Tietoja iPadOS -päivityksistä

iPadOS, tehokas käyttöjärjestelmä uudella nimellä, osoittaa iPadin erilaisen käyttökokemuksen aikaisempiin verrattuna. iPadOS perustuu iOS:ään, ja lisää siihen tehokkaita uusia ominaisuuksia ja intuitiivisia toimintoja, jotka soveltuvat erityisesti iPadin suurelle näytölle ja monikäyttöisyydelle. Tämä päivitys tarjoaa uusia tapoja työskennellä useammilla apeilla, näyttää enemmän tietoa kertavilkaisulla uudelleensuunnitellussa Koti-valikossa, saa Apple Pencilin tuntumaan käytössä entistä reagoivammalta ja lisää uuden tavan tehdä merkintöjä välittömästi. Se sisältää uuden Tumma tila ‑ulkoasun, tarjoaa yksinkertaisen ja yksityisyyttä suojaavan tavan kirjautua verkkosivustoille sekä uusia työkaluja kuvien muokkaamiseen ja katselemiseen Koko järjestelmän kattavien optimointien ansiosta iPadOS on nopeampi ja reagoivampi.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iPadOS 13.3

iPadOS 13.3 sisältää parannuksia, virheenkorjauksia ja uusia käyttörajoituksia Ruutuajassa.

Ruutuaika

• Uudet käyttörajoitukset, joilla vanhemmat voivat rajoittaa tarkemmin, kenelle heidän lapsensa voivat lähettää viestejä tai soittaa tavallisen puhelun tai FaceTime-puhelun.
  • Lasten yhteystietoluettelon avulla vanhemmat voivat hallita, mitä yhteystietoja näkyy heidän lastensa laitteissa.

Pörssi

• Jatka lukemista käyttämällä linkkejä aiheeseen liittyviin juttuihin tai muihin saman julkaisun juttuihin.

Tämä päivitys sisältää myös virheenkorjauksia ja muita parannuksia.

• Uusi videoklippi on mahdollista luoda trimmattaessa videota Kuvissa.
  • Lisää tuen NFC-, USB- ja Lightning FIDO2 -yhteensopiville suojausavaimille Safarissa.
  • Korjaa Mailissa ongelman, joka saattaa estää uusien viestien lataamisen.
  • Korjaa ongelman, joka estää viestien poistamisen Gmail-tileiltä.
  • Korjaa ongelman, jonka johdosta viesteissä saattaa näkyä vääriä merkkejä ja lähetetyt viestit monistuvat Exchange-tileillä.
  • Korjaa ongelman, jossa kohdistin ei ehkä liiku sen jälkeen, kun välilyöntinäppäintä on painettu pitkään.
  • Korjaa ongelman, jonka johdosta Viesteissä lähetetyt näyttökuvat saattavat näyttää sumeilta.
  • Korjaa ongelman, jossa näyttökuvien rajaus tai niihin tehdyt merkinnät eivät tallennu Kuviin.
  • Korjaa ongelman, jossa Sanelimen tallennuksien jakaminen muiden ääniappien kanssa ei onnistu.
  • Korjaa ongelman, jossa Mobiilidata-asetus saattaa virheellisesti näyttää olevan pois päältä.
  • Korjaa ongelman, joka estää tumman tilan laittamisen pois päältä, kun Älykkäät käänteiset -asetus on käytössä.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä on sivustolla https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iPadOS 13.2.3

iPadOS 13.2.3 sisältää virheenkorjauksia ja parannuksia iPadille.

• Korjaa ongelman, jossa haku järjestelmästä tai Mailista, Tiedostoista ja Muistiinpanoista ei ehkä toimi.
  • Korjaa ongelman, jossa kuvat, linkit ja muut liitteet eivät ehkä näy Viestien yksityiskohtanäkymässä.
  • Korjaa ongelman, joka saattaa estää appeja lataamasta sisältöä taustalla.
  • Korjaa ongelman, joka saattaa estää Mailia hakemasta uusia viestejä sekä sisällyttämästä ja lainaamasta alkuperäisen viestin sisältöä Exchange-tileillä.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä on sivustolla https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iPadOS 13.2.2

iPadOS 13.2.2 sisältää virheenkorjauksia ja parannuksia iPadillesi.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta taustalla käynnissä olevat apit saattoivat lopettaa toimintansa odottamatta.
  • Korjaa ongelman, jonka johdosta Exchange-tilien väliset vastaukset S/MIME-salattuihin sähköpostiviesteihin olivat lukukelvottomia.
  • Korjaa ongelman, jossa Kerberos-kertakirjautumispalvelua käytettäessä Safarissa saatettiin saada todentamiskehote.
  • Korjaa ongelman, jossa Yubikeyn Lightning-yhteensopivien lisälaitteiden lataaminen saattoi keskeytyä.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä on sivustolla https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iPadOS 13.2

iPadOS 13.2 julkistaa mm. päivitetyt ja uudet emojit, Ilmoita viestit -toiminnon AirPods-kuulokkeille, AirPods Pro -tuen, HomeKitin suojatun videon, HomeKit-yhteensopivat reitittimet ja Sirin uudet tietosuoja-asetukset. Tämä päivitys sisältää myös virheenkorjauksia ja parannuksia.

Emojit

• Yli 70 uutta tai päivitettyä emojia, mm. eläimiä, ruokia, aktiviteetteja, uudet esteettömyysemojit, sukupuolineutraalit emojit ja ihonvärivaihtoehdot pariskuntaemojeille.

AirPods-tuki

• Ilmoita viestit Sirin avulla: Siri lukee saapuvat viestit ääneen AirPods-kuulokkeisiin.
  • AirPods Pro -tuki.

Koti-appi

• HomeKitin suojattu video mahdollistaa salatun videon kuvaamisen, tallentamisen ja katselun yksityisesti turvakameroista ja sisältää ihmisten, eläinten ja ajoneuvojen tunnistuksen.
  • HomeKit-yhteensopivilla reitittimillä voit hallita, minkä kanssa HomeKit-lisälaitteet vaihtavat tietoja internetissä tai kodissasi.

Siri

• Tietosuoja-asetukset, joilla voit hallita, saako Apple tallentaa Sirin ja sanelun käyttötilanteiden ääntä Sirin ja sanelun parantamiseksi.
  • Mahdollisuus poistaa Siri- ja saneluhistoria Siri-asetuksissa.

Tämä päivitys sisältää myös virheenkorjauksia ja muita parannuksia.

• Korjaa ongelman, joka saattaa estää salasanojen automaattisen täyttämisen muiden kehittäjien apeissa.
  • Korjaa ongelman, joka saattaa estää näppäimistön tulemisen näkyville hakua käytettäessä.
  • Korjaa ongelman, jossa Viestit lähettää vain yhden ilmoituksen, vaikka toistuvat ilmoitukset ovat käytössä.
  • Korjaa ongelman, jonka johdosta Viestit saattaa näyttää puhelinnumeron yhteystiedon nimen sijaan.
  • Korjaa ongelman, jonka johdosta Yhteystiedot saattaa avata aiemmin avatun yhteystiedon yhteystietoluettelon sijaan.
  • Korjaa ongelman, joka saattaa estää merkintöjen tallentumisen.
  • Korjaa ongelman, jonka johdosta tallennetut muistiinpanot katoavat tilapäisesti.
  • Korjaa ongelman, jossa iCloud-varmuuskopiota ei suoriteta loppuun, kun Asetuksissa on napautettu ”Varmuuskopioi nyt”.
  • Parantaa suorituskykyä, kun Apinvaihtaja aktivoidaan AssistiveTouchilla.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä on sivustolla https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iPadOS 13.1.3

iPadOS 13.1.3 sisältää virheenkorjauksia ja parannuksia iPadillesi.

• Korjaa ongelman, joka saattaa estää kokouskutsun avaamisen Mailissa.
  • Korjaa ongelman, jonka johdosta Sanelin-tallennukset eivät ehkä lataudu iCloud-varmuuskopion palautuksen jälkeen.
  • Korjaa ongelman, jonka johdosta apit eivät ehkä lataudu iCloud-varmuuskopion palautuksen jälkeen.
  • Parantaa Bluetooth-kuulolaitteiden ja -kuulokkeiden yhteyksien luotettavuutta.
  • Parantaa Game Centeria käyttävien appien käynnistymistä

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä on sivustolla https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iPadOS 13.1.2

iPadOS 13.1.2 sisältää virheenkorjauksia ja parannuksia iPadillesi.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta iCloud-varmuuskopion edistymispalkki jää näkymään onnistuneen varmuuskopioinnin jälkeen.
  • Korjaa ongelman, jonka johdosta pikakomentojen suorittaminen HomePodilla ei onnistunut.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä on sivustolla https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iPadOS 13.1.1

iPadOS 13.1.1 sisältää virheenkorjauksia ja parannuksia iPadillesi, mm. seuraavat:

• Korjaa ongelman, joka saattaa estää iPadin palautuksen varmuuskopiosta.
  • Korjaa ongelman, jonka johdosta akku saattaa tyhjentyä nopeammin.
  • Korjaa ongelman, jossa Safarin hakuehdotukset saattavat palata käyttöön sen jälkeen, kun ne on laitettu pois päältä.
  • Korjaa ongelman, jonka johdosta Muistutukset saattavat synkronoitua hitaasti.
  • Korjaa muiden valmistajien näppäimistöappeihin liittyvän tietosuojaongelman.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä on sivustolla https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iPadOS

Koti-valikko

• Tänään-widgetit Koti-valikossa tarjoavat tietoa nopealla vilkaisulla
  • Uusi asettelu näyttää enemmän appeja kullakin sivulla

Moniajo

• Slide Over tukee useita appeja ja mahdollistaa suosikkiappiesi käyttämisen mistä tahansa iPadOS:ssä sekä nopean vaihtamisen niiden välillä
  • Useammat saman apin ikkunat Split View'ssä mahdollistavat rinnakkaisen työskentelemisen kahden dokumentin, muistiinpanon tai sähköpostin parissa
  • Parannettu Spaces mahdollistaa saman apin avaamisen useampaan työtilaan
  • App Exposélla näet apin kaikki avoimet ikkunat nopeasti

Apple Pencil

• Apple Pencilin alhaisempi latenssi saa sen tuntumaan entistäkin paremmin reagoivalta
  • Uudelleensuunniteltu työkalupaletti, jossa on raikas uusi ulkoasu ja uusia työkaluja, on vedettävissä ruudun mihin tahansa reunaan
  • Uusi ele, jolla voidaan merkitä mitä tahansa pyyhkäisemällä näytön oikeasta tai vasemmasta alakulmasta Apple Pencilillä
  • Uusi koko sivun mahdollisuus merkitä kokonaisia verkkosivuja, Mail-viestejä, iWork-dokumentteja ja Karttoja

Tekstin muokkaus

• Vierityspalkin raahauksella voit suoraan vetää vierityspalkkia, ja pääset pitkissä dokumenteissa, verkkosivuilla ja sähköpostikeskusteluissa nopeasti haluamaasi kohtaan
  • Nopeampi ja tarkempi kohdistimen ohjaus; ota siitä kiinni ja siirrä haluamaasi kohtaan
  • Tekstiä on helpompi valita napauttamalla ja pyyhkäisemällä tekstiä
  • Uudet eleet leikkaamiselle, kopioimiselle ja sijoittamiselle; nipistä kerran kolmella sormella kopioidaksesi, kahdesti leikataksesi ja loitonna kolmea sormea sijoittaaksesi
  • Perumistoiminto kaikkialla iPadOS:ssä kaksoisnapauttamalla kolmella sormella

QuickType

• Uusi kelluva näppäimistö jättää enemmän tilaa sisällölle ja voit vetää sen minne tahansa
  • QuickPath kelluvalla näppäimistöllä mahdollistaa helpon kirjoittamisen yhdellä kädellä käyttäen liukukirjoitusta

Fontit

• App Storesta on saatavilla muokattuja fontteja käytettäviksi suosikkiapeissasi
  • Fonttien hallinta Asetuksissa

Tiedostot

• Tiedostot-appi tukee ulkoisia asemia, joten voit käyttää ja hallita tiedostoja USB-asemassa, SD-kortilla tai kovalevyllä
  • SMB-tuki palvelimeen yhdistämiseen töissä tai PC:hen kotona
  • Paikallinen tallennustila paikallisessa asemassa kansioiden luomiseen ja haluamiesi tiedostojen tallentamiseen
  • Sarake, jolla on helppo kaivautua pinottuihin kansioihin
  • Esikatselupaneeli, jossa on suuritarkkuuksiset esikatselukuvat, runsas metadata ja pikatoimintoja
  • Zip-pakkauksen ja pakkausten purkamisen tuki Zip-tiedostojen luomiseen ja avaamiseen
  • Uusia näppäinoikoteitä, joiden avulla tiedostojen hallinta on entistä nopeampaa ulkoisella näppäimistöllä

Safari

• Pöytäkonetasoinen selailu Safarilla siten, että verkkosivustot optimoidaan automaattisesti iPadin suurelle Multi-Touch ‑näytölle
  • Verkkoalustat, kuten Squarespace, WordPress ja Google Docs, ovat nyt tuettuja
  • Latausten hallinnalla on nopeaa käsitellä latauksia ja tarkistaa latauksen eteneminen
  • Yli 30 uutta näppäinoikotietä, joiden avulla verkossa navigointi on entistä nopeampaa ulkoisella näppäimistöllä
  • Päivitetty aloitussivu, jossa näkyvät suosikit, usein vieraillut ja viimeksi vieraillut verkkosivustot sekä Siri-ehdotukset
  • Älykkään hakukentän sisältämät näkymävalinnat tarjoavat nopean pääsyn tekstin koon säätimiin, Lukija-näkymään ja sivustokohtaisiin asetuksiin
  • Sivustokohtaisilla asetuksilla voit valita Lukija-näkymän ja laittaa päälle sisällön estäjiä, kameran, mikrofonin ja sijaintitiedot yksittäisille verkkosivustoille
  • Mahdollisuus koon muuttamiseen lähetettäessä kuvia

Tumma tila

• Uusi upea tumma väriteema, joka näyttää mahtavalta erityisesti hämärässä ympäristössä
  • Voidaan ajastaa menemään päälle auringon laskiessa tai haluttuun aikaan, tai laittaa käsin päälle Ohjauskeskuksessa
  • Neljä uutta järjestelmän taustakuvaa, joiden ulkoasu muuttuu automaattisesti tumman tai vaalean tilan mukaan

Kuvat

• Kokonaan uusi Kuvat-välilehti, jossa on valikoitu näkymä kirjastostasi, tekee kuviesi ja videoidesi löytämisen, katselemisen ja jakamisen helpoksi
  • Tehokkaita uusia kuvanmuokkaustyökaluja, jotka helpottavat kuvien muokkausta, säätämistä ja tarkastelua yhdellä vilkaisulla
  • Videon muokkaus yli 30 uudella työkalulla, mukaan lukien pyöritys, rajaus ja parantaminen

Kirjaudu sisään Applella

• Yksityisyyttä suojaava tapa kirjautua sisään osallistuviin appeihin ja verkkosivustoille jo käytössäsi olevalla Apple ID:llä
  • Yksinkertainen tilin käyttöönotto, johon tarvitaan vain nimesi ja sähköpostiosoitteesi
  • Kätke osoitteeni ‑toiminto jakaa yksilöllisen sähköpostiosoitteen, johon lähetetyt viestit ohjataan automaattisesti sinulle
  • Sisäänrakennettu kaksiosainen todentaminen suojaa tiliäsi
  • Apple ei seuraa eikä profiloi sinua, kun käytät suosikkiappejasi

App Store ja Arcade

• Rajoittamaton pääsy uraauurtaviin uusiin peleihin yhdellä tilauksella; ei mainoksia tai lisäostoja
  • Kokonaan uudella Arcade-välilehdellä App Storessa selaat uusimpia pelejä, henkilökohtaisia suosituksia ja rajoitettua valikoitua sisältöä
  • Pelattavissa iPhonella, iPod touchilla, iPadilla, Macilla ja Apple TV:llä
  • Mahdollisuus ladata suuria appeja mobiiliyhteydellä
  • Mahdollisuus katsella saatavilla olevia appien päivityksiä ja poistaa appeja Tili-sivulla
  • Tuki arabialle ja heprealle

Kartat

• Kokonaan uusi karttajulkistus Yhdysvalloissa tarjoaa kattavamman tiedon teistä, parantaa osoitteiden tarkkuutta, tukee paremmin jalankulkijoita ja sisältää tarkempaa tietoa maastosta
  • Katso ympärille ‑toimintoa käyttäen voit tutkia kaupunkeja suuritarkkuuksisen vuorovaikutteisen 3D-kokemuksen avulla
  • Kokoelmat suosimistasi paikoista on helppo jakaa ystäville ja perheenjäsenille
  • Suosikkien avulla on helppoa ja nopeaa navigoida paikkoihin, joissa käyt päivittäin

Muistutukset

• Kokonaan uusiksi suunniteltu appi tarjoaa tehokkaampia ja älykkäämpiä tapoja luoda ja järjestellä muistutuksia
  • Nopea työkalupalkki päiväysten, paikkojen, merkkien, liitteiden ja muun lisäämiseen muistutuksiin
  • Uudet älykkäät luettelot (Tänään, Ajoitetut, Liputetut ja Kaikki) auttavat seuraamaan helposti tulevia muistutuksia
  • Alitehtävät ja ryhmitetyt luettelot muistutusten järjestelemiseen

Siri

• Räätälöidyt Siri-ehdotukset Podcasteissa, Safarissa ja Kartoissa
  • Yli 100 000 live-radioasemaa kautta maailman saatavilla Sirillä

Pikakomennot

• Pikakomennot-appi nyt vakiona
  • Gallerian ehdotetut automaatiot räätälöityinä päivittäisiin tarpeisiisi
  • Omat ja kotiautomaatiot suorittavat automaattisesti pikakomentoja käynnistysehtojen perusteella
  • Tuki pikakomennoille Koti-apissa Automaatio-välilehden lisätoiminnoissa

Memojit ja Viestit

• Uudet memojien muokkausvalinat sisältävät uusia hiustyylejä, päähineitä, meikkejä ja lävistyksiä
  • Memoji-tarrapaketit Viestit-apissa, Mailissa ja muiden valmistajien apeissa ovat saatavilla iPad mini 5:ssä, iPadissa (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad Airissa (3. sukupolvi) ja kaikissa iPad Pro ‑malleissa
  • Nimesi ja kuvasi, tai jopa memoji, voidaan nyt jakaa ystävillesi
  • Parannukset hakutoiminnossa auttavat löytämään viestejä helposti älykkäiden ehdotusten ja tulosten kategorisoinnin avulla

Lisätty todellisuus

• Ihmisten häivyttämisen avulla apit voivat asettaa virtuaaliobjekteja luonnollisesti ihmisten eteen tai taakse iPad Prossa (2018), iPad Airissa (2018) ja iPad mini 5:ssä
  • Liikkeen kaappauksen avulla apit voivat tunnistaa ihmisen kehon asennon ja liikkeet, jotta voit animoida hahmon tai vuorovaikuttaa virtuaaliobjektien kanssa iPad Prolla (2018), iPad Airilla (2018) ja iPad mini 5:llä
  • Useiden kasvojen seuranta AR-sisällölle; seuraa jopa kolmia kasvoja samanaikaisesti, joten voit pitää hauskaa ystäviesi kanssa iPad Prolla (2018)
  • AR-pikakatselulla voit katsella useita AR-objekteja samanaikaisesti ja vuorovaikuttaa niiden kanssa

Mail

• Estä lähettäjä, ja kaikki estetyn lähettäjän sähköpostiviestit siirretään automaattisesti roskakoriin
  • Mykistämällä ketjun voit estää ilmoitukset liian aktiiviselta ketjulta
  • Muotoilupalkilla pääset helposti käsiksi tekstin muotoilutyökaluihin ja kaikenlaisiin liitteisiin
  • Tuki kaikille järjestelmäfonteille ja App Storesta ladatuille fonteille

Muistiinpanot

• Gallerianäkymässä näet muistiinpanosi miniatyyreinä, joten sinun on helppo löytää etsimäsi muistiinpano
  • Jaettujen kansioiden avulla voit tehdä yhteistyötä muiden kanssa antamalla heille pääsyn kokonaiseen kansiolliseen muistiinpanoja
  • Tehokkaampi haku tunnistaa visuaalisesti kuvia muistiinpanoista ja tekstiä skannatuista kohteista
  • Uudet tarkistuslistatoiminnot listan kohteiden helppoon uudelleenjärjestelyyn ja sisentämiseen ja tehtyjen kohteiden siirtämiseen automaattisesti listan loppuun

Apple Music

• Aikaan synkronoidut sanoitukset tekevät kuuntelusta hauskempaa täsmällisesti ajoitetuilla sanoilla
  • Yli 100 000 live-radioasemaa kautta maailman

Ruutuaika

• 30 päivän käyttötietojen avulla voit vertailla Ruutuaikaa edellisiin viikkoihin
  • Yhdistetyt rajoitukset useampien appikategorioiden, tiettyjen appien ja verkkosivustojen yhdistämiseen yhteen rajoitukseen
  • Vielä yksi minuutti ‑valinta työn pikaiseen tallentamiseen tai pelistä uloskirjautumiseen, kun Ruutuaika on loppumassa

Yksityisyys ja suojaus

• Salli kerran ‑valinnalla voit jakaa sijaintisi apeille vain kerran
  • Taustaseurannan varoitukset ilmoittavat sinulle, kun appi käyttää sijaintiasi taustalla
  • Wi‑Fi- ja Bluetooth-parannukset auttavat estämään appeja käyttämästä sijaintiasi ilman hyväksyntääsi
  • Sijainnin jako ‑asetusten avulla voit jättää sijaintitiedot jakamatta jakaessasi kuvia

Järjestelmäkokemus

• Wi‑Fi‑verkkojen ja Bluetooth-lisälaitteiden valinta Ohjauskeskuksessa
  • Uudelleensuunniteltu vähemmän huomiota herättävä äänenvoimakkuuden säädin ylhäällä keskellä
  • Koko sivun näyttökuvat verkkosivuista, Mail-viesteistä, iWork-dokumenteista ja Kartoista
  • Uudelleensuunniteltu jakosivu, jossa on älykkäitä ehdotuksia jakamiseen vain muutamalla napautuksella
  • Äänen jakaminen jakaa saman äänivirran kahdelle parille AirPodseja tai kahdelle Powerbeats Prolle, Beats Solo3:lle, BeatsX:lle ja Powerbeats3:lle
  • Dolby Atmos ‑toisto tarjoaa upean surround-äänen toistettaessa Dolby Atmos-, Dolby Digital- tai Dolby Digital Plus ‑ääniraitoja iPad Prossa (2018)

Kielituki

• Tuki 38 uudelle näppäimistökielelle
  • Ennakoiva syöttö näppäimistöissä kielillä arabia (najd), hindi (devanagari), hindi (romaaninen), hollanti, kantoninkiina, ruotsi ja vietnam
  • Erilliset emoji- ja maapallonäppäimet helpottavat nopeaa vaihtamista kielten välillä ja emojien valitsemista
  • Automaattinen kielen tunnistus sanelussa
  • Tuki kaksikieliselle sanakirjalle thain ja englannin sekä vietnamin ja englannin välillä

Kiina

• Erillinen QR-tila Kamerassa, joka on käytettävissä Ohjauskeskuksesta, ja joka parantaa suorituskykyä QR-koodien kanssa, tarjoaa salamavalon käyttömahdollisuuden ja parantaa yksityisyydensuojaa
  • Liittymänäkymä Kartoissa kuljettajille Kiinassa helpottaa navigointia monimutkaisilla teillä
  • Muokattava käsinkirjoitusalue kiinalaisessa näppäimistössä
  • Kantoninkiinan ennakointi Cangjie-, Sucheng-, Piirto- ja Käsinkirjoitus-näppäimistöissä

Intia

• Kokonaan uudet Sirin intianenglannin mies- ja naisäänet
  • Tuki kaikille Intian 22 viralliselle kielelle 15 lisätyllä näppäimistökielellä
  • Kaksikielinen romanisoitu hindi ja englanti ‑näppäimistö, jossa kirjoituksen ennakointi
  • Kirjoituksen ennakointi hindi (devanagari) ‑näppäimistössä
  • Uudet intialaisten kielten järjestelmäfontit gudžaratille, gurmukhille, kannadalle ja odialle ovat selkeämpiä ja helppolukuisempia apeissa
  • 30 uutta dokumenttifonttia assamille, bengalille, gudžaratille, gurmukhille, hindille, kannadalle, malajalamille, marathille, nepalille, odialle, pandžabille, sanskriitille, tamilille, telugulle ja urdulle
  • Yhteystiedoissa satoja uusia yhteystyyppejä, joilla voit helpommin merkitä yhteystietosi

Suorituskyky

• Jopa 2x nopeampi appien käynnistys*
  • Jopa 30 % nopeampi lukituksen avaus Face ID:llä iPad Prolla (11-tuumainen) ja iPad Prolla (12,9-tuumainen, 3. sukupolvi)**
  • Keskimäärin 60 % pienemmät appipäivitykset*
  • Jopa 50 % pienempiä appeja App Storesta*

Muut ominaisuudet ja parannukset

• Datansäästötila vähentää tietoliikennettä mobiiliverkossa tai valitsemissasi Wi‑Fi‑verkoissa
  • Tuki PlayStation 4- ja Xbox Wireless ‑ohjaimille
  • Etsi iPhoneni ja Etsi ystäväni ‑toiminnot yhdistetty samaan appiin, joka voi etsiä kadonneen laitteen silloinkin, kun se ei voi yhdistää Wi‑Fi- tai mobiiliverkkoon
  • Apple Booksin lukutavoite auttaa tekemään lukemisesta päivittäisen tavan
  • Kalenteri tukee liitteitä tapahtumissa
  • Koti-apissa uudelleensuunnitellut säätimet HomeKit-lisälaitteille näyttävät yhdistetyn näkymän laitteille, joissa on useita palveluita
  • Zoomaus nipistämällä parantaa muokkaamisen tarkkuutta Sanelin-apissa

*Testauksen suoritti Apple toukokuussa 2019 käyttäen iPhone XS:ää, joka tukee normaalia huipputehoa, ja 11-tuumaista iPad Prota iOS 12.3:lla ja ennakkoversiolla iPadOS:tä ja iOS 13:sta, käyttäen muiden valmistajien appeja, jotka paketoitiin uudelleen ennakkoversioon App Store ‑palvelinympäristöstä; pienemmät appipäivitysten latauskoot perustuvat keskiarvoon joukosta useimmin päivitettyjä appeja. Suorituskyky vaihtelee riippuen nimenomaisesta kokoonpanosta, sisällöstä, akun kunnosta, käytöstä, ohjelmistoversioista ja muista tekijöistä.

**Testauksen suoritti Apple toukokuussa 2019 käyttäen iPhone X:ää ja iPhone XS:ää, joka tukevat normaalia huipputehoa, ja 11-tuumaista iPad Prota iOS 12.3:lla ja ennakkoversiolla iPadOS:tä ja iOS 13:sta, käyttäen laitteen herättämiseen sivu- tai yläpainiketta. Suorituskyky vaihtelee riippuen nimenomaisesta kokoonpanosta, sisällöstä, akun kunnosta, käytöstä ja muista tekijöistä.

Jotkin ominaisuudet eivät ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa Applen laitteissa. Lisätietoja löytyy osoitteista https://www.apple.com/fi/ios/feature-availability ja https://www.apple.com/fi/ipados

Tietoja tämän päivityksen suojaussisällöstä löytyy tältä verkkosivulta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222