Tietoja iPhonen ja iPadin näköön liittyvistä käyttöaputoiminnoista

Tutustu tehokkaisiin ominaisuuksiin, jotka Apple sisällyttää iPhoneen ja iPadiin sokeiden ja näkörajoitteisten käyttäjien tueksi.

VoiceOver

VoiceOver on näytönlukija, joka kuvailee laitteen tapahtumia, jotta voit navigoida kuuntelemalla ja suorittamalla eleitä. Voit muokata VoiceOverin puhenopeuden ja äänenkorkeuden tarpeisiisi sopivaksi.

Lue, miten voit laittaa VoiceOverin päälle ja harjoitella sen käyttöä

Kirjoitettaessa puhu

Kun otat Kirjoitettaessa puhu -ominaisuuden käyttöön, laitteesi lukee ääneen kirjoittamasi kirjaimet ja sanat sekä näkyviin tulevat automaattiset korjaukset ja isot alkukirjaimet. Voit myös pitää sanaa painettuna pitkään, jos haluat kuulla ennakoidut sanat.

Lue ohjeet siihen, miten voit saada äänipalautetta kirjoittaessasi

Kuvailutulkkaus

Jos katsot elokuvia iPhonella tai iPadilla, voit ottaa kuvailutulkkauksen käyttöön, jolloin kohtaukset kuvaillaan sinulle. Kuvailutulkkaus voi olla myös oletusasetuksena, jolloin sinun ei tarvitse ottaa sitä käyttöön joka kerta erikseen.

Lue, miten voit ottaa kuvailutulkkauksen käyttöön

Suurennuslasi

Suurennuslasi-toiminnolla voit tehdä iPhonesta tai iPadista suurennuslasin, jolla voit zoomata lähellä olevia kohteita. Suurennuslasilla voit lukea pientä tekstiä, parantaa luettavuutta värisuodattimilla ja tallentaa suurennettuja kuvia Kuvat-kirjastoon.

Lue, miten voit käyttää laitetta suurennuslasina

Näyttö ja tekstin koko

Voit säätää Näyttö ja tekstin koko -toimintoja, esimerkiksi käänteisiä värejä, jos haluat muokata sitä, miten sisältöä näytetään iPhonessa tai iPadissa. Voit myös säätää fontin kokoa, värin voimakkuutta ja sävytystä, jos haluat helpottaa lukemista. iPad Prossa voit säätää myös kuvataajuutta.

Lue, miten voit mukauttaa laitteen näyttöä

Zoom

Voit muokata zoomausasetuksia siten, että näyttö suurennetaan riippumatta siitä, mitä teet. Voit suurentaa koko näytön (Koko näyttö) tai suurentaa vain osan näytöstä linssillä, jonka kokoa voi muuttaa (Zoomausikkuna). Voit käyttää zoomausta myös VoiceOver-toiminnon kanssa.

Lue, miten voit zoomata näyttöä

Vähennä liikettä

Jos olet herkkä parallaksitehosteille tai näytön liikkeelle iPhonessa tai iPadissa, voit ottaa tehosteet pois käytöstä Vähennä liikettä -toiminnolla.

Lue ohjeet Vähennä liikettä -toiminnon käyttöön