Sähköpostin järjestäminen Macilla

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit hallita Saapuneet-kansiotasi ja keskittyä helpommin itsellesi tärkeisiin viesteihin.

Viestien järjestäminen keskustelun mukaan

Keskustelu (viestiketju) sisältää alkuperäisen viestin ja kyseisen viestin kaikki vastaukset. Kun järjestät viestit keskustelun mukaan, jokainen keskustelu pienennetään, joten postilaatikossasi näkyy vain keskustelun viimeisin viesti. Kun valitset tämän viestin, esikatselualueella näkyvät keskustelun kaikki viestit.

Valikkorivin Näytä-valikossa on useita vaihtoehtoja viestien järjestämiseksi keskustelun mukaan:

• Järjestä keskustelun mukaan: ota keskustelunäkymä käyttöön tai poista se käytöstä.
  • Korosta keskustelut: korosta keskustelut, jotta ne on helpompi havaita postilaatikossasi.
  • Laajenna kaikki keskustelut: näytä Saapuneet-kansiossa kaikista keskusteluista kaikki viestit.
  • Pienennä kaikki keskustelut: näytä Saapuneet-kansiossa kaikista keskusteluista vain viimeisimmät viestit.

Lue lisätietoja keskusteluista, myös keskusteluiden mykistämisestä.

Viestien siirtäminen postilaatikoihin

Viestien siirtäminen postilaatikoihin on hyvä tapa järjestää säilytettävät viestit.

Uuden postilaatikon luominen viesteille

1. Valitse valikkoriviltä Postilaatikko > Uusi postilaatikko.
  2. Anna postilaatikolle nimi ja valitse sille sijainti.
    • Valitse Omassa Macissa -sijainti, jos haluat, että postilaatikkosi on käytettävissä vain Macissa.
    • Valitse toinen sijainti, kuten IMAP tai iCloud, jos haluat, että postilaatikkosi on käytettävissä kaikissa muissa samaa tiliä käyttävissä laitteissa.

Viestien siirtäminen postilaatikkoon

• Vedä viesti sivupalkissa luomaasi postilaatikkoon.
  • Voit siirtää viestin ehdotettuun postilaatikkoon myös valitsemalla viestin ja klikkaamalla sitten työkalupalkin siirtopainiketta . Ehdotettu postilaatikko muuttuu sen mukaan, minne olet siirtänyt samantapaisia viestejä, joten ehdotukset muuttuvat sitä paremmiksi, mitä enemmän siirrät viestejä. Voit myös klikata siirtopainikkeen vieressä olevaa nuolta , jos haluat valita tietyn postilaatikon, tai käyttää sääntöjä, jos haluat siirtää viestit automaattisesti postilaatikoihin.

Postituslistojen tilauksen lopettaminen

Kun Mail huomaa, että viesti on lähetetty osana postituslistaa, se näyttää viestin rungon yläpuolella bannerin: ”Tämä viesti on postituslistalta.” Jos haluat poistaa itsesi postituslistalta, klikkaa bannerissa Peru tilaus. Lue lisätietoja postituslistojen tilauksen lopettamistoiminnosta

Lähettäjien estäminen

Estettyjen viestien suodatus on tavallaan roskapostin suodatusta. Voit käyttää molempia toimintoja samaan aikaan.

Kun estät lähettäjän, saat edelleen hänen viestinsä, mutta Mail näyttää viestien luettelossa estetyn symbolin  tämän nimen vieressä. Se lisää myös jokaisen viestin otsakkeen yläpuolelle viestin ”Tämä viesti on estetyltä lähettäjältä.”.

1. Avaa estettävän lähettäjän viesti.
  2. Klikkaa viestin otsakkeessa, lähettäjän nimen vieressä olevaa nuolta  ja valitse sitten valikosta Estä lähettäjä. Voit poistaa eston valitsemalla Poista lähettäjän esto.

Voit hallita estoa Mail-asetuksissa: valitse Mail > Asetukset, klikkaa Roskapostit ja klikkaa sitten Estetty-välilehteä.

• Varmista, että ”Salli estetyn postin suodatus” on valittuna. Jos poistat tämän valintaneliön valinnan, Mail muistaa edelleen estämäsi lähettäjät, mutta lopettaa niiden eston.
  • Jos haluat, että Mail siirtää uudet estetyt viestit automaattisesti roskakoriin, valitse ”Siirrä se roskakoriin”.
  • Jos haluat poistaa estetyn lähettäjän luettelosta, valitse lähettäjän sähköpostiosoite ja klikkaa sitten luettelon alla olevaa poistopainiketta (–).
  • Jos haluat estää yhden lähettäjän, klikkaa lisäyspainiketta (+) ja valitse tämän nimi. Näin voit estää kaikki lähettäjään liittyvät sähköpostiosoitteet ja puhelinnumerot Yhteystiedot-apissa. Voit edelleen poistaa (–) sähköpostiosoitteita ja puhelinnumeroita yksitellen.

Estettyjen luettelosi jaetaan edelleen Mail-, Viestit-, FaceTime- ja Puhelin-appien kanssa kaikissa laitteissa, joissa käytetään iCloud-yhteystietoja ja joista on kirjauduttu Apple ID:lläsi iCloudiin.

VIP-lähettäjien luominen

Kun teet lähettäjästä VIP-lähettäjän, kaikki tältä tulleet, Saapuneet-kansiossasi olevat viestit näytetään myös sivupalkissa olevassa VIP-lähettäjien postilaatikossa. VIP-lähettäjiä voi olla enintään sata, ja ne jaetaan kaikkien sellaisten laitteiden kanssa, joissa käytetään iCloud-yhteystietoja ja joista on kirjauduttu Apple ID:lläsi iCloudiin.

1. Avaa lähettäjältä tullut viesti.
  2. Siirrä osoitin viestin otsakkeessa lähettäjän nimen vasemmalle puolelle.
  3. Klikkaa lähettäjän nimen vieressä olevaa tähteä.

Viestien merkitseminen

Kun merkitset viestin, Saapuneet-kansiossa ja viestin otsakkeessa kyseisen viestin viereen ilmestyy lipun kuvake .

• Jos haluat merkitä viestin, valitse viesti ja sitten lippu työkalupalkin Lippu-valikosta.
  • Voit poistaa lipun valitsemalla saman lipun uudelleen tai valitsemalla Poista lippu.

Jos haluat nähdä vain merkitsemäsi viestit:

• Klikkaa Suosikit-palkissa Liputetut, jos haluat nähdä kaikki liputetut viestit, tai klikkaa nuolta  viestin vieressä ja valitse haluamasi lippu.
  • Voit myös valita sivupalkista Liputetut-postilaatikon. Jos olet käyttänyt erivärisiä lippuja, Liputetut-postilaatikossa on postilaatikot kaikille väreille. Voit tuoda ne näkyviin klikkaamalla postilaatikon vieressä lisätietokolmiota .

Lue lisätietoja lipuista, myös lippujen nimeämisestä uudelleen. Haluat ehkä esimerkiksi nimetä punaisen kiireelliseksi.