iPhone- tai iPad-ohjelmiston päivittäminen sijaintiin, päivämäärään ja aikaan liittyvien ongelmien välttämiseksi

3. marraskuuta 2019 klo 00.00 UTC alkaen* jotkin vuonna 2012 ja aiemmin julkaistut iPhone- ja iPad-mallit edellyttävät iOS-päivitystä, jotta niiden GPS-sijainti säilyy tarkkana ja päivämäärä sekä aika pysyvät ajan tasalla. Tämä johtuu GPS-aikakatkaisuongelmasta, joka alkoi vaikuttaa muiden valmistajien GPS-tuotteisiin 6. huhtikuuta 2019. Tällä ongelmalla ei ole vaikutusta ohjelmistopäivitystä edellyttäviin Apple-laitteisiin ennen 3. marraskuuta 2019 klo 00.00 UTC.

Laitteen ohjelmiston päivittäminen

iPhonen ja iPadin käyttöjärjestelmä kannattaa aina päivittää uusimpaan versioon. Jos omistat jonkin alla luetelluista laitteista, on erityisen tärkeää päivittää laitteesi ohjelmisto ennen 3. marraskuuta varmistaaksesi, että sen GPS, päivämäärä ja aika toimivat oikein jatkossakin.

Jos laitetta ei päivitetä uusimpaan saatavilla olevaan iOS-versioon ennen 3. marraskuuta, jotkin mallit eivät ehkä kykene säilyttämään tarkkaa GPS-sijaintia. Lisäksi ajantasaista päivämäärää ja aikaa hyödyntävät toiminnot, kuten iCloud-synkronointi ja sähköpostien haku, eivät ehkä toimi.

Laitteet, joita ei päivitetä ennen 3. marraskuuta 2019, eivät ehkä myöskään pysty vastaanottamaan langattomia ohjelmistopäivityksiä. Tällöin ainoa tapa päivittää laite on suorittaa palautus iTunesissa tai Finderissa kaapeliyhteyden välityksellä.

Laitteen iOS-version tarkistaminen

Kun olet päivittänyt iPhonesi tai iPadisi, varmista, että laitteesi on päivitetty onnistuneesti:

1. Avaa Asetukset-appi.
  2. Napauta Yleiset ja sitten Tietoja.
  3. Tarkista numero Ohjelmistoversio-kohdan vierestä.

Päivitetyn ohjelmistoversion numero on 10.3.4 tai 9.3.6 laitteesta riippuen. Jos et ole varma omistamastasi laitteesta, voit tunnistaa iPhone-mallisi tai iPad-mallisi.

Päivitetty iOS-versio Laite
iOS 10.3.4 iPhone 5
iPad (4. sukupolvi, Wi-Fi + Cellular)
iOS 9.3.6 iPhone 4s
iPad mini (1. sukupolvi, Wi-Fi + Cellular)
iPad 2 (Wi-Fi + Cellular)(vain CDMA-mallit)
iPad (3. sukupolvi, Wi-Fi + Cellular)

Tämä ongelma ei koske iPod touchia eikä iPad-malleja, joissa on vain Wi-Fi. Ongelma ei myöskään koske iOS-laitteita, jotka ovat uudempia kuin yllä luetellut laitteet.

Lisätietoja

* Sinun pitäisi päivittää iPhonesi tai iPadisi ennen tätä paikallisen aikavyöhykkeesi mukaan. Voit selvittää UTC:n ja oman aikavyöhykkeesi välisen eron osoitteessa timeanddate.com olevasta kartasta.