Apple Watch Series 5:n kompassin käyttäminen

Kompassi-appi näyttää sinulle nykyisen sijaintisi, korkeuden sekä suunnan, johon Apple Watch osoittaa.

Kompassi-appi on käytettävissä vain Apple Watch Series 5:ssä. Se toimii myös ilman Wi-Fi- tai mobiiliyhteyttä.

Magneetit voivat vaikuttaa kaikkien kompassin tunnistimien tarkkuuteen. Applen nahkarannekkeessa, milanolaisrannekkeessa ja aiemmissa Sport Loop -rannekkeissa käytetään magneetteja tai magneettisia materiaaleja, jotka saattavat häiritä Apple Watchin kompassin toimintaa. Kompassiin eivät vaikuta syyskuussa 2019 julkaistut Sport Loop -rannekkeet tai mitkään Sport Band -urheilurannekeversiot.

Apple Watchin kompassin käyttäminen

Avaa Apple Watchin Kompassi-appi. Appi näyttää, mihin suuntaan kellosi yläosa osoittaa, ja suuntimasi näkyy vasemmassa yläkulmassa.

Kompassi käyttää oletusarvoisesti magneettista pohjoista. Jos haluat vaihtaa sen todelliseksi pohjoiseksi, avaa Apple Watchin Asetukset-appi, napauta Kompassi ja ota käyttöön Käytä todellista pohjoista.

Kompassi toimii eri asennoissa. Tarkimmat lukemat saat pitämällä kelloa vaakatasossa ja asettamalla ristiosoittimen kompassin keskelle. Liikkuessasi kompassin neulaa ympäröivä punainen kartio näyttää suunnan tarkkuuden. Kapea kartio merkitsee parempaa tarkkuutta kuin leveä kartio.

Kääntämällä Digital Crownia ylöspäin näet korkeuden, kaltevuuden ja koordinaatit.

Voit nähdä suuntasi yhdellä vilkaisulla ja avata Kompassi-apin napautuksella lisäämällä Kompassi-komplikaation kellotauluusi.

Suuntiman asettaminen

Voit asettaa suuntimasi painamalla kellotaulua voimakkaasti. Tee sitten säädöt Digital Crownin avulla.

Sijaintitietojen käyttöoikeuden antaminen Kompassi-apille

Kun avaat Kompassi-apin ensimmäisen kerran, se pyytää lupaa käyttää sijaintiasi. Anna lupa napauttamalla Käytettäessä appia.

Jos Kompassi ei havaitse sijaintiasi, tarkista sen asetukset:

1. Avaa Apple Watchisi Asetukset-appi.
  2. Napauta Tietosuoja > Sijaintipalvelut > Kompassi.
  3. Napauta Käytettäessä appia.