Missä on…? -apin ottaminen käyttöön iPhonessa, Macissa, AirPodeissa tai muissa laitteissa

Sinun on otettava Missä on…? -appi käyttöön, ennen kuin voit etsiä kadonneen laitteen, paikantaa ystävät ja perheenjäsenet tai jakaa sijaintisi.

Missä on…? -kuvake

Missä on…? -apin käyttöönoton jälkeen voit paikantaa kadonneen tai varastetun laitteen tai jopa auttaa ystävää kadonneen laitteen etsinnässä. Voit myös jakaa sijaintisi ystävien, perheenjäsenten ja yhteyshenkilöiden kanssa, pyytää ystävän sijainnin seuraamista tai reittiohjeiden hankkimista ystävän sijaintiin.

Missä on…? -apin ottaminen käyttöön iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

1. Avaa Asetukset-appi iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa.
  2. Napauta nimeäsi.
  3. Napauta Missä on…?
  4. Ota Jaa oma sijainti -asetus käyttöön, jos haluat ystäviesi ja perheenjäseniesi tietävän, missä olet.
  5. Napauta Etsi [laitteeni] ja ota sitten Etsi [laitteeni] käyttöön.

iPhone, jossa näkyvät Etsi iPhoneni -toiminnon asetukset, muun muassa Aktivoi ”Etsi yhteydettömät” ja Lähetä viimeisin sijainti.
  6. Jos haluat nähdä myös offline-tilassa olevan laitteesi sijainnin, ota Aktivoi ”Etsi yhteydettömät” -toiminto käyttöön. Jos haluat, että laitteesi lähettää Applelle sijaintinsa akun virran ollessa vähissä, ota Lähetä viimeisin sijainti käyttöön.
  7. Jos haluat pystyä etsimään kadonneen laitteesi kartalta, varmista, että Sijaintipalvelut on käytössä. Voit tehdä tämän valitsemalla Asetukset > Tietosuoja > Sijaintipalvelut ja ottamalla sijaintipalvelut käyttöön.

AirPodien tai Apple Watchin lisääminen Missä on…? -appiin

Jos AirPodeistasi tai Apple Watchistasi on muodostettu pari iPhonesi kanssa, ne tulevat automaattisesti käyttöön, kun otat Etsi iPhoneni -toiminnon käyttöön.

Missä on…? -apin ottaminen käyttöön Macissa

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.
  2. Klikkaa Suojaus ja yksityisyys ja klikkaa sitten Yksityisyys-välilehteä.
  3. Jos alhaalla vasemmalla oleva riippulukko on lukittu , klikkaa sitä ja anna sitten ylläpitäjän nimi ja salasana.
  4. Valitse Sijaintipalvelut.
  5. Valitse Ota Sijaintipalvelut käyttöön -valintaneliö.
  6. Klikkaa Järjestelmäpalvelut-kohdan vieressä Tiedot.
  7. Varmista, että Etsi Macini -kohdan vieressä oleva valintaneliö on valittuna.
  8. Klikkaa Valmis ja palaa sitten Järjestelmäasetukset-pääikkunaan.
  9. Klikkaa Apple ID ja sitten iCloud.
  10. Valitse Etsi Macini -kohdan vieressä oleva valintaneliö.
    Mac, jossa näkyy Järjestelmäasetukset-ikkunan Etsi Macini -valintaneliö.

Jos käytössäsi on iOS 12 tai aiempi tai macOS Mojave tai aiempi

Missä on...? -appi yhdistää Etsi iPhoneni ja Etsi ystäväni yhdeksi iOS 13:een, iPadOS:ään ja macOS Catalinaan sisältyväksi apiksi. Lue, mitä tehdä, jos sinulla ei ole iOS 13:a, iPadOS:ää, macOS Catalinaa tai watchOS 6:ta: