloittaminen Macissa

Paikanna ystäväsi ja perheenjäsenesi helposti. Voit jakaa sijaintisi muille, antaa heidän jakaa sijaintinsa takaisin sinulle ja tesiä kadonneita laitteita. Kaikki tämä on mahdollista Missä on…? -apilla.

Sijaintipalvelujen ottaminen käyttöön

1. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset.
  2. Klikkaa Suojaus ja yksityisyys ja klikkaa sitten Yksityisyys-välilehteä.
  3. Jos alhaalla vasemmalla oleva riippulukko on lukittu , klikkaa sitä ja anna sitten järjestelmänvalvojan nimi ja salasana.
  4. Valitse Sijaintipalvelut.
  5. Valitse Ota Sijaintipalvelut käyttöön -valintaruutu.
  6. Valitse sijaintipalvelujen appiluettelossa oleva Missä on...? -appin ruutu.

Etsi Macini -toiminnon ottaminen käyttöön

1. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset.
  2. Klikkaa Apple ID ja sitten iCloud.
  3. Ota Etsi Macini -toiminto käyttöön valitsemalla sen valintaruutu.

Kun olet ottanut Etsi [laitteeni] -apin käyttöön, katso, miten voit löytää kadonneen laitteen käyttämällä Missä on…? -appia.

Jos käytössäsi on laite, jossa on iOS 12 tai aiempi tai macOS Mojave tai aiempi, ota Etsi iPhoneni -toiminto käyttöön noudattamalla näitä ohjeita.

Kartta-asetusten valitseminen

Valitse haluamasi karttanäkymä Missä on…? -apissa. Voit myös valita kartan etäisyyksien yksiköksi kilometrit tai mailit.

Karttanäkymän valitseminen

1. Avaa Missä on...? -appi.
  2. Valitse valikkoriviltä Näkymä.
  3. Klikkaa Näytä ja valitse sitten Kartta-, Hybridi- tai Satelliitti-näkymä.

Kartan etäisyysasetuksen valitseminen

1. Avaa Missä on...? -appi.
  2. Valitse valikkoriviltä Näkymä.
  3. Klikkaa Etäisyys ja valitse sitten mailit tai kilometrit.