iOS:n kuulokäyttöapuominaisuudet

Tutustu iPhonen, iPadin ja iPod touchin tehokkaisiin vakiotoimintoihin, jotka auttavat kuuroja ja heikkokuuloisia käyttäjiä.

iOS-laitteissa on runsaasti tämänkaltaisia käyttöaputoimintoja, jotka on suunnattu auttamaan kuuroja ja heikkokuuloisia käyttäjiä laitteidensa käytössä:

Kuulolaitteet

Voit kuulla puhelut ja muun äänisisällön tarkemmin iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla Made for iPhone -kuulolaitteiden avulla. Kun olet lisännyt kuulolaitteen laitepariksi, voit hallita sitä iOS-laitteellasi.

Made for iPhone -kuulolaitteen ottaminen käyttöön

Suora kuuntelu

Käytä Suora kuuntelu -ominaisuutta, joka muuttaa iPhonen, iPadin tai iPod touchin etämikrofoniksi, joka lähettää ympäristösi ääntä Made for iPhone -kuulolaitteisiin tai AirPodseihin.

Laitteen käyttäminen mikrofonina Suora kuuntelu -ominaisuuden avulla

Visuaaliset hälytykset

iPhonen tai iPad Pron LED-salama voi vilkkua, kun laite on lukittuna ja saat ilmoituksen. Tämä voi olla kätevää, jos et halua jättää huomiotta ilmoituksia laitteen ollessa lukittuna.

Visuaalisten hälytysten ottaminen käyttöön

RTT-puhelut

Reaaliaikaisen tekstin (RTT) puhelu lähettää viestisi samalla, kun kirjoitat viestiä. Tekstit tallennetaan Puhelin-apin puheluhistoriaan, ja voit päivittää tavallisen puhelun RTT-puheluksi.

RTT-puheluiden käytön aloittaminen

FaceTime-videopuhelut

FaceTime sisältyy jokaiseen iOS-laitteeseen, joten voit soittaa videopuheluita muiden iOS-käyttäjien kanssa riippumatta heidän olinpaikastaan. Lisäksi FaceTimen korkealaatuinen video ja nopea kehysnopeus soveltuvat loistavasti viittomakieliseen viestintään.

Videopuheluiden soittaminen FaceTimen avulla

Videotekstitys

Osa iTunes Storen videosisällöstä sisältää vaihtoehtoisia äänikieliä tai muita käyttöapuominaisuuksia, kuten kuvaileva tekstitys (CC) ja ohjelmatekstitys (SDH).

Kuvailevan tekstityksen tai ohjelmatekstityksen sisältävien videoiden katseleminen