Tietoja Käyttöaputapahtumat-ominaisuudesta

Käyttöaputapahtumat on kokeiluvaiheessa oleva verkkokehitysominaisuus, joka on saatavilla macOS 10.14:ssä ja uudemmissa sekä iOS 12:ssa ja uudemmissa, ja se edellyttää AOM-ominaisuuden käyttöönottoa Safarin lisäasetuksissa.

Käyttöaputapahtumat-ominaisuuden käyttö

Käyttöaputapahtumat-ominaisuuden avulla verkkokehittäjät voivat varmistaa, että mukautetut säätimet, kuten mukautetut verkkosivustojen diaesitykset, ovat aputekniikkaa hyödyntävien käyttäjien ulottuvilla. Nämä toiminnot voidaan nyt käynnistää aputekniikoilla, kuten VoiceOverilla ja Kytkinohjauksella, sekä yleisillä syöttölaitteilla, kuten näppäimistöillä. Käyttöaputapahtumat on AOM-projektin aliominaisuus. AOM on kasvava verkkotekniikka, jota Apple, Google ja Mozilla Foundation yhdessä kehittävät parhaillaan W3C-konsortiolle. AOM on poissa käytöstä oletusarvoisesti iOS- ja macOS-laitteissa.

Käyttöaputapahtumat-ominaisuuden ottaminen käyttöön

Vaikka Käyttöaputapahtumat-säädin on käytössä oletusarvoisesti, ominaisuus toimii vain AOM-asetuksen ollessa käytössä. AOM-asetus on kehittäjäominaisuus, joka on poissa käytöstä oletusarvoisesti.

Käyttöaputapahtumat-ominaisuuden ottaminen käyttöön Macissa:

1. Valitse Safari > Asetukset.
  2. Klikkaa Lisävalinnat, ja valitse sitten Näytä Kehitys-valikko valikkorivillä.
  3. Valitse Safari-valikkorivillä Kehitys > Kokeelliset ominaisuudet > AOM.
  4. Varmista, että Käyttöaputapahtumat on otettu käyttöön kohdassa  > Järjestelmäasetukset > Käyttöapu > VoiceOver > Avaa VoiceOver-työkalu > Verkko > Yleiset > Käyttöaputapahtumat.

Macissa Kytkinohjaus huomioi Käyttöaputapahtumat-asetuksen VoiceOver-työkalussa.

Käyttöaputapahtumat-ominaisuuden ottaminen käyttöön iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa:

1. Valitse Asetukset > Safari > Lisävalinnat > Kokeelliset ominaisuudet.
  2. Ota AOM käyttöön napauttamalla.
  3. Napauta Asetukset > Yleiset > Käyttöapu ja varmista, että Käyttöaputapahtumat on otettu käyttöön VoiceOveria ja Kytkinohjausta varten. Valitse VoiceOveria varten VoiceOver > Verkko > Käyttöaputapahtumat. Tai valitse Kytkinohjausta varten Kytkinohjaus > Verkko > Käyttöaputapahtumat.

Tietosuoja

Apple on sitoutunut käyttöapuun ja tietosuojaan. Käyttöaputapahtumat-ominaisuus ei salli verkkosivustojen kysyä erikseen, käyttääkö käyttäjä näytönlukijaa tai muuta aputekniikkaa. Se ei myöskään anna tietoja käyttäjän kyvykkyydestä tai vammoista. Verkkokehittäjät saattavat kuitenkin nähdä, että laitteessa käytetään aputekniikkaa, jotta käyttäjä voi käyttää aputekniikan kanssa yhteensopivaa verkkosivustoa.