Tietojen siirtäminen aiemmasta iOS-laitteesta uuteen iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin Pika-aloituksen avulla

Ota uusi iOS-laite automaattisesti käyttöön iOS 11:tä tai uudempaa käyttävän iPhonen, iPadin tai iPod touchin avulla.

Pika-aloituksen ansiosta voit ottaa uuden iOS-laitteen nopeasti käyttöön nykyisen laitteesi tietojen avulla.* Sen jälkeen voit palauttaa loput tietosi ja sisältösi uuteen laitteeseesi iCloud-varmuuskopiosta.

Jos otat uuden iPhonen käyttöön nykyisen iPhonesi avulla – ja molemmissa laitteissa on iOS 12.4 tai uudempi – Pika-aloitus mahdollistaa iPhone-tietojen siirtämisen. Sen avulla voit siirtää kaikki tietosi langattomasti nykyisestä iPhonestasi uuteen.

Pika-aloitus käyttää molempia laitteita, joten valitse hetki, jolloin et tarvitse nykyistä laitettasi useaan minuuttiin.

Pika-aloituksen käyttäminen

1. Laita uusi laite päälle ja aseta se lähelle nykyistä laitettasi, jossa on iOS 11 tai uudempi. Pika-aloitusnäyttö tulee näkyviin nykyisessä laitteessa, ja se tarjoaa mahdollisuuden käyttää Apple ID:tä uuden laitteen käyttöönotossa. Varmista, että haluat käyttää kyseistä Apple ID:tä, ja napauta Jatka. Jos nykyisessä laitteessasi ei näy jatkamisvaihtoehtoa, varmista, että Bluetooth on otettu käyttöön.
  2. Odota, kunnes uudessa laitteessa näkyy animaatio. Pidä nykyistä laitetta uuden laitteen päällä ja keskitä sitten animaatio etsimessä. Odota viestiä Viimeistele uudessa [laitteessa]. Jos et voi käyttää nykyisen laitteen kameraa, napauta Todenna käsin ja noudata annettuja ohjeita.
  3. Anna nykyisen laitteesi pääsykoodi uudessa laitteessa pyydettäessä.
  4. Ota Face ID tai Touch ID käyttöön uudessa laitteessa noudattamalla ohjeita.
  5. Anna Apple ID -salasanasi uudessa laitteessa pyydettäessä. Jos laitteita on useita, sinun on ehkä annettava myös niiden pääsykoodit.
  6. Uusi laite tarjoaa vaihtoehtoa palauttaa apit, data ja asetukset viimeisimmästä iCloud-varmuuskopiosta tai päivittää nykyisen laitteen varmuuskopio ja palauttaa sen jälkeen. Kun olet valinnut varmuuskopion, voit valita, haluatko siirtää joitakin sijaintiin, tietosuojaan, Apple Payhin ja Siriin liittyviä asetuksia. Jos haluat päivittää laitteen varmuuskopion, varmista, että Wi-Fi on käytössä laitteessa.
  7. Jos sinulla on Apple Watch ja olet ottamassa käyttöön uutta iPhonea, sinulta kysytään myös, haluatko siirtää Apple Watchin datan ja asetukset.

Tietojen siirtäminen yhdestä iPhonesta suoraan toiseen

Jos sekä nykyisessä että uudessa iPhonessasi on käytössä iOS 12.4 tai uudempi, iPhone-tietojen siirrolla voit siirtää tiedot edellisestä laitteestasi suoraan uuteen laitteeseesi. Voit tehdä tämän langattomasti tai yhdistämällä laitteet toisiinsa. Langallinen menetelmä kannattaa valita, jos käyttämäsi langaton verkko on hidas tai ruuhkainen.

Jos haluat siirtää tietosi langattomasti, pidä edellinen iPhonesi prosessin aikana lähelläsi, kun toimit seuraavien ohjeiden mukaan. Varmista, että molemmat laitteet on liitetty virtalähteeseen.

Jos haluat siirtää tiedot langallisen yhteyden välityksellä, tarvitset Lightning–USB 3 -kamerasovittimen ja Lightning–USB-kaapelin. Liitä Lightning–USB 3 -kamerasovitin nykyiseen iPhoneesi, kytke Lightning–USB-kaapeli uuteen iPhoneesi, ja liitä kaapelin toinen pää sovittimeen. Liitä Lightning–USB 3 -kamerasovitin ja vähintään 12 W:n virtalähde virtaa syöttävään Lightning-porttiin ja toimi sitten alla olevien ohjeiden mukaan.

iPhone-tietojen siirron käyttäminen

1. Laita uusi iPhone päälle ja aseta se lähelle nykyistä iPhoneasi, jossa on iOS 12.4 tai uudempi. Jos haluat siirtää tiedot langallisen yhteyden välityksellä, yhdistä laitteet toisiinsa. Pika-aloitusnäyttö tulee näkyviin nykyisessä iPhonessasi, ja se tarjoaa mahdollisuuden käyttää Apple ID:tä uuden iPhonen käyttöönotossa. Varmista, että haluat käyttää kyseistä Apple ID:tä, ja napauta Jatka. Jos nykyisessä laitteessasi ei näy jatkamisvaihtoehtoa, varmista, että Bluetooth on otettu käyttöön.
  2. Odota, kunnes uudessa iPhonessa näkyy animaatio. Pidä nykyistä iPhoneasi uuden iPhonen päällä ja keskitä sitten animaatio etsimeen. Odota viestiä Viimeistele uudessa iPhonessa. Jos et voi käyttää nykyisen iPhonen kameraa, napauta Todenna käsin ja noudata annettuja ohjeita.
  3. Anna nykyisen iPhonesi pääsykoodi uudessa iPhonessa pyydettäessä.
  4. Ota Face ID tai Touch ID käyttöön uudessa iPhonessa noudattamalla ohjeita.
  5. Aloita tietojen siirtäminen aiemmasta iPhonesta uuteen iPhoneen napauttamalla siirtovaihtoehtoa. Jos käytät langallista menetelmää, siirtokuvake  osoittaa, että laitteet on yhdistetty. Voit myös valita, haluatko siirtää joitakin asetuksia, kuten Apple Pay- ja Siri-asetukset, aiemmasta iPhonestasi uuteen iPhoneen.
  6. Jos sinulla on Apple Watch ja olet ottamassa käyttöön uutta iPhonea, sinulta kysytään myös, haluatko siirtää Apple Watchin datan ja asetukset.
  7. Pidä laitteet lähellä toisiaan ja liitettynä virtalähteeseen, kunnes iPhonen tietojen siirtoprosessi on valmis. Siirtoon kuluva aika vaihtelee käytetyn yhteystyypin, verkko-olosuhteiden, siirrettävän datan määrän ja muiden tekijöiden mukaan.

Käyttöönoton viimeistely

Kun siirryt käyttämään uutta iOS-laitettasi, sinun pitää ehkä suorittaa muutama muu vaihe prosessin viimeistelemiseksi.

Tarvitsetko edelleen apua?

* Jos uusi iPhonesi on rekisteröity Apple School Manageriin tai Apple Business Manageriin, et voi käyttää pika-aloitusta tietojen siirtämiseen nykyisestä iPhonestasi.

Hanki AppleCare+

Voit luottaa siihen, että kaikki on hoidossa. AppleCare+:n avulla saat suojaa vahinkojen aiheuttamilta vaurioilta ja nopeampaa palvelua Applen asiantuntijoilta.

Osta tai lue lisää >