Tietojen siirtäminen uuteen iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin Pika-aloituksen avulla

Ota uusi iOS-laitteesi automaattisesti käyttöön iPhonen, iPadin tai iPod touchin avulla.

Pika-aloituksen ansiosta voit ottaa uuden iOS- tai iPadOS-laitteen nopeasti käyttöön nykyisen laitteesi tietojen avulla.* Sen jälkeen voit palauttaa loput tietosi ja sisältösi uuteen laitteeseesi iCloud-varmuuskopiosta.

Jos otat uuden laitteen käyttöön nykyisen laitteesi avulla ja molemmissa laitteissa on iOS 12.4 tai uudempi tai iPadOS, Pika-aloitus mahdollistaa laitteiden välisen tietojen siirtämisen. Sen avulla voit siirtää kaikki tietosi langattomasti nykyisestä laitteestasi uuteen.

Pika-aloitus käyttää molempia laitteita, joten valitse hetki, jolloin et tarvitse nykyistä laitettasi useaan minuuttiin.

iPhone, jossa näkyy Pika-aloitus-näyttö ja kehote ottaa uusi iPhone käyttöön.

Pika-aloituksen käyttäminen

1. Laita uusi laite päälle ja aseta se lähelle nykyistä laitetta. Pika-aloitus-näyttö tulee näkyviin nykyisessä laitteessa, ja se tarjoaa mahdollisuuden käyttää Apple ID:tä uuden laitteen käyttöönotossa. Varmista, että haluat käyttää kyseistä Apple ID:tä, ja napauta Jatka. Jos nykyisessä laitteessasi ei näy jatkamisvaihtoehtoa, varmista, että Bluetooth on otettu käyttöön.
  2. Odota, kunnes uudessa laitteessa näkyy animaatio. Pidä nykyistä laitetta uuden laitteen päällä ja keskitä sitten animaatio etsimessä. Odota viestiä Viimeistele uudessa [laitteessa]. Jos et voi käyttää nykyisen laitteen kameraa, napauta Todenna käsin ja noudata annettuja ohjeita.
  3. Anna pyydettäessä nykyisen laitteesi pääsykoodi uudessa laitteessa.
  4. Ota Face ID tai Touch ID käyttöön uudessa laitteessa noudattamalla ohjeita.
  5. Anna pyydettäessä Apple ID -salasanasi uudessa laitteessa. Jos laitteita on useita, sinun on ehkä annettava myös niiden pääsykoodit.
  6. Uusi laite tarjoaa vaihtoehtoa siirtää tiedot yhdestä laitteesta toiseen tai palauttaa apit, data ja asetukset viimeisimmästä iCloud-varmuuskopiosta. Voit myös napauttaa Muut valinnat ja palauttaa laitteen tietokoneen varmuuskopiosta. Kun olet valinnut varmuuskopion, voit valita, haluatko siirtää joitakin sijaintiin, tietosuojaan, Apple Payhin ja Siriin liittyviä asetuksia.
  7. Jos sinulla on Apple Watch ja olet ottamassa käyttöön uutta iPhonea, sinulta kysytään myös, haluatko siirtää Apple Watchin datan ja asetukset.

Tietojen siirtäminen yhdestä iPhonesta tai iPadista suoraan toiseen

Jos nykyisessä iPhonessasi tai iPadissasi on käytössä iOS 12.4 tai uudempi tai iPadOS, laitteiden välisellä siirrolla voit siirtää tiedot edellisestä laitteestasi suoraan uuteen laitteeseesi. Voit tehdä tämän langattomasti tai yhdistämällä laitteet kaapelilla toisiinsa.

Jos haluat siirtää tietosi langattomasti, pidä edellinen laitteesi prosessin aikana lähelläsi, kun toimit seuraavien ohjeiden mukaan. Varmista, että molemmat laitteet on liitetty virtalähteeseen.

iPhone, jonka näytöllä sinua pyydetään valitsemaan, haluatko siirtää tiedot nykyisestä iPhonestasi vai iCloud-varmuuskopiosta.

Laitteiden välisen siirron käyttäminen

1. Laita uusi laite päälle ja aseta se lähelle nykyistä laitettasi, jossa on iOS 12.4 tai uudempi tai iPadOS. Pika-aloitus-näyttö tulee näkyviin nykyisessä laitteessa, ja se tarjoaa mahdollisuuden käyttää Apple ID:tä uuden laitteen käyttöönotossa. Varmista, että haluat käyttää kyseistä Apple ID:tä, ja napauta Jatka. Jos nykyisessä laitteessasi ei näy jatkamisvaihtoehtoa, varmista, että Bluetooth on otettu käyttöön.
  2. Odota, kunnes uudessa laitteessa näkyy animaatio. Pidä nykyistä laitetta uuden laitteen päällä ja keskitä sitten animaatio etsimessä. Odota viestiä Viimeistele uudessa [laitteessa]. Jos et voi käyttää nykyistä kameraa, napauta Todenna käsin ja noudata annettuja ohjeita.
  3. Anna pyydettäessä nykyinen pääsykoodi uudessa laitteessa.
  4. Ota Face ID tai Touch ID käyttöön uudessa laitteessa noudattamalla ohjeita.
  5. Aloita tietojen siirtäminen aiemmasta iPhonesta tai iPadista uuteen laitteeseen napauttamalla Siirrä [laitteesta]. Jos käytät langallista menetelmää, siirtokuvake  osoittaa, että laitteet on yhdistetty. Voit myös valita, haluatko siirtää joitakin asetuksia, kuten Apple Pay- ja Siri-asetukset, aiemmasta laitteestasi uuteen iPhoneen tai iPadiin.
  6. Jos sinulla on Apple Watch ja olet ottamassa käyttöön uutta iPhonea, sinulta kysytään myös, haluatko siirtää Apple Watchin datan ja asetukset.
  7. Pidä laitteet lähellä toisiaan ja liitettynä virtalähteeseen, kunnes iPhonen tietojen siirtoprosessi on valmis. Siirtoon kuluva aika vaihtelee käytetyn yhteystyypin, verkko-olosuhteiden, siirrettävän datan määrän ja muiden tekijöiden mukaan.

Tietojen siirtäminen iPhonesta langallisen yhteyden välityksellä

Langallinen menetelmä kannattaa valita, jos käyttämäsi langaton verkko on hidas tai ruuhkainen. Jos haluat siirtää tiedot langallisen yhteyden välityksellä yhdestä iPhonesta toiseen, hanki Lightning–USB 3 -kamerasovitin ja Lightning–USB-kaapeli toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Liitä Lightning–USB 3 -kamerasovitin sen Lightning-portin kautta virtalähteeseen. Varmista, että käytät vähintään 12 W:n virtalähdettä.
  2. Liitä Lightning–USB 3 -kamerasovitin nykyiseen iPhoneesi.
  3. Liitä Lightning–USB-kaapeli uuteen iPhoneesi ja liitä sitten toinen pää kamerasovittimeen.
  4. Jatka toimimalla edellä annettujen ohjeiden mukaan.

Tietojen siirtämistä langallisen yhteyden välityksellä tuetaan vain iPhonessa.

Käyttöönoton viimeistely

Kun siirryt käyttämään uutta iOS- tai iPadOS-laitettasi, sinun pitää ehkä suorittaa muutama muu vaihe prosessin viimeistelemiseksi. Muista siirtää sisältösi ja ottaa se uudessa laitteessasi käyttöön, ennen kuin myyt edellisen iOS- tai iPadOS-laitteesi tai annat sen pois.

Tarvitsetko edelleen apua?

* Jos uusi iPhonesi on rekisteröity Apple School Manageriin tai Apple Business Manageriin, et voi käyttää Pika-aloitusta tietojen siirtämiseen nykyisestä iPhonestasi.