Tietoja iOS:n suorituskyvystä iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Jos iOS-laitteesi toimii hitaasti tai jähmettyy, kokeile näitä vinkkejä.

Verkko-olosuhteiden tarkistaminen

Monet laitteen apit tarvitsevat internet-yhteyttä sisältöä ja muita toimintoja varten. Jos käytössäsi oleva verkko on ruuhkautunut esimerkiksi tapahtumassa, jossa suuri joukko ihmisiä käyttää samaa verkkoa, appien tai niiden sisällön avautuminen saattaa kestää jonkin aikaa. Laite saattaa vaikuttaa hitaalta myös silloin, kun se muodostaa toistuvasti yhteyden uuteen tukiasemaan ollessasi liikkuvassa ajoneuvossa.

Vaikka laitteesi ilmoittaisi signaalin olevan vahva, sinun täytyy ehkä odottaa hetki, yrittää uudelleen toisessa paikassa tai käyttää saatavilla olevaa Wi-Fi-verkkoa. Jos mobiilidatan nopeudessa, käytettävyydessä tai suorituskyvyssä ilmenee edelleen ongelmia eri ympäristöissä, ota yhteyttä operaattoriisi.

Lue lisätietoja mobiilidatasta.

Vastaamattoman apin sulkeminen

Jos jokin appi lakkaa vastaamasta tai jähmettyy, se on ehkä pakotettava sulkeutumaan ja avattava sitten uudestaan.*

1. Jos käytössäsi on iPhone X tai uudempi tai iPad, jossa on iOS 12, pyyhkäise Koti-valikossa ylöspäin näytön alaosasta ja pysähdy hetkeksi näytön keskiosassa. Jos käytössäsi on iPhone 8 tai aiempi, kaksoisklikkaa Koti-painiketta, niin saat näkyviin luettelon viimeksi käytetyistä apeista.
  2. Pyyhkäise oikealle tai vasemmalle ja etsi appi, jonka haluat sulkea.
  3. Sulje appi pyyhkäisemällä sen esikatselukuvaa ylöspäin.

* Normaaleissa olosuhteissa appien pakotettu sulkeminen ei ole tarpeen eikä se nopeuta laitteen toimintaa. Pikemminkin apin avautuminen pakotetun sulkemisen jälkeen kestää pitempään, koska sen täytyy ladata kaikki data uudestaan.

Lue, mitä voit tehdä, jos appi lakkaa toistuvasti vastaamasta.

Riittävän tallennustilan varmistaminen

Jos laitteessasi on vähän tallennustilaa, iOS vapauttaa automaattisesti tilaa esimerkiksi apin asennuksen, iOS:n päivityksen, musiikin latauksen ja videoiden tallennuksen aikana. iOS poistaa vain sellaista sisältöä, joka voidaan ladata uudelleen tai jota ei enää tarvita.

Voit tarkistaa laitteesi tallennustilan kohdasta Asetukset > Yleiset > Tallennustila [laite]. Parhaan suorituskyvyn saavuttamiseksi on suositeltavaa, että laitteessa on vähintään 1 Gt vapaata tallennustilaa. Jos käytettävissä on jatkuvasti alle 1 Gt vapaata tallennustilaa, laite saattaa hidastua, sillä iOS vapauttaa toistuvasti tilaa lisäsisältöä varten.

Jos sinun täytyy vapauttaa tallennustilaa, ota iOS:ään sisällytetyt tallennustilaa säästävät suositukset käyttöön noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Siirry kohtaan Asetukset > Yleiset > Tallennustila [laite] ja lue iOS:n mahdolliset suositukset.
  2. Voit ottaa suosituksen käyttöön napauttamalla Ota käyttöön tai tarkastella poistettavissa olevaa sisältöä napauttamalla suosituksen otsikkoa.

Jos suosituksia ei ole tai jos sinun tarvitsee vapauttaa vieläkin enemmän tilaa, voit tarkastella laitteessasi olevia appeja. Apit ja niiden käyttämä tila näkyvät luettelona samassa Tallennustila [laite] -näytössä.

Napauta appia ja valitse sitten vaihtoehdoista:

• Voit siirtää apin sivuun, mikä vapauttaa apin käyttämää tallennustilaa, mutta sen dokumentit ja tiedot säilyvät.
  • Voit poistaa apin, jolloin myös siihen liittyvät tiedot poistetaan.
  • Joissakin apeissa on mahdollista poistaa osa apin dokumenteista ja tiedoista.

Lue lisää tallennustilan optimoinnista.

Alhaisen virran tilasta poistuminen, kun sitä ei tarvita

iPhonen alhaisen virran tila on ominaisuus, joka pidentää akun kestoa alentamalla laitteen käyttämän virran määrää. Alhaisen virran tilassa jotkin ominaisuudet ovat pois käytöstä ja joidenkin suorittaminen voi kestää pidempään. Jos akun kuvake on keltainen, alhaisen virran tila on käytössä.

Harkitse alhaisen virran tilasta poistumista, jos haluat iPhonen toimivan ilman alhaisen virran rajoituksia. Voit ottaa alhaisen virran tilan käyttöön tai poistaa sen käytöstä napauttamalla Asetukset > Akku.

Lue lisää alhaisen virran tilasta.

Laitteen suojaaminen liialliselta kuumuudelta tai kylmyydeltä

iOS säätää laitteen suorituskykyä, jos laite kuumenee liikaa ulkoisten olosuhteiden takia esimerkiksi silloin, kun laite jätetään kuumaan autoon tai kun sitä käytetään pitkään suorassa auringonpaisteessa. Siirrä laite viileämpään paikkaan ja anna sen jäähtyä.

Myös pakkanen voi hidastaa laitetta. Jos laite toimii hitaasti sen oltua kylmässä, siirrä se lämpimämpään paikkaan.

Lue lisää hyväksyttävistä käyttölämpötiloista.

Akun kunnon selvittäminen

Kaikki ladattavat akut ovat kulutusosia, joiden teho heikkenee kemiallisen ikääntymisen myötä. Ajan myötä kaikkien iPhone-mallien ladattavien akkujen kapasiteetti ja huipputeho heikentyvät, ja ennen pitkää akku täytyy vaihtaa. iOS voi näyttää akun kunnon ja antaa suosituksen, kun iPhonen akku pitäisi vaihtaa. Siirry kohtaan Asetukset > Akku ja napauta Akun kunto.

Tarkasta iPhonen akku.

Lisäohjeet

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.