iPhone- tai iPad-ohjelmiston päivittäminen sijaintiin, päivämäärään ja aikaan liittyvien ongelmien välttämiseksi

3.11.2019 alkaen jotkin vuonna 2012 ja aiemmin julkaistut iPhone- ja iPad-mallit edellyttävät iOS-päivitystä, jotta niiden GPS-sijainti säilyy tarkkana ja päivämäärä sekä aika pysyvät ajan tasalla. Tämä johtuu GPS-aikakatkaisuongelmasta, joka alkoi vaikuttaa muiden valmistajien GPS-tuotteisiin 6.4.2019. Tällä ei ole vaikutusta Apple-laitteisiin, joissa ongelmaa esiintyy, ennen 3.11.2019.

Laitteen ohjelmiston päivittäminen

iPhonen ja iPadin käyttöjärjestelmä kannattaa aina päivittää uusimpaan versioon. Jos omistat jonkin alla luetelluista laitteista, on erityisen tärkeää päivittää laitteesi ohjelmisto ennen 3.11.2019 varmistaaksesi, että sen GPS, päivämäärä ja aika toimivat oikein jatkossakin.

Jos laitetta ei päivitetä uusimpaan saatavilla olevaan iOS-versioon ennen 3.11.2019, jotkin mallit eivät ehkä kykene säilyttämään tarkkaa GPS-sijaintia. Lisäksi ajantasaista päivämäärää ja aikaa hyödyntävät toiminnot, kuten iCloud-synkronointi ja sähköpostien haku, eivät ehkä toimi.

Laitteen iOS-version tarkistaminen

Kun olet päivittänyt iPhonesi tai iPadisi, varmista, että laitteesi on päivitetty onnistuneesti:

1. Avaa Asetukset-appi.
  2. Napauta Yleiset ja sitten Tietoja.
  3. Tarkista numero Ohjelmistoversio-kohdan vierestä.

Päivitetyn ohjelmistoversion numero on 10.3.4 tai 9.3.6 laitteesta riippuen. Jos et ole varma omistamastasi laitteesta, voit tunnistaa iPhone-mallisi tai iPad-mallisi.

Päivitetty iOS-versio Laite
iOS 10.3.4 iPhone 5
iPad (4. sukupolvi, Wi-Fi + Cellular)
iOS 9.3.6 iPhone 4s
iPad mini (1. sukupolvi, Wi-Fi + Cellular)
iPad 2 (Wi-Fi + Cellular)
iPad (3. sukupolvi, Wi-Fi + Cellular)

Tämä ongelma ei koske iPod touchia eikä iPad-malleja, joissa on vain Wi-Fi. Ongelma ei myöskään koske iOS-laitteita, jotka ovat uudempia kuin yllä luetellut laitteet.