Tietoja iPhonen, iPadin ja iPod touchin näköön liittyvistä käyttöaputoiminnoista

Tutustu tehokkaisiin ominaisuuksiin, jotka Apple sisällyttää iPhoneen, iPadiin ja iPod touchiin sokeiden tai näkörajoitteisten käyttäjien tueksi.

Laitteesi sisältää esimerkiksi seuraavat käyttöaputoiminnot

VoiceOver

VoiceOver on näytönlukija, joka kuvailee laitteen tapahtumia, jotta voit navigoida kuuntelemalla ja suorittamalla eleitä. Voit muokata VoiceOverin puhenopeuden ja äänenkorkeuden tarpeisiisi sopivaksi.

Lue ohjeet VoiceOverin käyttöönottoon ja harjoittele sen käyttöä.

Kirjoitettaessa puhu

Kun otat Kirjoitettaessa puhu -ominaisuuden käyttöön, laitteesi lukee ääneen kirjoittamasi kirjaimet ja sanat sekä näkyviin tulevat automaattiset korjaukset ja isot alkukirjaimet. Voit myös pitää sanaa painettuna pitkään, jos haluat kuulla ennakoidut sanat.

Lue ohjeet siihen, miten voit saada äänipalautetta kirjoittaessasi.

Kuvailutulkkaus

Kun katsot elokuvia iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla, voit ottaa kuvailutulkkauksen käyttöön, jolloin kohtaukset kuvaillaan sinulle. Kuvailutulkkaus voi olla myös oletusasetuksena, jolloin sinun ei tarvitse ottaa sitä käyttöön joka kerta erikseen.

Lue ohjeet kuvailutulkkauksen käyttöönottoon.

Näyttö ja tekstin koko

Voit säätää Näyttö ja tekstin koko -toimintoja (esimerkiksi käänteisiä värejä), jos haluat muokata sitä, miten sisältöä näytetään iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa. Voit myös säätää fontin kokoa, värin voimakkuutta ja sävytystä, jos haluat helpottaa lukemista. iPad Prossa voit säätää myös kehysnopeutta.

Lue ohjeet laitteen näytön säätämiseen.

Suurennuslasi

Suurennuslasi-toiminnolla voit tehdä iPhonesta tai iPadista suurennuslasin, jolla voit zoomata lähellä olevia kohteita. Suurennuslasilla voit lukea pientä tekstiä, parantaa luettavuutta värisuodattimilla ja tallentaa suurennettuja kuvia Kuvat-kirjastoon.

Lue ohjeet laitteen käyttöön suurennuslasina.

Vähennä liikettä

Jos olet herkkä parallaksitehosteille tai näytön liikkeelle iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa, voit ottaa tehosteet pois käytöstä Vähennä liikettä -toiminnolla.

Lue ohjeet Vähennä liikettä -toiminnon käyttöön.