Mitä iTunesille tapahtui?

macOS Catalinassa iTunes-mediakirjastosi on nyt käytettävissä Apple Music-, Apple TV-, Apple Books- ja Apple Podcasts -apeissa. Finderissa puolestaan voit hallita ja synkronoida iPhonen, iPadin ja iPod touchin sisältöä.

Kullakin mediatyypillä on nyt oma appinsa.

macOS Catalinassa musiikki, videot, podcastit ja äänikirjat on nyt jaettu omiin appeihinsa: Apple Music, Apple TV, Apple Books ja Apple Podcasts. Voit käyttää näissä apeissa myös iTunes Store -ostoksiasi.

Jos käytät PC:tä, voit jatkaa Windowsin iTunesin käyttöä: sillä voit hallita mediakirjastoa, tehdä ostoksia ja synkronoida sekä hallita manuaalisesti iPhonea, iPadia ja iPod touchia.

Finderissa voit synkronoida ja hallita iPhonea, iPadia ja iPod touchia

Finder on nyt uusi paikka iPhonen, iPadin ja iPod touchin varmuuskopioinnille, päivittämiselle ja palauttamiselle. Kun yhdistät laitteen Maciin, se näkyy Finder-sivupalkissa. Voit vetää ja pudottaa tiedostoja laitteeseesi helposti.

Hallitse laitteitasi Finderilla.

iTunes-kirjaston päivittäminen

Kun olet päivittänyt macOS Catalinaan, voit käyttää iTunes-kirjastoasi uusissa apeissa avaamalla Apple Music- tai Apple TV -apin. Onko sinulla useita iTunes-kirjastoja? Lue ohjeet niiden välillä siirtymiseen macOS Catalinassa.

Jos avaat ensin Apple Podcasts- tai Apple Books -apin, et näe mitään mediasisältöäsi, ennen kuin avaat Apple Music- tai Apple TV -apin.

Huomioitavia seikkoja

• Apple Music- ja Apple TV -apit lukevat iTunes-kirjastosi sisällön, joten älä poista sitä.
  • Jos et avattuasi Apple Music -apin näe albumiesi kansikuvia, jätä Apple Music -appi auki, jotta ne saadaan ladattua.
  • Jos olet käyttänyt aiemmin useita iTunes-kirjastoja, äänikirjasi tuodaan tietokoneesi Apple Books -kirjastoon ja podcastisi Apple Podcasts -kirjastoon.

Missä mediasisältöni on?

Lue ohjeet siihen, mistä löydät koko mediakokoelmasi ja miten voit käyttää iTunes Storen ostoksia sekä synkronoituja kirjastoja.

Kaikki musiikkisi on nyt Apple Music -apissa

Apple Music -apista löydät kaiken musiikkisi, mukaan lukien iTunesiin tuomasi musiikki, iTunes Storesta ostettu musiikki sekä iTunesissa luomasi soittolistat ja älykkäät soittolistat. Jos olet Apple Music -tilaaja, voit suoratoistaa ja ladata yli 50 miljoonaa kappaletta sekä käyttää koko musiikkikirjastoasi kaikilla laitteillasi.

Tutustu Apple Music -appiin.

Etsitkö iTunes Storea?

Jos et näe iTunes Storea sivupalkissa, löydät sen seuraavasti:

1. Avaa Apple Music -appi.
  2. Valitse valikkoriviltä Musiikki > Asetukset.
  3. Siirry Yleistä-välilehteen ja valitse iTunes Store.
  4. Klikkaa OK.

Kaikki katsomasi löytyy nyt Apple TV -apista

Apple TV -appi on nyt kaikkien elokuvien, TV-ohjelmien ja kotivideoiden uusi koti – sieltä löytyvät myös iTunes-ostoksesi. Voit selata ostettavia elokuvia ja TV-ohjelmia, vuokrata elokuvia ja tilata vain juuri ne kanavat, joita haluat katsoa. Pian voit tutustua myös uusiin suosikkeihin Apple TV+ -palvelussa.

Tutustu Apple TV -appiin.

Podcastit löytyvät Apple Podcasts -apista

Löydät kaikki tilaamasi ohjelmat ja iTunesiin lisäämäsi ohjelmat Apple Podcasts -apista. Voit jatkaa suosikkipodcastiesi jaksojen kuuntelua. Voit myös tutustua uusiin ohjelmiin, joista saatat pitää jo kuuntelemiesi perusteella.

Kuuntele Apple Podcasts -apilla.

Kuuntele äänikirjoja Apple Books -apilla

Löydät äänikirjasi, myös iTunesista ostamasi, Apple Books -apista. Book Storesta löydät uusia kirjoja luettavaksi. Audiobook Storesta taas voit ostaa äänikirjoja kuunneltavaksi missä tahansa.

Tutustu Apple Books -appiin.

Apple Music-, Apple TV-, Apple Podcasts- ja Apple Books -apit eivät ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Tarkista oman maasi tai alueesi tarjonta.