Tietoja iTunesin tulevista muutoksista Macissa

Kaikki suositut iTunes-ominaisuudet, mukaan lukien iTunes Store, ovat pian saatavilla kolmessa uudessa ja kohdistetummassa ohjelmassa, jotka on suunniteltu macOS Catalinaa varten.

Tulevat muutokset

• Uusi Apple Music -ohjelma sisältää tuomasi ja ostamasi musiikkisisällön.
  • Uusi Apple Music -ohjelma sisältää iTunesissa luomasi musiikkisoittolistat ja älykkäät soittolistat.
  • Voit edelleen ostaa musiikkisisältöä iTunes Storesta Macilla, iOS:llä, Windows-tietokoneella ja Apple TV:llä.
  • iTunes-lahjakorttisi ja iTunes-saldosi säilyvät, ja voit käyttää niitä uusissa ohjelmissa ja App Storessa.
  • iPhonen, iPadin ja iPodin varmuuskopiointi, palauttaminen ja synkronointi siirretään Finderiin.
  • Uusi Apple TV -ohjelma sisältää iTunesista ostamasi ja vuokraamasi elokuvat ja TV-ohjelmat.
  • Voit ostaa ja vuokrata jatkossa elokuvia ja TV-ohjelmia Macin Apple TV -ohjelman avulla.
  • iTunesista tilaamasi tai sinne lisäämäsi podcastit löytyvät nyt uudesta Apple Podcasts -ohjelmasta.
  • iTunesista ostamasi äänikirjat löytyvät nyt päivitetystä Apple Books -ohjelmasta.
  • Voit jatkossa ostaa äänikirjoja Macin Apple Books -ohjelman avulla.

Uudet ohjelmat, sama kirjasto

macOS Catalinan ansiosta voit käyttää esimerkiksi kopioimaasi tai tuomaasi musiikkisisältöä ja ostamaasi mediasisältöä nopeammin ja helpommin. Uudet ohjelmat järjestävät mediasisältösi samalla tavalla kuin vastaavat iOS-apit. Koko mediakokoelmasi siirtyy automaattisesti uusiin sijainteihinsa uusissa Apple Music-, Apple TV- ja Apple Podcasts -ohjelmissa. Lisäksi aiemmin tehdyt iTunes Store -ostot ja synkronoidut kirjastot säilyvät ennallaan kaikissa laitteissasi.

Musiikin ostaminen

Löydät Macin iTunes Storen helposti Apple Music -ohjelman parannellusta sivupalkista. iTunes Store säilyy samanlaisena kuin se on nyt iOS:ssä, Windows-tietokoneessa ja Apple TV:ssä. Lisäksi voit jatkossakin käyttää kaikkia ostojasi ja ladata ne kaikilla laitteillasi.

Apple Musicin tilaaminen

Voit myös liittyä Apple Music -tilaajaksi ja suoratoistaa ja ladata yli 50 miljoonaa kappaletta sekä käyttää koko musiikkikirjastoasi kaikilla laitteillasi. Jos liityt Apple Music -tilaajaksi, voit myös yksinkertaistaa käyttökokemusta entisestään näyttämällä tai piilottamalla iTunes Storen.

Elokuvien, TV-ohjelmien ja äänikirjojen ostaminen

Apple TV -ohjelma on elokuvien ja TV-ohjelmien uusi koti. Lisäksi äänikirjat löytyvät nyt Apple Books -ohjelmasta. Apple TV- ja Apple Books -ohjelmat sisältävät Storen, josta voit ostaa saman sisällön kuin iTunes Storesta. Löydät näistä ohjelmista myös aiemmin iTunesista ostamasi sisällön.

Laitteiden synkronointi Finderissa

Voit pian hallita laitteitasi Macin Finderissa kaikilla samoilla tavoilla kuin aiemmin iTunesissa. iTunesiin tallentamiasi synkronointiasetuksia ja aiempia varmuuskopioita säilytetään turvallisesti Macissa macOS Catalinaan päivittämisen jälkeen. Koska laitteet näkyvät jatkossa Finderissa, voit vetää ja pudottaa siirrettäviä tiedostoja helpommin yhdessä paikassa.