Näön käyttöapuominaisuudet iOS:ssä

Tutustu tehokkaisiin ominaisuuksiin, jotka Apple sisällyttää iPhoneen, iPadiin ja iPod touchiin sokeiden tai näkörajoitteisten käyttäjien tueksi.

iOS-laitteet ovat täynnä seuraavanlaisia käyttöapuominaisuuksia, joiden avulla sokeiden tai näkörajoitteisten käyttäjien on helpompi käyttää laitteitaan:

VoiceOver

VoiceOver on näytönlukija, joka kuvailee laitteen tapahtumia, jotta voit navigoida kuuntelemalla ja suorittamalla eleitä. VoiceOverin puhenopeus ja äänenkorkeus voidaan säätää tarpeisiisi sopivaksi.

Ota VoiceOver käyttöön ja harjoittele sen käyttöä

Kirjoitettaessa puhu

Kun otat Kirjoitettaessa puhu -ominaisuuden käyttöön, laitteesi lukee ääneen kirjoittamasi kirjaimet ja sanat sekä näkyviin tulevat automaattiset korjaukset ja isot alkukirjaimet. Voit myös pitää sanaa painettuna pitkään, jos haluat kuulla ennakoidut sanat.

Hanki äänipalautetta kirjoittaessasi

Kuvailutulkkaus

Kun katsot elokuvia iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla, voit ottaa kuvailutulkkauksen käyttöön, jolloin kohtaukset kuvaillaan sinulle. Kuvailutulkkaus voi olla myös oletusasetuksena, jolloin sinun ei tarvitse ottaa sitä käyttöön joka kerta erikseen.

Ota kuvailutulkkaus käyttöön laitteessasi

Näytön mukautus

Näytön mukautuksen toiminnot, kuten Värisuodattimet ja Käänteiset värit, muuttavat näytön sisällön näkymistapaa iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa. Voit myös mukauttaa värin voimakkuutta, sävyä ja kehysnopeutta iPad Prossa.

Mukauta laitteesi näyttöä

Suurennuslasi

Suurennuslasi on iOS:n ominaisuus, joka muuttaa iPhonesi tai iPadisi suurennuslasiksi, jotta voit zoomata lähelläsi olevia kohteita. Suurennuslasilla voit lukea pientä tekstiä, parantaa luettavuutta värisuodattimilla ja tallentaa suurennettuja kuvia Kuvat-kirjastoon.

Käytä laitettasi suurennuslasina

Dynaaminen teksti

Voit helpottaa lukemista vaihtamalla iPhonen, iPadin tai iPod touchin fontin suuremmaksi. Valitsemaasi fonttikokoa käytetään koko laitteessa ilmoituksissa, vakioapeissa (kuten Mailissa, Viesteissä ja Kalenterissa) sekä muissa dynaamista tekstiä tukevissa apeissa.

Muuta laitteen fonttikokoa