Tekstin täyttäminen väriliu'uilla tai kuvilla Pagesissa, Numbersissa ja Keynotessa

Voit myös korostaa tekstiä lisäämällä ääriviivoja.

Tekstin täyttäminen väriliu'ulla

Väriliuku luo vaiheittaisen siirtymän kahden tai useamman värin välille. iPhonessa, iPadissa tai Macissa voit täyttää tekstiä kaksivärisellä väriliu'ulla.

Tekstin täyttäminen kaksivärisellä väriliu'ulla

Voit täyttää tekstiä kaksivärisellä liukutäytöllä ja säätää väriliu'un suuntaa sekä kulmaa.

1. Valitse väriliu'ulla täytettävä teksti. Jos haluat täyttää koko tekstilaatikossa olevan tekstin, valitse kyseinen tekstilaatikko.
  2. Napauta tai klikkaa Muoto-painiketta .
  3. Napauta tai klikkaa Tekstin väri.
  4. Napauta iPhonessa tai iPadissa Väriliuku. Klikkaa Macissa Liukutäyttö.
  5. Vaihda väriliu'un värejä valitsemalla värivalitsimella paletteja. Tai käytä väripyöriä, jos haluat valita tietyt tarkat värit. Valitse esimerkiksi väriliu'un alkuun violetti ja loppuun sininen.

Vaihda väriliu'un kulmaa ja suuntaa muilla säätimillä.

Liukutäytön luominen useammalla kuin kahdella värillä

Macissa voit lisätä liukutäyttöön useamman kuin kaksi väriä. Valitse teksti ja valitse sitten Tekstin väri -ponnahdusvalikosta Liukutäytön lisävalinnat. Lisää liukusäätimellä värikohtia, joiden avulla voit lisätä useampia värejä liukutäyttöön. Vaihda värikohdan väriä klikkaamalla värikohtaa. Muuta väriliu'un sekoitusta, kulmaa ja suuntaa vetämällä värikohtia sekä käyttämällä muita säätimiä.

Väriliu'un lisääminen koko sivulle tai objektille

Voit lisätä väriliu'un koko sivulle tai objektille, jolloin väriliuku täyttää sivun tai objektin kokonaan – mukaan lukien alueet, joilla ei ole tekstiä:

• Valitse Pagesin tekstinkäsittelydokumentissa teksti ja valitse sitten Käytä väriliukua koko sivuun.
  • Valitse Pages-sivuasetteludokumentissa, Numbers-laskentataulukossa tai Keynote-esityksessä objekti ja valitse sitten Käytä väriliukua koko objektiin.

Kun valitset tämän vaihtoehdon, saatat nähdä enemmän värejä lisätessäsi tekstiä ja vähemmän värejä poistaessasi tekstiä.

Tekstin täyttäminen kuvalla

1. Valitse kuvalla täytettävä teksti. Jos haluat täyttää koko tekstilaatikossa olevan tekstin, valitse kyseinen tekstilaatikko.
  2. Napauta tai klikkaa Muoto-painiketta .
  3. Napauta tai klikkaa Tekstin väri.
  4. Napauta iPhonessa tai iPadissa Kuva. Klikkaa Macissa Kuvatäyttö.
  5. Valitse kuva napauttamalla iPhonessa tai iPadissa Vaihda kuvaa tai klikkaamalla Macissa Valitse. Etsi sitten haluamasi kuva.

Voit esimerkiksi skaalata tai venyttää kuvaa tekstin mukaan ja asetella kuvan ja tekstin vierekkäin.

Voit myös lisätä väripeiton. Ota iPhonessa tai iPadissa Väripeitto käyttöön ja säädä sitten haluamallasi tavalla. Macissa voit lisätä väripeiton valitsemalla Tekstin väri -valikosta Kuvatäytön lisävalinnat, klikkaamalla väripyörää ja tekemällä sitten säätösi.

Ääriviivojen lisääminen tekstiin

1. Valitse teksti, johon haluat lisätä ääriviivat. Jos haluat lisätä ääriviivat tekstilaatikon koko tekstiin, valitse kyseinen tekstilaatikko.
  2. Napauta tai klikkaa Muoto-painiketta .
  3. Napauta iPhonessa tai iPadissa Lisää-painiketta . Klikkaa Macissa Fontti-kohdan alta Lisävalinnat-painiketta .
  4. Valitse Ääriviivat.
  5. Valitse ääriviivoissa käytettävä viivan tyyppi, väri ja leveys.
  6. Voit poistaa tekstin värin korostaaksesi ääriviivoja:
    • Napauta iPhonessa tai iPadissa Muoto-painiketta , napauta Teksti ja sitten Tekstin väri. Napauta Esiasetus, pyyhkäise mustavalkoisiin valintoihin ja napauta sitten Ei täyttöä.
    • Klikkaa Macissa Merkkityylit-kohdan alla olevaa Fontin väri -ponnahdusvalikkoa ja valitse Ei täyttöä.